vilken soppa!
Idag har jag fördjupat mig. Jag har gått behind the bars på ett fenomen jag inte tidigare stött på i en liknande form: burksoppa. Soppa på burk.
Både jag och mor såg det som en bra vara att ha i skafferiet - billigt och lång hållbarhet. Så vi stoppade på oss några olika varianter och rullade nöjda kundvagnen vidare.
Nu, idag, denna eftermiddag i augusti, it starts: Johannas stora soppundersökning! Johannas stora sopptest! Jag ska här under en tid framöver kontinuerligt leverera finslipade recensioner för att sätta er in i den soppkultur vårat avlånga land har idag. Och samtidigt få mig en lättlagad middag. Samtidigt kommer ni att få ta del av små sopphistorier och erfarenheter jag lagrat på mig under årens lopp. Much pleasure!

Champinjonsoppa, Felix
Ni ser färgen va? Där bakom etiketten? Det ser precis ut som någonting katten nyss spytt upp va? Tänk er den färgen samt även samma konsistens som någonting katten nyss spytt upp, vad får vi då? Felix Champinjonsoppa. Det är ett udda koncept, men kör i vind! tänker soppmakarN.
Blanda med mjölk och koka upp under omrörning i några minuter. Från början ser det om möjligt ännu mer vedervärdigt ut än vad det gjorde direkt ur burken, men efter lite visp så får hela vätskan en mjuk, ljus färg - det är soppa!
När jag sedan häller upp det i en tallrik ser det riktigt decent ut. Efter att ha bränt mig på tungan två gånger och väntat i 5 min är det smaktest, och mina unga smaklökar kunde konstatera att äcklet faktiskt var okej. Säger man till sig själv att jag sitter på en restaurang och äter fin tillredd soppa av en fransk kock med mustasch så kan man till och med uppleva det som riktigt smakrikt! Men om man i sin tur tänker snor för en sekund tappar man matlusten helt.
Lite salt, lite svamp, lite mjölk. Bra konsistens, riktiga svampbitar i. Bättre än pulver då man slipper de eventuella klumparna. Jag tror jag kompletterar denna middag med entvåtre mackor eller så, man blir less efter en tallrik.
Tillagningstid: 10 min
Näringsvärde: 50 kcal (per deciliter tillredd soppa med standardmjölk)
Looks: 2/5
Konsistens: 3/5
Smak: 2/5
Förra hösten var vi på läger i de norska fjällen och bodde i små ekonomiska stugor i Rauberg, som även har ett hotell och en restaurang. Min käre vän Pontus valde att - i motsats till oss andra - äta middag uppe på restaurangen, troligtvis av den anledningen att han var urless på billig fullkornspasta och köttbullar. Så han knallade upp dit varje kväll och åt sin trerätters tillsammans med tränarna och kom sedan tillbaka mätt och belåten.
En kväll var Pontus där lite tidigare än alla andra och valde, utsvulten som han var, att ta sin tallrik och äta förrätten - soppan - lagom tills tränarna kom. Så det gjorde han, och han tyckte att det var en mycket god soppa, så han slevade för sig ordentligt och slurpade förnöjt i sig den.
Så när tränarna äntligen kom var Pontus framme vid buffén för att sleva på sin tredje tallrik soppa, och när tränarna gick förbi honom kunde han inte låta bli att ge sina varma rekommendationer gällande den fantastiska soppan.
Högsta hönset gick fram till honom, tittade ut över den serverade maten och smakade på vad Pontus hade i tallriken. Han log sedan förnöjt och gav honom en liten hint som gjorde pojken vit i ansiktet;
Pontus hade just slevat i sig två tallrikar med brunsås.
(observera att det är i princip omöjligt för en burksoppa att få högsta poäng, det är ju förfan burksoppa!)
Både jag och mor såg det som en bra vara att ha i skafferiet - billigt och lång hållbarhet. Så vi stoppade på oss några olika varianter och rullade nöjda kundvagnen vidare.
Nu, idag, denna eftermiddag i augusti, it starts: Johannas stora soppundersökning! Johannas stora sopptest! Jag ska här under en tid framöver kontinuerligt leverera finslipade recensioner för att sätta er in i den soppkultur vårat avlånga land har idag. Och samtidigt få mig en lättlagad middag. Samtidigt kommer ni att få ta del av små sopphistorier och erfarenheter jag lagrat på mig under årens lopp. Much pleasure!

Champinjonsoppa, Felix
Ni ser färgen va? Där bakom etiketten? Det ser precis ut som någonting katten nyss spytt upp va? Tänk er den färgen samt även samma konsistens som någonting katten nyss spytt upp, vad får vi då? Felix Champinjonsoppa. Det är ett udda koncept, men kör i vind! tänker soppmakarN.
Blanda med mjölk och koka upp under omrörning i några minuter. Från början ser det om möjligt ännu mer vedervärdigt ut än vad det gjorde direkt ur burken, men efter lite visp så får hela vätskan en mjuk, ljus färg - det är soppa!
När jag sedan häller upp det i en tallrik ser det riktigt decent ut. Efter att ha bränt mig på tungan två gånger och väntat i 5 min är det smaktest, och mina unga smaklökar kunde konstatera att äcklet faktiskt var okej. Säger man till sig själv att jag sitter på en restaurang och äter fin tillredd soppa av en fransk kock med mustasch så kan man till och med uppleva det som riktigt smakrikt! Men om man i sin tur tänker snor för en sekund tappar man matlusten helt.
Lite salt, lite svamp, lite mjölk. Bra konsistens, riktiga svampbitar i. Bättre än pulver då man slipper de eventuella klumparna. Jag tror jag kompletterar denna middag med entvåtre mackor eller så, man blir less efter en tallrik.
Tillagningstid: 10 min
Näringsvärde: 50 kcal (per deciliter tillredd soppa med standardmjölk)
Looks: 2/5
Konsistens: 3/5
Smak: 2/5
Förra hösten var vi på läger i de norska fjällen och bodde i små ekonomiska stugor i Rauberg, som även har ett hotell och en restaurang. Min käre vän Pontus valde att - i motsats till oss andra - äta middag uppe på restaurangen, troligtvis av den anledningen att han var urless på billig fullkornspasta och köttbullar. Så han knallade upp dit varje kväll och åt sin trerätters tillsammans med tränarna och kom sedan tillbaka mätt och belåten.
En kväll var Pontus där lite tidigare än alla andra och valde, utsvulten som han var, att ta sin tallrik och äta förrätten - soppan - lagom tills tränarna kom. Så det gjorde han, och han tyckte att det var en mycket god soppa, så han slevade för sig ordentligt och slurpade förnöjt i sig den.
Så när tränarna äntligen kom var Pontus framme vid buffén för att sleva på sin tredje tallrik soppa, och när tränarna gick förbi honom kunde han inte låta bli att ge sina varma rekommendationer gällande den fantastiska soppan.
Högsta hönset gick fram till honom, tittade ut över den serverade maten och smakade på vad Pontus hade i tallriken. Han log sedan förnöjt och gav honom en liten hint som gjorde pojken vit i ansiktet;
Pontus hade just slevat i sig två tallrikar med brunsås.
(observera att det är i princip omöjligt för en burksoppa att få högsta poäng, det är ju förfan burksoppa!)
Kommentarer
Postat av: Anonym
haha! Pontus (L) i en nötskal. jag brukar också föreställa mej att maten är svindyr från något clischiiggg restaurang när de egentligen är halvbra. de funkar! ;)
Trackback