och dr. House

Martina och jag duttade runt med kameran för att fixa hennes estet-arbete.
-  - - -

Annars har jag tagit ikapp två månaders geografiarbete och försökt sola mig mot stek-väggen utanför vårat hus. Pontus sköt nästan sönder en ruta med min fotboll och sedan blev Martina sex-utfrågad.
Oskar har vikt fyra loppor.

sovmorgon utan sov

Halv åtta, så mimage78ycket blev det av den sovmorgonen.
Har ätit äcklig naturell yoghurt och tittat på Vakna! större delen av morgonen, där jag stötte på ett nytt fenomen: Kodjos Värld. En liten filmsnutt där komikern och Talang 08-killen delar med sig av lite vardagliga tankar och filosofier - jävulskt roligt! Även om det är lite repris på vad han drar upp i Sthlm Live så gör han det med bravur, han verkar verkligen vara störtskön. Spärrvaktsskämten kommer aldrig att bli tråkiga. Undrar om han kommer att dyka  upp varje morgon? Isf ska jag i fortsättningen skippa första lektionen och bänka tevesoffan.
 image79




Tror ni man kan få de där MTV-loggorna som gör konstiga ljud och ändrar färg i programpauserna som tisha-tryck? De är ju hur skönt electro som helst, tillåt mig att dregla. (förstås finns inte just de jag syftar på på bild, tar någonting annat musikteve-färgglatt ist)

UPDT 1 H later
Jag har så jävla tråkigt. Hatar sovmornar utan bestyr. Jag har t.o.m. rensat mitt dammsugarmunstycke och plockat bort de brända tändstickorna ur asken.
Jag tror jag ska sticka ut och kuta bara för att få tiden att gå.
Men först ska jag fixa hem hela Florence Valentin-plattan, dom pwnar min svensktopp just nu.


><

I helgen fixade jag en ny hjälm, kastade en brownie på Rättvik och avslutade finally en tragisk skidsäsong. Idag låste jag in skidorna i skidskåpet och där ska de bannemej få stå och tänka över sina synder hela sommaren lång och få be och böna om förlåtelse för att bli utsläppta igen.

-  -   - 


Kom ihåg:
- Hitta cykelnyckeln
- Rena balkongen på alla kartongrester sedan vi packade upp min soffa
- Köp tygkasse på konsum (plastkassarna går bara sönder så att man måste bära dem som en stressad småbarnsmorsa i USA; proppfull matkasse utan handtag på ena armen och en unge på den andra. Förutom att jag inte har någon unge)


Nu ligger den en snus på bordet. Killarna lämnar alltid snus på mitt bord. Och tomflaskor. Och tomburkar. Och godispapper. Jag avskyr snus, sluta dumpa snus på mina möbler.

Jag hatar min dammsugare. Den ser mycket harmlös ut; vit och har size som två salladshuvuden. Och låter som en bulldozer. När jag jämför med andras apparater förstår jag verkligen vilket åbäke till städhjälp jag har. Den når upp till en decibel som läkare och professorer garanterat skulle varna småbarn och pensionärer att vara i närheten av eftersom att den kan orsaka kronisk dövhet. Om jag vill provocera mina grannar ska jag inte sätta på alla mina bekanta tegelstenar på fötterna och bjuda in dem på högsta volym-party med dunk-a-dunk-bas, utan jag ska bara dra igång dammsugaren. Dessutom repar den golvet också.


Imorgon har jag för övrigt sovmorgon till 12:40, med lite fjäsk funkar allt.
Oskar är elak mot mig för att han har fått låna sin farsas kamera som är tre gånger större än min och har ett L-objektiv. Andreas är elak för att han har en D2X.
(Puck och jag är med på kort på majtroféns hemsida! http://www.majtrofen.nu/html/inramning_77.html)


det bränner i ansiktet också

Inatt drömde jag jättekonstigt. Jag befann mig på ett jättelyxigt hotell/kryssningsfärja eller liknande med en massa hotellrum och hissar, och tvärs över denna flådiga byggnad med utsmyckade korridorer och pastellfärgade vaser blev jag jagad av ett gäng svartklädda människor. Dessa människor ville mig helt klart någonting ont så jag flydde i panik och för mitt liv. Och själva mr mastermind/maffiabossen som gav order till dessa maskerade ondingar att förgöra mig var självaste Helmut (något fruktad och ökänd tränare på gymnasiet).
Finns det någon undermening i detta?

Idag hörde för övrigt jag Tommy Nilsson sjunga en låt med refrängen "jag vill ha sex med dig" på radio. Tommy Nilsson, vad har du knarkat?!

(Jag körde ur i första åket. IGEN)
......................................................................507883-72.....................................................
-
     














stockholmstreetstyle.feber.se/?p=1
Här kan jag sitta och skrolla runt i en hel evighet. Älskar delen med smårepotage och bilder ifrån folk på staden som berättar om dagens outfit, sjukt bra inspirationskälla och allt jag vill när jag läser det är att ta första bästa plan till huvudstaden och vandra på stan tills fötterna blöder. Eller tills stålarna tar slut (vilket för det mesta inte brukar ta alltför många timmar). Jag blir så less på att aldrig få gå på stan, ibland hatar jag verkligen värmlandsskithålan vi lever i. Och i Gävle fins det H&M men det är asdålig secondhand, så den spyr vi på.
Men finns det någon med tips om hur fasen man bär sig åt för att lägga studiebidragen på hög?
Detta ska räcka till en rejäl dos färgglada sommarkläder, nya tygskor och biljetter till Arvika.
Gärna till en glass eller två också, om inte oskar bjuder.
(tjejen på högra bilden hette för övrigt Alina och klädde sig så in i norden stiligt att hon fick vara med. Hänvisar till hemsidan för vidare detaljer.)

efter snabbmakaroner med ketchup:

Pump 9-13 och därefter kortspel i solen. Kunde sitta ute i shorts.

Försöker göra klart en otroligt jobbig svenskauppsats; "Vem är jag?". Den är dels otroligt jobbig eftersom att den innehåller otroligt jobbiga rannsaka-sig-själv-frågor men är framför allt otroligt jobbig eftersom att jag måste avslöja mina allra innersta svagheter och ideal för min svenskalärare. It gives me the creeps.
Exempel;  - Vem/vilka påverkar/har påverkat mitt liv? Hur?
                   - Vilka ideal har jag?
                   - Vad menar jag med ett fullkomligt liv?

Det enda jag hittils lyckas åstadkomma är att beskriva mitt utseende, då det inte inkluderar särskilt djup självinsikt.
Huvudmeningen i den beskrivningen är egentligen att jag totalt ser ut som min pappa men önskar att jag såg ut som min mamma. Då hade jag varit liten, brunhårig, sötoch haft raka tänder. Nu är hela jag halvröd (knallröd vid vistelse i sol), fräknig, biter på naglarna, har utstående öron och en för liten näsa som knappt syns under skidglasögonen. Normallång, normalsize, normalstora fötter, NORMAL. Normal = trist. Fast röd, då.-
Och vad jag fastnat på just nu är vem som påverkat mitt liv. Den frågan har jag aldrig ställt mig själv faktiskt. Mammapappa när de sa att jag var tvungen att vara hemma 10 fastän alla andra fick vara ute till ett? Kanske lillebror när han fick mig att börja samla Gogo's? Kanske The Sounds-Maja när hon stövlade in i Livin' in America-musikvideon med sitt platinablonda hår (som jag så gärna ville ha men aldrig fick)? Kanske varenda kotte i min omgivning eftersom att jag är en oerhört uppsnappande (/lättpåverkad?) person?
Dessutom är jag jättetråkig för jag har ingen idol. Jag har ingen som jag verkligen vill vara som, prata som, röra mig som och klä mig som. Någon som jag dyrkar. Någon jag har på sammetsaffisch på väggen. Så jag har egentligen ingen ordentlig riktning, inget mål.  
Jag bara ... är. Ingenting. Normal.  -
(Och hur fan ska jag veta vad jag menar med ett fullkomligt liv? Jag är ju förfan inte ens 17 år, det känns nyss som att jag lärde mig knyta skorna. Vad vill du mig, svenskalärare EBN?!)

Jag är stuck in reverse. Så nu ska jag titta på "So you think you can dance?". Och på tal om dans skulle jag jättegärna vilja testa Locking, det är verkligen den ballaste dansstilen över de sju haven! Om jag vore bra på Locking så skulle jag nog vid närmare eftertanke ha ett fullkomligt liv.


G23 (röda längan)

Malvar och jag har rest och anlänt till Tänndalen för säsongens slutspurt.
Då det blev lite krångel gällande hitresan slutade det hela med att vi var två pers plus chaffis i en buss för nio pers. Så vi trasslade oss upp hit längs Tännäs-vägen (må illa-faktorn i sin absoluta topp = jag HATAR Tännäs-vägen!), käkade pizza och kunde inte sluta förvånas över hur ljust det var ute.
Nu är vi framme, "Myggan" har äntligen börjat på teve och imorgon har vi träning kl 9.
"Wow, vi får vänta med träningen ända tills liftarna öppnar!"

Malvars kval:
Hon och Vic ska sova i en övervåningssäng, och i och med att hon är först på plats får hon välja slaf. Hon står i två minuter och synar sängarna medan hon räknar upp fördelar och nackdelar med dem båda: alltifrån mjukhet till eventuella hyllplan, utrymmet och lufttemperaturen. Till slut väljer hon överslafen.
Så när hon väl bäddat ställer hon sig igen och beskådar sitt verk i två minuter. Sedan kliar hon sig i huvudet och kläcker ur sig att "Eller ska jag kanske sova där nere ändå...?".
Jag tittar skeptiskt på henne, hon tittar på mig och sedan på sängen igen.
"Jag kan ju alltid bädda om imorgon!"

"Myggan, du är sämre på att ragga än en maläten lovikavante!"
Boome-boomerang. Dam di dam dam di dum di dum.

grillchill

Jag sitter och förfestar med mig själv, ett bokstavskex och Eskalator.
Då det är studiedag imorgon ska vi denna afton GRILLA! (Vi kom igår på att det ligger en supermysig grillplats precis bakom vårat hus och fick snilleblixt och ett perfekt sätt att välkomna sommaren på).
Jag har ett paket köttbullar och en påse marschmallows och är dying to start, väntar bara på att Rune ska komma förbi. Solen skiner, det är fortfarande 17 grader i skuggan och hela jag känner mig som en sprudlande liten studsboll.
För övrigt har jag i dessa dagar sett Pretty Woman för första gången i mitt liv och stött på en full och hög blottare för första gången i mitt liv (det sistnämnda ser jag gärna inte om!).
Min enda nöt just nu är hur vi ska lyckas bända loss alstigen-killarna från det förbannade cykelhoppet de byggt nere vid idrottsplanen, vi vill ju förfasen ha pojkvänsmys! Rune and Bujs making plans. Vi funderar på att porta dem från våra lägenheter, kasta mat på dem eller punktera cyklarna.

Hur tinar man ett kilo köttbullar på bästa sätt?

(och en sak till: "Backe", who are you? Blogging istheshiet!)


UPDT DESPUES;

Allting lyckat. Fotboll och grill och mys och pys. Tom snodde kameran, var "konstärlig" och jätterolig.
När det blev för kallt och myggorna började knapra på oss gick vi hem till Björk och tittade på Harry Potter-film.
Det var väldigt länge sedan jag såg Harry Potter. Jag älskar Harry Potter!

-- 
-

(övrigt söndag)

-Emma var på Håkan Hellström igår.
När jag slog på telefonen imorse fick jag detta mms.
HATAR DIG EMMA!

Malvar hade flip-flops på sig när vi gick ner och handlade, det säger kanske rubbet om vädret för tillfället. I SAY FINALLY!
Nu ställer jag ,en gång för alla, Timberland-dojorna i garderoben.

Ikväll 1800 sharp äre än en gång tacoafton att annamalvar's. Fram tills dess ska jag sörja att jag inte har eftermiddagssol på balkongen samt hänga upp ett oändligt antal tubsockor i tvättrummets torkskåp. Kanske ringa och väcka Oskar också, nu när vi kommit hem ska jag bannemej ha ett varmt välkomnande!

utvärdering this weekend

Jag ska inte dra alltför många detaljer, kan bara säga att helgen uppfyllde mina förväntninga-r.
Både fredag och lördag bjöd på strålande väder och mycket umgänge, det är inte ofta merparten av skidsverige samlas i en och samma backe. Inramade av färgglada reklamtält beskådade vi allt från blåbär till landslagsåkare brassa runt mellan pinnarna. Då jag själv däremot körde ur där på söndagen blev det inte så givande skidåkning för min del, mest trängsel med pelikanerna i det puckelpistliknande smöret till underlag som fanns i backarna vid sidan av tävlingsområdet. För övrigt satt och också och åt gratisglass (THANKYOU GB!) med glajorna på och i hopp om att försöka pressa frame n någorlunda bränna, bar kläder åt de som var duktiga att hålla sig kvar i banan, testade skidor, snodde tab,lettaskar, spelade på chokladhjulet och traskade runt med kameran. Ett gäng vid namn Två Backar Läsk underhöll på scenen, sköna killar med bra drag som dock fick fruktansvärt dålig respons av publiker - samma sak varje år, jag tycker uppriktigt synd om de där trubadurerna som ställer sig på scenen.
När, då lördagen började lida mot sitt slut, reklamflaggorna började falla, fem pistmaskiner intog backen för att platta till alla spår av helgens spektakel och sponsorerna började kasta sina sista logotype-prylar ut i publikhavet gick det upp för mig var det helt plötsligt slut på partyt. I år igen. -.
(Det som ändå är mest charmigt med denna tävling är att , i och med att landslagsåkarna är på plats, alla småbarn tror att varenda kotte i sverige-fartdräkt är landslagsåkare och flänger därför runt med sina autografblock över hela arenan för att inte missa en enda FIS-åkare med blågul fartdräkt och ser någorlunda stor ut. I år fick bland annat Joel bli offer för detta, jag tror han var lite stolt.)

Lördagutekvällen på Harrys var däremot en flopp. Fuck alla ni youngsterkillar - especially torsbygrabbarna! - som åkte hem efter  fredagens herrtävling, ni fick oss förväntansfulla flickor att slösa 120 spänn. 35-åriga fyllon på dansgolvet dreglar man inte direkt över.

Helgens absoluta höjdpunkt var iallafall när vi på fredagskvällen tittade på Talang -08 och fyra typer från Gävle (HOMETOWN!) ställde sig på scenen i feminina sumodräkter och dansade och mimade till Aquas "Barbie Girl".

- - -

pil-i-pill

Till alla elever på Stjerneskolan: nk-salen på vänster sida, närmast arbetsrummet, vid vattenkranen på andra bordet framifrån ligger en liten lapp med ett otroligt spännande budskap på. Först till kvarn!
I övrigt ägnade Emil och jag en hel lektion åt att skriva "pilipillipill" på ett bord.

Avresa till Sälen; vi satt med solbrillor på, åt gifflar och läste frågesporter. Jag fick en VeckoRevyn i från-mig-till-dig--på-min-egen-födelsedag-present av Oskar, då sådana har börja dimpa ner i hans brevlåda efter att jag skickat in någon lapp - "Ge bort en VeckoRevyn och gör en kompis glad!" - jag fick i ett tidigare nummer för att testa om de verkligen skulle skicka ett nummer av Sveriges tjejtidning numberone till en kille.
Det ser faktiskt sjukt kul ut när hans namn står tryckt på baksidan, killen som delar ut post måste ju tro att Oskar är mentalt störd.
Framme i Martinas stuga snodde vi ihop en halvdan middag bestående thaiwok med blandsaft. Nu är klockan helt plötsligt nästan elva och jag längtar faktiskt uppriktigt sagt till imorgon. Nyckelord - STEKA, GLASSA, SPANA (M är särskilt inne på det sistnämnda. Jag har, för att det inte ska uppstå några förhållande-komplikationer, bestämt mig för att endast vara med som smakråd).
Jag har med mig två par solglasögon och har laddat kamerabatterierna.
Beware for the most överpeppade schtekarchicsen EVER to take over the Lindvallen mañana!

image53  image54

Btw avskyr jag min webbläsares taskiga attityd till bloggandet. Så fort jag ska lägga in en bild i ett inlägg säger det bara "EEEK" och så dyker det upp typ 30 stycken Internet Explorer-rutor som jag måste klicka bort. På köpet så stängs hela bloggsidan ner, och har jag då inte skrivit någon rubrik sparas inte ens inlägget som utkast utan hela skiten måste skrivas om. "Fyfan för fläsk!"

GRATTIS FÖR TUSAN ÄLSKLINGSOSKAR!

oTypiskt bara att jag inte lyckats samla på mig några bra bilder på människan..

Slog in hans present, införskaffad i Åre, imorse (efter att jag vaknat strax innan 8 av att Pontus plingade som tokig på min dörr i ovetskap om att jag faktiskt tagit hjärnskakningsledigt från morgonens träning). Man tager vad man haver: tidningspapper och rosa smala sidenband jag klippt av från en t-shirt (de där otroligt störande snörena som ska göra det "lättare" att hänga upp plagget på en galge), och nog blev det ganska fint. Men i min tristess och mitt impulshandlande var jag tvungen att slita upp det en gång och sedan göra om det - det var så länge sedan jag öppnade paket att jag var tvungen att uppleva känslan för att se om den fortfarande fanns kvar.

Up next är plugget till provet vid 13:50 (ironiskt nog märker jag i skrivande stund att jag använder NK-boken som musmatta, ambitiöst johanna!), packa klart, prova min garderobs utbud av klänningar samt fortsätta lyssna på Akons Top Ten at Ten-lista på musikteve.

updt.

(btw AVSKYR jag de nya RedBull-reklamerna! En med två tecknade kåta ungdomar som lär oss att med hjälp av RedBull genomföra metaforen "att ta den biologiska delen av pluggandet före teorin!" samt en med två indianer som sitter på varsin sida av ett stup och åtrår varanda kärlek och saknad medan en berättarröst i bakgrunden säger "Utan RedBull, inget lyckligt slut!". Vafan liksom?! Och dessutom smakar det pyton.)


Slutspurt season '08

Idag har jag varit publik. Har traskat runt i backen med blöta fötter och glajjor samt permanent små-huvudvärk. Då all mat suttit sig i halsen på mig har större delen av dagens energiintag kommit från glass, som av någon anledning har slunkit ner smärtfritt.
Efter en massa urkörningar från tjejernas sida (killarna körde klart på morgonen och fick sedan åka ner till hotellet och lata i sig i samma veva som vi kom till backen) påbörjades vår resa hem och ett farvältagande av Funäsdalen för denna säsong. Jävla hjärnskakningshelg att avsluta med också...
Iallafall var det en relativt snabb bussresa med en skicklig Bella vid ratten och dunk-a-dunk och nervevade rutor så fort vi passerade större samhällen.
Nu hemma i byhålan igen för att packa om och imorgon dratta upp till nästa evenemang - Ski Funtastic och Sälen!
Detta har ända sedan barnsben varit en av skidsäsongens absoluta höjdpunkter, och har framför allt detta års senaste veckor legat som ett avlägsen mållinje för mig. En godisskål eller skål med guldpengar i slutet av allt elände. Dessutom brukar de deltagande landslagsåkarna locka en del publik och framför allt sponsorer, vilket i sin tur gör att det är sjukt mycket roliga jippon och reklamtält i tävlingsområdet. Detta gör i sin tur att man kan traska runt och samla på sig lyspyl, nyckelringar, reflexer, klistermärken och godis att efteråt lägga i en beundransvärd liten hög - för att sedan slänga skiten för att man inte orkar ta med den hem. Dessutom sätter de upp ett chokladhjul som aldrig brukar svika. Och även om man inte presterar så finns det så mycket annat att vara lycklig åt - bland annat att solen troget skiner ner på en år efter år. Ska gänga med Martina och Malin denna gång, och oj sicken tjejhelg vi ska ha! På fredag kopplar vi på stekar-minerna och glassar runt i backen för att titta på herrarnas tävling, och på lördag är det sedan vår tur att visa vad vi går för.

Nu borde jag plugga till NK-provet imorgon. Verkligen, sannerligen, deeply.
Men istället har jag spenderat en halvtimme på att försöka lära mig vissla (vsg asg: en 17-åring som inte kan vissla!) och halvglott på teve.
Oskar har dragit till grannsamhället Sunne för att skriva teoriprov till körkortet imorgon bitti. Empty me.
Så denna totaltomma kväll ska jag göra chokladbollssmet och se några Gossip Girl-avsnitt.

image49
(liten parentes; Schysst livsteori a la kvinnlig hiphopare:
So I can't dance, and I really can't sing
I can only do one thing and that's be Lady Sovereign!
från "Love me or hate me" av just Lady Sovereign, som är min absoluta idol just nu)         

Sorgligt nog börjar vuxenliv och ansvarstvång hägra

image46

image45Jag klarade ett halvt åk innan skallen exploderade.
Vi tog en latte på det absolut minsta fiket i min livhistoria.
Alla torsbykillarna fick spö att jibbar-Jon.
Småbarnen springer runt på taket utanför vårt fönster.
Det roligaste med den här dagen var nog namnet på dagens rätt.
(ni förstår bilderna man fick i huvudet va?)


I övrigt slog det mig att pojkvännen fyller Vuxen på torsdag. Jävlar i min låda, jag kan knappt fatta att folk under benämningen i min ålder börjar fylla 18 nu för tiden! Jag som nyss tyckte att det var min 13-årsdag och jag med stolthet fick börja kalla mig Tonåring, nu ska man bli gammal också!
Arton avrundas ju till tjugo. Tjugo plus tio blir trettio, och vid trettio ska man ha fast anställning, en livskurs, förhoppningsvis stabilt förhållande och tankar på Volvo, småbarn, trofast Golden Retriever och förortsvilla. Hua.
Jag vill leva om mitt liv, min barndom, igen. Jag vill ha ritblock och lego och prinsesskläder, storlek 29 i skor och hakklapp och inga bekymmer. Jag vill ha leksaksbilar och en gosedjursBamse som med sin trygga, lurviga famn kan trösta mig när jag är ledsen.
Jag vill inte bliva stur!
Det känns som att allting bara har passerat mig förbi utan att jag gjort någonting riktigt vettigt i mina unga år. Fasen vad jag ångrar att jag slutade uppskatta de där husvagnssemestrarna med familjen redan när jag var tolv.
Jaja, nu när 90:orna blir gamla så kommer de åtminstonde skaffa körkort hela bunten, vilket i sin tur leder till att jag äntligen kan få hanla på Ica Toria ute vid rondellen vilket i sin tur är ett rejält kliv mot lyxigare långfrukostar.

På tal om uttrycket ungdom måste jag slå ett slag för boken "Två nötcreme och en moviebox" signerad Filip & Fredrik. Där berättar de med ivrig inlevelse och detaljrik beskrivning om hur ungdomens dagar upplevdes som 70-talist - otroligt roande läsning! Jag hoppas att någon tar sig i kragen och skriver någonting liknande när jag är 30+, så att ungdomarna a la 2030 får sig ett gott skratt åt att vi tyckte det var hyperspejsat att ha GPS-mottagare på instrumentbrädan eller en mp3-spelare med 160 GB minne att visa Lost-avsnitt närhelst man behagar.

image42 image43

(I hangaren där vi förvarar våra skidor fanns ett litet skrymsle till kontor med texten "Jämtlands Flyg" på dörren. Jag roade mig lite, men då internet inte riktigt vill samarbeta med mig avstår jag projektet att uploada hela skiten)

updt once again.

Johanna bekräftas hel och får tävla imorgon.
Kalle kom in och hoppade i Martinas säng och slängde ut alla Mys tillhörigheter på taket.
Jag spöade Oskar efter att han kommenterat filmen Stolthet och Fördom.
Småbarnen i samma korridor tror att Jon Olsson bor i vårat rum och har därmed slitit upp dörren och sagt "Men OJRÅ, FEL RUM!" ett antal gånger.
Jag har än en gång köpt en alldeles för stor godispåse vilket ger alldeles för stor mage.
Har även kommit  fram till att det tristaste med hela minnesluckan är att jag inte kommer ihåg Martinas och mitt tjejsnack som tydligen gick av stapeln i liften igår.
Imorgon har vi sovmorgon och får besikta klockan 11. Killarna har besiktning 17:15, HA!


updt.

Hittade en bild på datorn som fortfarande gör mig irrriterad.image40
I Åre satt jag med detta evinnerliga mindknäckarpussel hela kvällarna men lyckades inte få ut det. När jag sedan berättade för Emilia att "detta är ett omöjlighetspussel!" slog hon sig ner i soffan och klarade ut det på en kvart.

Nu ska här ätas hotell-lunch.

måndag i min ensamhet

Igår eftermiddags kraschade jag och fick enligt legitimerade vetare hjärnskakning. Jag kommer inte ihåg någonting från gårdagen sånär som på att jag åt gröt till frukost och att Mobreg hade jättemycket smör på mackan på lunchen. I övrigt är allt som hände fram till kraschen svart. Helt plötsligt satt jag bara i en röd solstol och hade tusen huvuden runt omkring mig som tittade undrande och ställde en massa frågor. Jag visste att jag var i Funäsdalen, men jag kände inte igen mig alls. Det var något av det läskigaste jag varit med om.
För omständigheterna mådde jag igårkväll och imorse väldigt bra. Allt är fortfarande svart och mat kändes motbjudande, men jag har inte ont i huvudet alls. Trots det tvingade tränarna mig att stanna hemma på hotellet hela förmiddagen.
I min ensamhet tog jag en promenad i morgonsolen klockan nio, sparkade på en snusdosa hela vägen och fick nynna för mig själv då batteriet på ipoden tog slut.
För tillfället sitter jag bara i sängen och försöker få tiden att gå. Provade på att slutföra mina miljoner svenskauppsatser som jag påbörjat och är tvungen att lämna in väldigt snart, men jag kan inte riktigt sätta mig in i någonting ordentligt. Istället har jag hittat lite gamla bilder härifrån som jag tänker lägga upp för att försöka liva upp detta i övrigt trista inlägg.

image36 image37

image38  image39

(with your tillåtelse, Malin Linnea Rebecka)


kex

"Tjenare kexet, står du här och smular?"

image35

Eller a la Kalle:
"Skaru inte följa med hem till mig på lite snabbkommandon?"

updt.

Framme och fyrbäddsrum. Alla har en varsin hockeytrunk samt pjäxbag = T-R-Å-N-G-Timage34!
På vägen hade vi dunk-a-dunk så gott vi kunde med det musikutbud som fanns, samt väldigt roligt då vi diskuterade säsongens tidigare bussresor (värsta minnet: då vi åkte till Norge i höstas och jag var nykomling satt jag mellan Malin och Emilia. Den sista timmen av hemresan fick malin för sig att hon skulle leka djungelvandring på min arm, och lät diverse "krokodiler", "hakspettar" och "krabbor" vandra fram och tillbaka över min underarm - rätt och slätt översatt som en nyp- och tusen nålar-upplevelse. När vi var framme och tände lampan i den annars mörka bussen såg vi att min arm i princip var helt lemlästad, röd och rispig - och de skrattade gott åt att de klagat på det ylande av smärta jag utbrustit under själva ritualen, då de i det dunkla ljuset inte för sina liv begripit varför jag klagade så mycket av bara "lite tjuvnyp").

Ipod top 5:
Yelle - A Cause de Garcon

Veronica Maggio - Måndagsbarn

Hot Chip - Ready For the Floor

Those Dancing Days - Those Dancing Days

Eskalator - Rocksteady Bil


(tar lite hjälp av YouTube här. Tack YT!)
(upthere, Yelle a la Google)

skidungdomar runs to the hills med the stuffed hockeytrunkar again

image33

Vid min morgondusch idag märkte jag att mina vattenledningar vid badrummet gnisslar och gnolar precis likadant som det halvcreepiga soundtracket till "Lost". Uäh!
Idag har det för övrigt inte hänt ett jävla dugg, sånär som på att jag även upptäckt att låten Wildcat med Ratatat inte bara funkar som soundtrack till jibbar-videon som Joel gjorde, utan som soundtrack till precis allt. Prova!

I eftermiddag åker vi upp till Funäsdalen för träning över helgen och sedan tävling tis-ons. Väderprognoserna lovar kyligt och soligt, vi bor på hotellet mitt i byn och får därmed käka sådan där förträfflig & exotisk hotellfrukost som får mig att dregla vid blotta tanken! (Frukost är det absolut bästa målet på dagen, varm mat kan flyga och fara i jämförelse med fil och flingor och någon kitschig frukt. Dock är havregrynsgröt och ägg vidrigt, hur hälsosamt det än är och hur mycket jag än önskar att jag klarade av att äta det utan att få kväljningar).

Vanligaste sakerna att sysselsätta sig med i en minibuss från Torsby:
- Glo på film (ole dole doff om vem som får släpa med sig datorn i bussen)
- Plugga ikapp (eller bara "plugga", för hur mycket man än försöker kommer man aldrig ikapp)
- Rocka loss till asgamla hårdrocksskivor som snurrar runt i cirklar i de dassiga skivspelarna
- Dryga med den person som sitter i sätet framför (företeelser såsom dra i håret, peta i nacken, sno nackstödet, fälla fram sätet på den stackaren som motvilligt fått platsen närmast dörren - Kalles favorit!)
- Sova och dregla ner hela sätet
- Isolera sig med ipoden, vända huvudet måt fönstret och låtsas sova
- Snacka lika mycket skit som vi gör annars

5-6 timmar and then snow.


allas vår skandalqueen väser vidare

image32

Jag vet vad större delen av min bekantskapskrets tycker om Britney. Jag vet vad Josefin Craford tycker om Britney.
Efter att ha hört "Break the Ice" och "Piece of me" var jag helt enkelt tvungen att ladda ner nya "Blackout" för att bilda mig en uppfattning. Nog hade jag i bakhuvudet att "Gimmie More", som i motsats till de andra två var några levels för vulgär, också var ett spår på denna platta, men jag hade ändå förhoppningar att skivan skulle kunna vara någonting. Förhoppningar om att det kanske skett någon utveckling musikaliskt hos denna dramadrottning, att det fanns någonting litet inuti henne som under detta längre uppehåll från studion börjat växa ifrån hennes gamla tidigare "se mig jag är sexig".
Men uppenbarligen hade inte detta förändrats. Nu är det bara "se mig jag är sexig fastän jag fött två barn!".
"Blackout" är en bekräftelse-skiva, en CD-rom proppad till bristningsgränsen men intetsägande spår innehållande 90% porrigt Pussycat Dolls-flås med hes ("sexig") röst och ordet "Babe" yttrat alldeles för många gånger. jag trodde faktiskt att hon var på väg mot ett något mer electro håll, men det visar sig att jag hade fruktansvärt.
Så jag hänger kvar vid de wellknown MTV-låtarna och raderar i besvikelse de resterande 14 spåren.
Ingenting nytt att synka till ipoden idag heller.

"stuuuuuuuuuuup!"

Dagens träning bestod av gymmande och orientering. Tränarna har fått för sig att vi innan terminavslutningen ska kunna ta vår egen kroppsvikt i både frivändning och ryck, och då ingen av oss någonsin ens provat på det sistnämnda är detta något av en chock för oss. Gymmandet bestod därmed mest av teknikträning.
Vi drog sedan på oss joggigskorna för att kasta oss ut i de regndränkta värmländska skogarna. Även om denna orientering senare urartade och ett x antal par sprang bort sig, lyckades jag och compadre-malin riktigt bra. Dock utvecklade vi något av en extremt dålig humor när vi klafsade runt där på geggiga mossar (bl.a med klassikern "vilket stuuuuuuuuuup?"), men vi kom tillbaka först av alla och fick en någorlunda behaglig tur.
Imorgon ska det bli spännande att se a) om mina träningsvärkande ben tar sig upp ur sängen, b) om mina joggingskor torkat för återanvändning vid morgonträningen 08:00.

På vår vandring upp till längenheterna märkte vi sedan till vår stora lycka att Glassbilen börjat köra upp till våra trakter. Den glada trudelutten mötte oss på parkeringen, och med en massa gamla barndomsminnen blommandes upp för våra inre ögon fiskade vi glatt upp plånböckerna och köpte en varsin låda av den kepsklädda, sympatiska chauffören. I'm like ung på nytt!

17:30 sharp var det sedan tjejmiddag hos malinanna. Tacopaj, kladdkaka och glass och en rejäl dos pladder om allt mellan himmel och jord var hur mysigt som helst. Hade någon av den maskulina sidan klivit in genom dörren just då hade de nog vänt illa kvickt i ren rädsla för hörselskador, men detta gjorde verkligen susen och kändes, precis som hemglasstrudelutten, som en kärt återseende som definitivt kommer att bli favorit i repris.

*-* >-< :* ^^ (='.'=) :s :o XD -.-

I afton har jag dessutom quality time for myself för en gångs skull, jag förvisade pojkvännen ner till sin egen lägenhet där han kunde spela Guitar Hero med sina jämlikar. Så nu ska jag, efter att ha sett TopModel och sagt godnatt till flickorna, slå mig ner med min tekopp och VeckoRevyn och bara njuta av stillsamhet och mammas gamla myströja. Sedan ska jag bädda nya prassliga lakan i sängen som jag ska sova som en stock i med Mando Diao i öronen. 

image29
(jag har Värmlands fränaste
plåtburk! Bl. a. Designforum säljer sjukt mycket sådana här små söta prylar, utan någon specifik funktion, som man helt enkelt måste ha bara för att ha. Har även en tändsticksask med Ernst-citat på, jag älskar den även om Sommartorpet-gubben är någorlunda udda)

ta-tag-i-all-skit-tisdag

resultat bowling 1 serie :
Fia 141
Bella 112
Bujs 57

tja, jag satte ju åtminstonde en spare.

- Tvätta                                   - Packa upp väskan
- Plugga Geografi                - Tvätta
- Plugga svenska                 - Städa
- Plugga matte                      - Våga öppna matlådan längst in i kylen
- Rensa överfull dator           som stått där sedan sportlovet

Sounds like a job for some TTA in the plugs.


har du tändstickor?

Fått ut av åre-resa:
- stoltheten att ha åkt ett DH nästan som VC-störtlopp
- lärt mig vad en "Kangaroo Flip" är
- fått några extra fräknar
- fått använda solglasögonen för första gången den här våren
- lärt mig laga viltskavsgryta a lá Martina
- genomlidit den lökigaste bussresan någonsin - i hjälmfrilla


Måndag och tillbaka till skolan för tung dag. Kändes dessutom helt vrickat då jag nästan inte varit där på sex veckor. Därmed har det också slagit mig hur sjukt långt efter jag ligger i skolarbete, får nästan ont i huvudet av att bara tänka på det. Känns som att maj kommer att bli en riktig plugga-ikapp-månad.
Något som också bidrog till att denna månad fick egenskapen "tung" var att vi hade vårt första konditions- och styrkepass sedan i höstas. Vi tänkte att vi skulle få säga adjö till veckoskidåkningen med kanske en lätt jobb eller kanske lite bollspel, men tji fick vi. Till att börja med hade vi ett styrkepass i gymmet, vi var i stort sett stela som pinnar efter vinterns brist på stretch och håll igång, som gav oss hela bunten rejält sega och trötta ben. Detta följdes av intervaller i backe, spring i skog och en massa hopp över och under pinnar, spring med fotbollar och gud vet vad. Efteråt kunde vi knappt gå, det kändes som att inte en enda kroppsdel på hela mig synkade men en annan. Då vi stapplade in genom dörrarna till skidavdelningen på skolan tyckte folk att vi såg ut som ett gäng avdankade militärer som varit på fält under tre månaders tid.
Det enda som kanske lyste upp denna upplevelse var att Moberg så småsött kutade runt under skogsintervallerna och sjöng på soundtracket till Rocky-filmerna (detta ansåg han styrka både honom själv och oss andra då vi med blöta fötter struttade runt bland vitmossa och älgbajs).

I övrigt upptäckte jag under gårdagens bussresa hem hur otroligt saligt magnifik Håkans Hellströms nya platta är!
För sent för Edelweiss är som toppen på hans karriär, det må jag säga. Då hans tidigare skivor endast innehållit några få bra låtar styck har han nu lyckats klämma in ett gäng riktigt bra spår i ett och samma album. Kanske inte så svängigt, men vackert och briljant och alldeles tiopoängare!
Du sa har du tändstickor? Ja tillräckligt om du vill bränna ner Stockholm.
image26
image27(När fia och jag shoppade käk bestämde vi oss för att rensa Konsums exotiska frukter-utbud och göra oss en finfin efterrätt att överraska våra kära vänner med vid aftonens sammankomst.
So now I'm going over to her place to cutta the bananas until they wish they were dead.
Mums i filliblubben!)

.

image25

Storslalomtävling, totalt värdelöst och urkörning i första åket. Vi hade åtminstonde sol så att vi kunde sitta och glassa i picknickstolar medan killarna körde. Dock har ingen ritkig bränna uppenbarat sig än för min del, endast några extra fräknar.
VI HAR BILJETTER TILL JON OLSSON SUPER SESSION AWARDS, vilket jag var tvungen att gå in och informera om för att göra resten av Sverige avis. (Jon Olsson har i samarbete med Cross låtit 10 åkare få ett varsitt film- och kamerateam som under veckans gång filmat deras jibbande och gjort en film av det som ikväll ska visas för publik och domare för att kora en vinnare. exciting!)
Nu är jag stressad, en middag ska lagas och en mig ska kläs upp innan klockan 19.

updt.

image24

Jag har sett halva "American Gangster".
Jag diskuterade sprödhet på tacochips med Martina.
Störtskurar har övergått till blött snöfall.
Imorgon har vi banbesiktning 07:00 i Allmåsa, som ligger en timme bort. -.-!

Var tvungen att även kommentera vilken metropol Åre har blivit. Uppfräschat torg med Sveriges garanterat mest färgglada Stadiumbutik och diverse svindyra restauranger och härliga lokalt präglade småbutiker. Dessutom har kända klädkedjor som Vero Moda och JC flyttat in, samtidigt som Reddevil och 1420 fortfarande slår högt - de outstanding snyggaste utbuden på hundratals kilometers radie! Åre känns knappt som en skidort längre, det är mer som ett litet Stockholm.

Jag har införskaffat mig en tisha från GoiGoi, ett fränt märke som det bara kryllar av plagg ifrån på Reddevil. Härligt färgglatt tryck för 399 riksdaler.
Och förutom alla härligt jibbiga prylar på 1420 har de nu kommit på ett nytt koncept; de syr om gamla vintage-klänningar till riktigt fräscha toppar och kortare klänningar. Införskaffade även en av dessa, men har ännu inget bildbevis (upcoming?). 

image23 


ski or die

Måndag: DH-genomåk (inställt)image19
Tisdag: DH-genomåk + tävling
Onsdag: Supercomb
Torsdag: Super-G tävling (inställt)
Fredag: Super-G tävling

Bristande internetåtkomst i stugan har gjort att jag inte kunnat uppdatera och informera såsom jag velat. Iallafall befinner jag mig nu i (trumvirvel...) självaste ÅRE för SM-tävlingar för första gången under min karriär (självklart åker jag bara därför som ett spepp och presterar inte alls, men det klarar ni er utan detaljer om).
Solen har dock glatt skinit glatt på oss i åtminstonde tre dagar, vilket har varit enastående för turistande ändåmål. Det gör dock att tävlingsunderlaget varit aningen för mjukt, vilket har resulterat i att vi har fått kliva upp ungefär 5 om mornarna (/nätterna?) för att kunna stå i backen och besiktiga klockan 6. Brutalt, hutlöst och ont är det.
Hur som helst bor vi i Joels stuga några kilometer från backen ån Duved-hållet, supermysig är den. Under veckan har jag och Martina varit ett enastående kockteam och Joel gjort en sidovolt (vilket Oskar fångade på film som han nu visat ungefär halva skidvärlden).

Under dessa dagar har det egentligen skett miljoner grejer, men min hjärna går på energisparläge då jag varit vaken sedan alldeles för tidigt imorse. Istället för att babbla på om dessa kommer jag nu att gå och äta tårta eftersom att Joels storebrors (som är här som hjälpa till-are) tjej är födelsedagsbarn (ja, det är mycket namn just nu och det får ni bannemej ge er till tåls med!). 
Grattis på dig du!

image20


RSS 2.0