införskaffar-lördag

 
OCH DOM ÄR MINA
Adidas Top Ten Hi, 999 :-

 

Cheap Monday, 250 :-                                 Adidas, 299 :-

svt-loggan stavas bakslag

Imorse - med tekoppen i handen och frukostflingorna i skålen - såg jag ett nyhetsrepotage från Liseberg, där det tydligen är någon speciell drottning/prinsessas barnsjukhus-dag. Massor av barn från barnsjukhus får ta med sig sin familj och spendera en hel dag på nöjesparken utan en massa annat folk som springer omkring. Och det är ju en trevlig sak!
Dock har jag anledning att ifrågasätta reportens agerande när hon intervjuade två små barn.

Reporter: Vad tycker ni om att få vara här på Liseberg en hel dag?
Liten flicka, liten pojke: Det ska bli jätteroligt! Liseberg är kul!
Reporter: Vad ska ni göra för någonting då?
Liten flicka, liten pojke: Åka karuseller och äta glass och titta på clowner!

(and so trevligt on en liten stund, sedan kommer bomben)

Reporter (till lillkillen i rullstol): Vad har du för sjukdom?
Liten pojke: Jag har ryggmärgsbråck
Reporter: Så du måste sitta i rullstol väldigt mycket om dagarna?
Liten pojke: Ja
Reporter (till lilltjejen): Och dudå, vad har du för sjukdom?
Liten flicka: Jag har också ryggmärgsbråck och så har jag skolios
Reporter: Man får ofta höra att barn många gånger känner sig lite skyldiga när de är sjuka, att dom får skuldkänslor på grund av att de måste tas om hand så mycket och kräver så mycket av föräldrarnas tid. Brukar ni känna så ibland?
Liten flicka, liten pojke: ....

Må svt's kvinnliga tjänare på Liseberg denna söndag ruttna i det varma röda.

Albert skickade länkade nyss en låt till mig.
"Snoppar är så håriga, och hår - det är ju äckligt!
Om jag vore tjej så skulle jag nog vara lesbisk

din din din, tänk inte på min,
den är bara gjord av blod och lite skinn
den vill ändå bara in in in
 här har du mitt nummer ring ring ring"

sick!


adidas till tusen

Ja, idag shoppade jag.
Och sen fotade jag rubbet.
Och sen kunde jag inte dela med mig av mästerverken på grund av att jag glömt synk-sladden till datorn hemma. Är det inte sådana saker som verkligen stavas tragik? Parallellt med när handtagen går sönder på plastkassar.
Skor, väska, tröja.
Och så fick jag fejsa en Vic och en Emma och en Jesper och en Hedwig.
Och snart äre saturday night fever hos Elise.
Och Timo är bäst.
Och någon kan väl vara vänlig att äta mina shorts?


tevefyra says prutt

 

Därför kommer årets idol att bli en flopp:

1) Är den nya juryn för snäll kommer det att bli tittarstorm eftersom att en stor del av programmets popularitet ligger i att andra människor vill se de tävlande lida (min teori är nästan att hela programidén ligger på en grund av att människor tycker om att se människor lida)

2) Är den nya juryn för elak, d.v.s. exakt lika elak som den föregående juryn, kommer folk inte att kunna ta det på samma sätt eftersom att alla kommentarer, uppsyner och gliringar kommer att plutta in i våra öron som en imitation, ett härmande, ett bajtande av den gamla juryn. Ingenting kommer att upplevas som äkta - allting elakt som finns att säga har ju redan blivit sagt! (dessutom kanske vi inte vill tro att det finns fler än fyra genomonda karriärmakare inom musikindustrin i det här landet)

Det var allt ifrån pessimisten för ikväll!

tugget är fuckat

Ölöppnörö - svenskans enda ord med fyra ö:n. hö  hö

Och jag förstår inte när Oskar ska ge upp. Antingen så har han defekta öron, en vriden världsuppfattning eller helt enkelt är dum i huvudet. I Degerfors - som i alla andra städer/samhällen/kloaker - bor det väl några tusen människor, och olika styrka på dialekten är lika självklar där som den är någon annan stans. Alla pratar ju inte likadant. Det som dock stör mig är att människan djupt, innerligt och envist påstår att han pratar rikssvenska. Rikssvenska. Han går verkligen i taket och pyser ånga ur öronen när jag intygar att jag pratar mer rikssvenska än honom, och är det någonting han någonsin engagerat sig i långa och djupa diskussioner om så är det detta. Då ska vi även observera att killen reser land och rike runt hela vintrarna och har hört större delen av Sveriges alla accenter - det känns som att han vid det här laget borde ha begripit att solen inte snurrar runt örebro län.
"Ja vejt intö, kanskö döu ska ta och ståppa en måoråot i näösan dårå!"

Jag bor i Gävle och jag kan inte påstå att vårat sätt att kommunicera kan kallas rikssvenska (särskilt inte om man ska blanda in min mormor och morfar i statistiken - eller tanten i Jabush'e [stavning?!]-reklamen för den delen!). I min familia har vi dessutom fått lite hälsingländska influenser i och med far min, så lillebror kör stenhårt på "Inte ja ellere!",. I bakhuvudet har jag små minnen av valbo-stuket  - som muskot alltid körde med - "ma" och "sa" för "mig" och "sig".

Okej, det där var irrelevant.
Oskar, du är helt enkelt sned. And så är det. I värmland pratar man värmländska och i skåne pratar man skånska och de får prata som de vill, dock har de äktheten att inte påstå sig bedriva rikssvensk kommunikation - förutom kanske undantagsvis och med en smula ironi i rösten. Kära degerforsare, vakna nu. Både du och jag vet att jag är mer välspråkig än du, du använder för tusan fyra ö:n i ett ord.

(och som argument mot min välspråkighet skulle han nu använda mitt sätt att säga "någonstans". Jag har av någon anledning givet det en liten extra touch så att det blivit ett "någonstansch", men trust me - det är bara orsakat av någon medfödd defekt kromosom och funkar inte i motarbetande syfte)

Och nej, stockholmska har aldrig varit, är inte och kommer aldrig att bli rikssvenska.

kattmat i håret om du tvekar

Igår nollade vi ettorna och det var kladdigt. Jag tänker ta mig friheten att länka till max bilddagbok (plz mäki, do not kill me!) där det finns bilder som han och skywalker tog under spektaklet. PICS HÄR!

Det ligger en lång träpinne och en massa barr i min lägenhet som pontus släpade in igårkväll efter att han varit ute och sprungit för livet i skogen ifrån bilar som han kastat ägg på. Dessutom hade han tappat sina skor där ute i mörkret någonstans och kutat runt i bara tubsockorna, och eftersom den dumme fan dessutom druckit sig full hade han ingen aning om vart. Jag tror inte han har hittat dem än faktiskt.

Idag tar vi flygeliflygplanet hem till storstaden.
Jag ska...
... köpa skor
... titta på tecknat med alb
... ha ett meeting med tjejerna
... få tillbaka kameran
... slippa handla mat själv
... ladda hem film eftersom att jag för två dagar byter upp mig från min trådlösa skit till riktigt bredband
... ha en soffkväll med mamma och After Eight

tomatketchup

Hello, this is Fru Mensvärk speaking.
I'm sitting at home while the others are kuting their asses of on the löparbana in 3000 m - am I supposed to laugh or cry? Anyway my stomache is almost turning inside out and my bloggish looks like a piece of shit in Firefox and I cannot fix it so I'm sort of ready to jump from my balkong anytime.
My first lektion starts at 13:50 but right now I cannot even stand up straight.
Now I'm gonna go fuck myself.

Let's play it for the upcoming Gävle-weekend!

tigg en socka!



Gulaschsoppa, Felix

Gulaschsoppa för mig har alltid representerat alla skidresor vi gjort till Österrike genom åren. På lunchrestaurangen är maten relativt dyr, så för att få råd att köpa den där stora, lyxa wienerschnitzeln i slutet av veckan lever man på skålar med gulaschsoppa för 3,30 euro styck alla dagar dessförinnan. Och gulaschsoppan på Hintertuxtoppen smakar inte bra - peppar och peppar och peppar och hård potatis.
Så nu: på burk. Bara att värma på spisen. Till att börja med kunde man ju bara inse att när man gör burk på mat så blir det helt enkelt inte särskilt mycket mat (ta till exempel den där vidriga köttfärsåsen på burk som består av 2% köttfärs och 98% sås) - och så var även fallet denna gång. Men även om köttbitarna, potatisen och grönsakerna var mycket få till antalet flöt de ändå runt där som små vilsna barkbåtar i tomatsåsen - och oj vad man fick jackpot varje gång man fick tag i en!
Dessutom kanonkonstistens, innehållet hade faktiskt tuggmotstånd som inte för fem öre avslöjade att det legat i en burk i några månader. Och smaken sedan! Alla tysktalande kockar kan slänga sig i väggen, this is the good-fuckin'-shit-soppan-nr1! En underbar avsaknad av pepparbomb fyllde min trut tillsammans med en lugnande och mjuk - men ändå inte klen - essens.
500g soppa och jag slukade rubbet!
Självklart bör detta serveras tillsammans med creme fraiche (och om det nu skulle vara så att du är för lat för att gå ner och handla och endast har en skvätt turkisk yoghurt i ditt kylskåp så kan jag meddela att det också funkar).

Tillagningstid: 5 min
Näringsvärde: 70 kcal (per deciliter)
Looks: 4/5
Konsistens: 5/5
Smak: 5/5

Uttyck med ordet soppa:
"Att koka soppa på en spik" - d.v.s att göra mycket utav litet, kommer ifrån en folksaga som du kan läsa här

ska vi döda oss en son?

Vill du också fly ifrån den annalkande hösten? Känns regn och rusk inte alls lockande? Känner du att sommaren för dig än inte riktigt är slut? Här i Torsby har vi vad du behöver; vi tar dig till solen i sista minuten! OTROLIGT låga priser! Fly svensk sensommar här och nu, för några ynka kronor tar vi dig till värmen - 20 minuter i solariet!

Idag hade vi tester. Fystester. Tester som testade vår fysiska förmåga, tester som var en direkt spegling av den träning vi gjort i sommar - en direkt dom;  du är lat kontra du är ambitiös. Du är värd en plats på Torsby skidgymnasium kontra inte värd en plats på Torsby skidgymnasium. Du äger kontra du suger. OCH JAG SÖG. Men hey, vi tar det i backen! Countdown till 3 september nu.

  


Jag har fått en ny favoritpryl; ett köksredskap jag fick av pontus igår i form av en lila plastsked. Man kan bokstavligen använda den till allt!Jag har hittils stekt köttbullar med den, brett mackor med den, petat upp en brödskiva ur brödrosten, öppnat ett burklock, skalat en mandarin och förstås ätit med den. Och besides är den ju också skitsnygg!

Och samtidigt som jag skyfflar i mig middag med min lila plastsked drar jag på Timo Räisänen och drömmer mig tillbaka till trängseln och lyckan och svetten och högtidligheten i folkhavet framför scenen på PIP. Och samtidigt som jag blir uppfylld av en känsla att jag flyger blir jag lite bitter över att vi aldrig köpte några Timo-trosor. God dammit Emma, vi är idioter!

LET'S KILL OURSELVES A SON!


ps. från långsittarN

Varför denna dag var vuxenpoäng-dag:

Jag och O åt - för en gångs skull - frukost tillsammans som ett strävsamt gammalt par
Jag var modig och tog på mig jeans - TAJTA jeans
Jag utstod en skoldag som varande 08:15-17:10
Jag lyssnade och fattade faktiskt det där med linjära matte B-funktioner
Jag plockade undan och diskade allt stök in the kök
Jag lagade ris med curry-kycklingsås från grunden och det fick det att smaka bra
Jag läser "En spions memoarer" av Stig Wennerström
Jag lyssnar på en massa gammalt The Who-stuff

Jag har även, tillsammans med Martina, bjudit in mig själv till K på fika för att släcka hans förhoppningar om att få käka upp alla gårdagens små bakverk på egen hand. Fast det gills nog inte som poäng.



Jag älskar att vara på toaletten. Fördelen med att vi tjejer måste sitta ner är att man varje gång kan dra ner brallorna, lufta lite, slappna av och bara njuta av att vara ensam. Ingen där utanför hör, dörren har garanterat lås och det finns för det mesta inga stora fönster eller något annat öppet som gör att någon kan se in och göra intrång på din personliga integritet.

Man är in peace.

Dessutom kan vi, i egenskap av sitting down, även slita åt oss en tidning eller schampoflaska eller något annat spännande man kan hitta på en badrumshylla att skumma igenom medan man tar sig sin lilla egna stund. Det blir som en powernap för själen (såvida det inte är kö - bankande förgrymmande och superkissnödiga människor på andra sidan dörren - läs "porten till himmelen" - brukar ju vara så lagom rogivande). Mitt favoritbadrum är det vi har på nedervåningen i Gävle-gula villan; skapligt nygjort och stort med grön mosaik runt fönstren. Dessutom finns det alltid en hög med tidningar under handdukshögen.
Blir jag någon gång stenrik ska jag ha ett 40 kvm badrum - fyllt med fluffiga handdukar och värmeljus och jacuzzi -såklart - men också med tevespel, dator, ett bibliotek, en glassmaskin, en soft airgun med pricktavla och massvis av vägguttag så att plutta i mobilen i och spela töntiga spel utan att batterinivån blir lidande.

JUST NU (läs "hemma där man hade resurser") bäst att roa sig med när man sitter på toa; spela NFS, läsa kalletidningar, läsa TinTin (delat med en gammal Herman Hedning-tidning som legat på vårat badrum i säkert tre år och som David köpte -02 för att han gillade gubben på framsidan. Först nu fattar jag ordentligt vad den handlar om.)


watch out for flygande hockeypuckar

"MÅSTE FÅ DEMENTERA johannas och max uttalanden i inlägget 22:a augusti! "För att killar äcklar"

Appropå det påståendet (att killar äcklar) så ska jag nära det något genom att upplysa er om att den enda anledningen till att jag vet detta är livslångt intresse av sex! Där har vi det! Svart på vitt! Albert är intresserad av sex och sexologi och sexualkunskap och sådant! Surprise! Det är intressant. Wikipedia eller någon annan sida som kan upplysa om ämnet i fråga var således EJ nödvändigt! Så jag lämnar er med det och ett stort fuck you!

Godnatt och må hades sluka er och låta er brinna... förevigt.

- Mycket kärlek, eder Neger (allitteration)


---

Post Scriptum. Johanna, jag ser väldigt mycket ut som en amerikansk presidentkandidat i min nya kostym, den röda slipsen fixar biffen, mucka inte med mig, jag ÄR farlig. Den Samme"


Bara för att det liksom gjorde min spanskalektion genomlidlig.
<3

ten times bulle i ugnen

Kännetecken att Stjerneskolan ligger i en raggarhåla; klisterlappar från snusdosor är utplacerade på diverse ställen över hela byggnaden, minst på två stolar och en fönsterbräda per klassrum. "Denna tobaksvara kan skada din hälsa och är beroendeframkallande"

Varför sätter man inte sådana lappar på kanelbulle-recept? Detta bakverk skadar garanterat din hälsa och är direkt och kopiöst beorendeframkallande och abstinensgivande. Kalle + ugn + pärlsocker + ny musik från hans dator was my night.

Jag hade ett litet telefonsamtal med albson också, han meddelade att hans coach infört en regel om att hela hockeylaget ska ha kostym på sig före varje match - It seems to me som ett mycket sofistikerat och stilfullt sätt att göra entré i en ishall. Alla som röstar för att killen ska köpa en färgglad fluga att komplettera sin runt-halsen-garderob - bestående av en röd slips - med ropar aloha!

Andra saker som är beroendeframkallande:

B&J's
Southpark
Ankelstrumpor
Otvättade collegetröjor (fortfarande lena och mjuka inuti)
Tändstickor (nej, jag har aldrig kissat i sängen)
Du
Beyond Retro
Färgglada skor
Nyköpta och oskrivna anteckningsblock


"Jag ska bygga en jättestor loppa som jag ska bo i när jag blir stor" - Oskar B-stedt

Nu har jag börjat ett skolår sådär frukansvärt bra igen genom att glömma matteboken i skåpet när vi har 2 sidor matteläxa till imorgon. Ibland undrar man ju lite över när man ska börja växa upp så att man kan bli intellektuell så att man kan sitta och diskutera elevrådsfrågor och italienarnas stridsstrategier under första världskriget med Kalle och Anton.


vomera mera a lá moberg

Ni vet det där som man har sagt ända sedan man var barn, att om man blandar allt man tycker är gott så borde ju resultatet bli gott också? Moberg provade den principen idag.

Mjölk, c-vitamin, ketchup, senap, frysta blåbär, kanel, svartpeppar, kardemumma, chili, rosmarin, citronpeppar, paprikakrydda, dragon, gul curry, grillojla, salsa, kaffe, sirap, strössel, carbonarasås, turkiskt grönt te, vaniljsocker, hallonsylt, apelsinjuice, bakpulver, russin, oboypulver, rapsolja, 3 x spottloska, diskmedel

"Nu kommer alla tro att detta är riktigt smutsigt, så då tar vi i lite diskmedel också så det blir rent!"

  
 

För övrigt ligger hans härliga shake i min frys och jäser nu. Och för övrigt har han fått en egen kakburk som säger att If anyone touch this but Mattias Moberg from Arvika one will die in a few seconds.

jag äger på att vara stor

Jag tänkte aldrig på det förrän efteråt, men jag tror att Rättvik faktiskt lämnade kvar sin ölburk i grannens brevlåda.

Saturday night fever hos Alstigenligan - kräftor och drinkmästarN och soffbekännelser. Efter en massa stök pallrade vi våra rumpor ner till Faktoriet (eller som somliga föredrar att bokstavera: fucktori1) där vi haffade ett bord utomhus, tusen filtar och ännu mer bröd och räkor från någon form av give away-korg. Där satt vi och trallade hela kvällen tills vi insåg att vi nog inte skulle bli mer än 15 pers under 35 år varpå vi lämnade stället.
Flottmat i rusningen inne i centrum (cruising och alla värmlands raggarsjälar var på språng) för att avsluta med promenad hem då vi under något smått kriminella omständigheter blev några paket nudlar rikare.

   

Varje gång jag klarar mig undan bakfylla blir jag lika lycklig. Eftersom jag är ganska klenheaded har jag en liten last i att jag mår illa lätt som en plätt and therefore blir jag lika lycklig varje söndagmorgon jag vaknar, ruskar på skallen och inte måste inta sängläge för att inte vända mig ut och in.
Så denna söndag var bra.

Dagen efter-sysslor: Glo på film, cykla ner och titta på folk som äter pizza, dra en glass, brottas med O, glo på Scrubs x 1-2-3, ta en kopp te at Karl's och hacka på folk, baka kakor. Grillkväll lite senare, vi ska försöka återuppleva de helmysiga grillkvällarna samt de spirande känslorna vi hade i våras - koldoft och flottigt kött does it!
Och följden av att baka kakor precis före jättemiddag - utan tidigare lunch i magen - är att man nästan maniskt vräker i sig både hälften av degen och hälften av de färdiga kakorna och sedan får ångest. Så för att motverka ännu mer svullen mage gömde jag gallret för mig sjäv på balkongen (med hälften av kakorna som är kvar lagda ovanpå den andra hälften i hopp om att de ska bli lite mer schtekta eftersom att halva plåten av någon anledning inte blev varm utan bara gav mig degiga blekisar till chocolate-chip cookies).


lokalare: ta't med en klackspark



Mr. Granny Smith och Jag, vi brukar sova i samma säng.
Nu är vi framme vi den delen av lilleputtville som jag verkligen längtat efter - HELGEN.
I dessa krokar känns det inte alls lika hetsigt att ha helg som det gör hemma, just pga att här är så litet. Här kan man gott slappna av vid tanken på att uträtta alla trista och nödvändiga saker som tvätta-städa-träna-fixa samtidigt som man har rätt att sitta inne en hel dag och glo på rulle. Alla går liksom ner på lågvarv, på sparlåga (även om fredagkväll fortfarande är fredagkväll och lördagkväll fortfarande är lördagkväll) och bara vara lite hang loose.
Definitionen av det - iallafall från min sida - hatade uttrycket chill.
Varför vi ingenting göra? Jo, det finns ingenting att göra! I ett sådant här litet knäckebrödhult släpper min håll-igång-ångest helt och jag känner mig fri och luftig och lat med stolthet.

Så this lördag; chill i rill i dill. Med potatis till!

Fredagkvällen utgjordes i huvudsak av en tjejmiddag hos Karl (och ja, vi har ni utnämnt honom till stadens fag) där vi åt och åt och åt tills vi storknade. Despues, film hos at anna's.

Kvällens maträtt: Thai-wok a lá Kal med kyckling och ingefära
Kvällens fras: "incestconessuer"
Kvällens partytrick: sjömanshattar
Kvällens shorts-ätning: norsk skräckfilm med ett yxmonster på skidor
Kvällens eremit: Karl - since han bara sover med EN kudde vilket är en stark signal - och diss - till omgivningen att "i den här sängen sover jag ENSAM, begrips?!"

för att killar äcklar

Max: "Johanna, visste du att killar har en g-punkt i röven?"
Uj: "Vafan! Har dom?!"
Rättvik: "Ja! Det är därför det är så skönt att skita!"
*max asgarvar i ett halvår*

Uj: "I RÖVEN?! Men vart fan då?"
Rättvik: "Typ 7 cm in, jag når inte ens med mitt längsta finger!"

sicken soppa!



Tomatsoppa, Felix
I ett extremt hungrigt tillstånd slet jag ner burken ur skåpet. Precis som med den andra soppan ska man här blanda med lite vatten och lite mjölk och sedan bara koka upp. Denna soppa tog dock - till min hungriga mages lättnad, förstås - endast 5 minuter att tillaga och illa kvickt låg den upphälld i en tallrik.
Luktade: tomat. Såg ut som: tomat. Smakade: tomat. Men faktiskt väldigt gott! Kanske just utseendet redan från början gav mig en lite bättre start än den tidigare champinjonsoppan; tomatsoppan var lättvispad, len och röd (och röd är ju en fin färg!). Då jag inte testat tomatsoppa tidigare (samt märkt att fenomenet inte direkt fått stående ovantioner från de som gjort det) blev jag väldigt positivt överraskad. Mycket smak och lagom konsistens - kändes inte alls för tjock eller för tunn. Väldigt fresh, samtidigt som det var lite robust, samt en liten mjölkig touch - mina smaklökar fullkomligt dansade på tungan! Funkade bra ihop med lite knapriga morötter och ett pitabröd (som helst ska vara värmt i mikrovågsugn i exakt 8 sek).
Denna röda burk kommer garanterat att få många brorsor i mitt skafferi.

Tillagningstid: 5 min
Näringsvärde: 45 kcal (per deciliter tillrädd soppa med standardmjölk)
Looks: 4/5
Konsistens: 4/5
Smak: 4/5

Någon som ska ge bort lite soppa till någon i julklapp? Här har ni 19 ord som rimmar!
hoppa, droppa, knoppa, doppa, loppa, poppa, shoppa, stoppa, toppa, gräshoppa, moppa, foppa, fullproppa, glödhoppa, snoppa, floppa, noppa, förstoppa, upptoppa



nattbananer

 

Det här är ett inlägg.
Här skulle jag ju kunna berätta om min onsdagkväll...

(jag gjorde en äcklig omelett
jag fajtades med moberg
jag fick besök av camilla och stina
jag besökte längdtjejernas nya place och snackade skit i 2 timmar
jag såg på the Dark Knight med O och konstaterade att jag inte kunde ta jokerns egentliga mega-creepyness seriöst pga Heath Ledger - honom kommer jag föralltid att tänka på som världens sötaste gay!
jag var tvungen att klampa över till rättvik och nick för att sno en fukost-banan till morgonen efter då oskar absolut inte har ett piss i sitt kylskåp än)

 .... men det är ju tur att ni slipper sådant tråk, right?

Vi har dessutom fått Oskar att bli pissed och hämndlysten på Nick då vi tutade i honom att det var Nick som var hjärnan bakom den lilla rade vi gjorde mot Oskars lägenhet här om dagen (även fast vi fick idéerna och Nick egentligen bara var vår lilla make-it-happen).

Min lunch har varit lång och mitt träningspass innan var långt.
Jag har duttat runt på caliroots och dreglat efter skor. Jag klipper nu naglarna för att sedan rusa ner till skolan och i framtiden (uppskatta till kl 17-18) tagga en ny soppupplevelse.

undervisning i VAD sa du?



Detta är alltså dagens undervisning. Detta är vad de ger oss när vi tror att vi ska få läsa om psykologisk utveckling och mänskligt beteende. Detta är vad vi får upptryckt i ansiktet av en tant i 60-årsåldern samtidigt som hon går igenom betygskriterier - det är heeeelt normalt. Psykologiboken svart på vitt. Det är nu vi inser att det är inte bara Kal och Pontus som är fixerade äckel, utan hela vårat samhälle faktiskt ligger på en grund som stavas PERV.

Under min två timmars lunch har jag:
Vräkt i mig nuggets i matsalen
Tsm med Emilie konstaterat att de nya ettorna har en högre procent decent killar är 2-3orna
Skrattat åt gamlingarna som flåsandes stapplade in på skid med outfit världskrig efter att ha sprungit intervaller i grusgrop
Cyklat hem
Gnagt sönder en nagel
Konstaterat att jag är en idiot som cyklade hem eftersom att jag nu måste cykla tillbaka i regn
Absolut inte hittat min hårspray




pök gök kök mök krök spök frök - N
hej svej och lingon i ditt fej
/Bert?


av mig får du iallafall medalj

Moberg och jag satt klistrade framför teven där vid halv två. Uppspelta och nervösa, ett av Sveriges sista friidrotts-hopp som inte redan fallit undan under detta Olympiska Mästerskap; Stefan Holm. Allt eftersom spänningen steg vred sig Moberg allt fler varv bland filtarna i min soffa, allt eftersom stegen blev allt tyngre och luftfärderna allt längre gnagde vi ner nagel efter nagel.
Och till slut kunde vi slå näven i bordet, sucka djupt och konstatera att vår värmländska favorit rev ut sig på 2.36. Den lille mannen fåt nog nu ta och inse att man bara till viss mån kan värja sig för flaggstängerna till ryssar. Men damn, kunde inte vår lilla legend fått ta ett till guld va? Kunde blekisarna inte bjussat på det? Så hade han kanske blivit nöjd, tagit sitt pick och pack och låtit ynglingarna briljera nästa gång.
Nu fick istället SVT-jävlarna filma en utstående-öron-Stefan som packade sin väska med bilden av den röda flaggan på näthinnan en gråtfärdig min.
Vi höll på dig!



Nu har jag typ 10 gånger i rad lyssnat på en låt som albons skickade mig för ett tag sedan. Egentligen är det för farligt för mig att lyssna på sådant här, då jag oftast blir alldeles för beroende och alldeles för sentimental. Precis som jag är just nu. Någon som har någon form av piller mot det? Meducin? Franska örter, kanske?
Something Corporate - Konstantine

(Har ni tänkt på det där med höjdhopp förresten? Nästan 2,5 meter RAKT UPP i luften! Och jag vågade inte ens hoppa från trean förrän i femte klass eller något...)

TITTA HÄR TITTA HÄR

IDAG VAR VI BACK IN THE BENCH IGEN JU
Om det ens gills. Fylla i lite papper, titta på lite whiteboard-info, säga lite hej, titta lite på alla vilsna ettor.
Och jag tror jag skulle få en väldigt rolig termin om jag bestämmer mig för att vara den elaka. Den högfärdiga. Hatblicken. Skita i att hälsa på alla nya idrotts-ettor (som jag delar toalett, omklädningsrum och dusch med) i korridorerna och snäsa av dem om de frågar någonting. Alla ska frukta mig, jag ska vara högsta hönset, det ska gå ner på knä för mig med ordet respekt lysandes i ögonen.
Jag skulle få känna hur det är att vara Darth Vader. Eller Mikael Persbrandt.


ATTENTION TRETUSEN TILL

ALLA KONSTKIDS OUT THERE


Jag är en egen klass. Jag är den enda som har valt att gå samhällsprogram med språkinrikting, så jag är ensam i min klass. Jag är en klass försig.
Att vara en klass försig ger mig förstås oändliga möjligheter till kreativitet i en viss fråga: SKOLFOTOT. Jag och mina trogna medhjälpare har beslutat att någonting drastiskt skall göras och skolfotot på SPSK07S år 2008 ska bli det mest legendariska någonsin i denna Stjerneskolas historia.
AND I NEED YOU!
Så let it flow och ge mig tips. Belöning kan utlovas till extra bra förslag samt det vinnande bidraget, exakt vad och hur kan förhandlas fram - och jag ÄR faktiskt mänsklig ur förhandlingssynvinkel. Och jag gör jättegoda kolakakor!

monday night trickfever

Finns det något mer basic?
Tjejkväll; kärleksfilm, tacos, kladdkaka med fett.

Dagens roligaste:
Min hårddisk fanns hos Oskar - since jag glömde den där igår -  och vi ville ha den för att komma åt filmen. Vi kommunicerade med honom över cyberspacen och sade att Malin skulle ta cykeln de 500 metrarna för att hämta den, så hon satte på sig mina gummistövlar och trampade iväg i regnet.

Tidigare under dagen har vi pratat om hur frånvarande oskar kan vara, särskilt när han sitter i sin lägenhet och roar sig med någon av sina huvudsysslor; spelar gitarr, spelar cs, spelar musik. Man kan i princip ställa sig i dörren, vifta med armarna och skrika fula ord i en minut eller två innan han märker något.

Så när Malin nu skulle hämta hårddisken klev hon in genom dörren där nere på Alstigen och sa Hej. När hon då inte fick någon respons av O, som satt och spelade gitarr, smög hon in till datorn (observera att rummet kanske är 20 kvadrat stort och datorn står ca 1 meter ifrån hans gitarrlirande ryggtavla), tog hårddisken, tassade ut igen och stängde dörren efter sig.
När hon sedan kommit tillbaka fick vi krampanfall allihopa och drev med honom via msn - något som blev ännu roligare eftersom att han var för lat för att anstränga sig och följa våra order.
Vi : Oskar, ligger hårddisken på bordet?
O: Ja, det gör den.
Vi: Men är du SÄKER? Kolla då! TA PÅ DEN!
O: Men JA, jag petade på den ju! Damn!

det går en minut

O: Men vafan...
*smiley som blänger misstänksamt*
Försöker du vara smart nu?

Han blev skitsur när vi avslöjade rubbet och garvade rumporna av oss i en kvart.

vilken soppa!

Idag har jag fördjupat mig. Jag har gått behind the bars på ett fenomen jag inte tidigare stött på i en liknande form: burksoppa. Soppa på burk.
Både jag och mor såg det som en bra vara att ha i skafferiet - billigt och lång hållbarhet. Så vi stoppade på oss några olika varianter och rullade nöjda kundvagnen vidare.
Nu, idag, denna eftermiddag i augusti, it starts: Johannas stora soppundersökning! Johannas stora sopptest! Jag ska här under en tid framöver kontinuerligt leverera finslipade recensioner för att sätta er in i den soppkultur vårat avlånga land har idag. Och samtidigt få mig en lättlagad middag. Samtidigt kommer ni att få ta del av små sopphistorier och erfarenheter jag lagrat på mig under årens lopp. Much pleasure!



Champinjonsoppa, Felix
Ni ser färgen va? Där bakom etiketten? Det ser precis ut som någonting katten nyss spytt upp va? Tänk er den färgen samt även samma konsistens som någonting katten nyss spytt upp, vad får vi då? Felix Champinjonsoppa. Det är ett udda koncept, men kör i vind! tänker soppmakarN.
Blanda med mjölk och koka upp under omrörning i några minuter. Från början ser det om möjligt ännu mer vedervärdigt ut än vad det gjorde direkt ur burken, men efter lite visp så får hela vätskan en mjuk, ljus färg - det är soppa!
När jag sedan häller upp det i en tallrik ser det riktigt decent ut. Efter att ha bränt mig på tungan två gånger och väntat i 5 min är det smaktest, och mina unga smaklökar kunde konstatera att äcklet faktiskt var okej. Säger man till sig själv att jag sitter på en restaurang och äter fin tillredd soppa av en fransk kock med mustasch så kan man till och med uppleva det som riktigt smakrikt! Men om man i sin tur tänker snor för en sekund tappar man matlusten helt.
Lite salt, lite svamp, lite mjölk. Bra konsistens, riktiga svampbitar i. Bättre än pulver då man slipper de eventuella klumparna. Jag tror jag kompletterar denna middag med entvåtre mackor eller så, man blir less efter en tallrik.

Tillagningstid: 10 min
Näringsvärde: 50 kcal (per deciliter tillredd soppa med standardmjölk)
Looks: 2/5
Konsistens: 3/5
Smak: 2/5


Förra hösten var vi på läger i de norska fjällen och bodde i små ekonomiska stugor i Rauberg, som även har ett hotell och en restaurang. Min käre vän Pontus valde att - i motsats till oss andra - äta middag uppe på restaurangen, troligtvis av den anledningen att han var urless på billig fullkornspasta och köttbullar. Så han knallade upp dit varje kväll och åt sin trerätters tillsammans med tränarna och kom sedan tillbaka mätt och belåten.
En kväll var Pontus där lite tidigare än alla andra och valde, utsvulten som han var, att ta sin tallrik och äta förrätten - soppan - lagom tills tränarna kom. Så det gjorde han, och han tyckte att det var en mycket god soppa, så han slevade för sig ordentligt och slurpade förnöjt i sig den.
Så när tränarna äntligen kom var Pontus framme vid buffén för att sleva på sin tredje tallrik soppa, och när tränarna gick förbi honom kunde han inte låta bli att ge sina varma rekommendationer gällande den fantastiska soppan.
Högsta hönset gick fram till honom, tittade ut över den serverade maten och smakade på vad Pontus hade i tallriken. Han log sedan förnöjt och gav honom en liten hint som gjorde pojken vit i ansiktet;
Pontus hade just slevat i sig två tallrikar med brunsås.

(observera att det är i princip omöjligt för en burksoppa att få högsta poäng, det är ju förfan burksoppa!)

för sent för barnprogram


reunion är alltid nice


Som alltid när man sover hos Oskar vaknar man alldeles för sent. Egentligen så tittade jag på klockan vid halv 10 och ville upp och hoppa, men har man en korv/tarm/sömntuta/allthenickshehas som ligger och slumrar brevid en så ... ligger man liksom kvar. Sniffar på hans hals. Men hur mycket ångest har man inte på en skala när man sedan sovit bort halva dagen? Tonvis, alltid, även om jag har absolut nada att göra på hela dagen. Det är morgontimmarna jag gillar, och det är alltid dem jag missar. Tror ni man skulle klara sig med 5,5 timmars sömn per natt? Det säger han längåkaren Elofsson att man gör.

"Oskar, jag är hungrig som ett as!"
*mummel* "Kolla kylen..."
*kollar kylen, kylen är tom. frysen innehåller panpizza, frysta bär och kött, skafferiet är fyllt av knäckebröd och spaghetti*
Så det slutade med att jag låg med huvudet på hans rumpa och spelade mobilspel i en timme. Need for Speed ProStreet :*

När det stormade in en massa killar och började beundra oskars nya högtalare hade min mage nästan slagit knut på sig själv så jag gittade, cykeln och jag lade benen på ryggen.
Nu: Bärsmoothie a lá mig och Gossip Girl.
Snart: Lång jogga-ur-benen-tur. Får stå ut med all kass musik på ipoden i några kilometer till.

JAG VILL HA MUSIKTIPS NU SÅ GIMMIE SOME


kalle kalsongfoting

Kalle tyckte att jag hade fin ny telefon och ville titta på den.
Så han pillade på den ett tag och tog sedan sin jacka och lämnade, med orden "Nu måste jag gå och hälsa på Anton!" , mig och Malvar i förvånade miner.
Min telefonbok - som med den nya telefonen är mycket kort - såg efteråt ut såhär:

Albert Analöppning
Anders Anus
Emma Ensam
Fia Fitthår
Hedvig Hästurin
Malvar Masturbation
Maria Mutta
Mäki Mensvärk
Oskar Ollon
Porr Paj
Rebecka Rövhål
Rättvik Rännskita
Vic Bajs

Bara för att han är så himla mogen?

vinka till valbergsvägen 31A

FÖR JAG ÄR BACK!

Har filosoferat lite; antingen så har jag extremt lätt för förändringar eller så är jag bara trögiskallen-dumihuvet. Hela tiden får man höra; Hur känns det nu att vara tillbaka i torsby? Är det spännande att vara tillbaka i torsby? kommer det GÅ BRA nudå, detta?!
Eh.. ja. Eller mer; varför inte? Det är ju fortfarande samma lägenhet, min lägenhet. Det är ju fortfarande nästan samma människor och i princip samma stad och i princip samma tempo - och definitvt samma stinkande omklädningsrum. Jag har ju faktiskt bott här i ett år, det känns mer udda att vara i Gävle än i Torsby. Det här är skiten. Har jag lätt att ställa om eller är jag bara trög och kommer att vakna upp imorgon och kliandes i skallen fråga mig själv varför jag inte har gula barnrums-tapeter längre?

Men lite excited är jag ändå. För att citera AnnaÖ: "Jag längtar också en hel massa... MEN HAR INGEN ANING OM TILL EXAKT VAD... så allting I suppose!". Hon har himla rätt där! Det bara pirrar lite i magen på mig bara för att jag sitter i lyan med den blå soffan och den taskiga ersättaren till min tattade teve och en kvällssol som skiner lite hemtrevligt utanför fönstret. Kändisar droppar in lite eftersom, Rättvik och Nick var knackade på tidigare bara för att skryta om vilken - vad de kallade det  - schtekig ungkarlslya de har; stor teve, stor soffa, korvgrill, smörgåsgrill, fritös samt en kyl som R tydligen råkade sätta fyr på igår.
Där snackar vi huvudet under armen.

COUNTDOWN: Oskars ankomst. Bakis kille i en skruttig volvo med släpvagn. Lätt oroad? JAG?!

Har konstaterat att:
-
Malvar har hoppat fallskärm och fått ett kort på det
- Kalle har fått skitlångt hår (åtminstonde enligt M)
- Gymmet på skid är utbyggt och twice it's size, kastabollijohannasochmalinsstoramunnar.se
- Någon luftström måste ligga rätt emot min lya för det bara strömmar in getingar genom balkongdörren, men "dom drar sig till sånt som är sött" - right?
- Os suger. Ingen svensk vinner ett skit nu.
- Vattenledningarna i badrummet fortfarande låter som introljudet till "Lost"


Jag har nappat åt mig ett bättre skåp i omklädningsrummet.
Jag (pappa) har pimpat, skruvat upp tavlor och hyllor så nu kan jag sitta här, se mig omkring i mitt rum - för jag har ju faktiskt bara ett rum - och le.
Jag har kylskåpet fullt av matvaror som jag aldrig hade kommit på att handla om inte mamma varit med. Smörgåsgurka och tomatpuré?

ge mig en pit

Okej, we do it this way: KÄRA LÄSARE

Denna dag har varit mindre omtumlande. Ganska väldigt lite omtumlande. Med andra ord trist. Jag har dock insett en del saker, vilket jag idag tänkte ta upp här.

1) det här med bloggdesign är förfärligt. innerst inne tycker nog en liten liten johanna att det är kul, att pilla och vrida och vända med bilder ligger mig ganska varmt om hjärtat, men när man får den där känslan av att någonting drastiskt nytt måste göras nu nu nu så blir allting tungt och felvridet och desperat och absolut aldrig vad man förväntat sig. Och varje gång suckar jag och förbannar mig själv för att jag inte har några roliga bilder på datorn. Ro hit min kamera igen!

2) albert är bög, han vill gifta sig med Gordon Ramsay (för övrigt är albert också jättehet - FEBRIG - så han kan inte titta på southpark med mig hela natten som han lovat)

3) även anställda hos elektronikbutiker måste stå i telefonköer trots att de ringer i arbetet

4) kortspelet PIT jag spelade hos en kalle-vän vid mitt besök i höstas finns inte att hitta ens i de trängsta vrårna i de minsta party-/leksaks-/prylbutikerna. Det fascinerar mig eftersom att det var det roligaste jag spelat under hela min livstid - det klår till och med barnvarianten av TP vi spelade i tärnaby då Josefina svarade "mygga" på frågan om vilken insekt som spred borrelia och "Åre" på frågan om vilken stad som sågs som Sveriges godis-stad.


5) JAG HAR GLÖMT ATT KÖPA BADSKUM

6) jag trodde jag hade grepp om hur man räknar poängen i tennis men det har jag inte

7) tigerbalsam under näsan är ett exceptionellt sätt att medicinera eventuella stopp. tror ni det kan användas som bli-hög-medel?

8) detta är det sista jag skriver ifrån Gävle denna sommar.
E SKYWALKER AND T-TOWN, HERE I COME!

För övrigt har jag ny telefon; S-E C902 - och den är till och med hetare än albert!
Annat hett tips; spana in min och Kerstins kräftkalas-konversation på ansiktsboken!

PIT - uttalas "piTT" - spelbeskrivning
Spelet består av en kortlek som innehåller 7 olika sorters kort och 5 kort av varje sort, dvs 35 kort i leken. Varje kort har namnet på ett sädesslag, tex Havre, Vete eller Korn, och eftersom att det finns 7 olika sädesslag finns det 5 kort som har texten Havre, 5 som har texten Vete and so on.
Korten delas ut till alla spelare - vi var 7 pers, vi hade klass - och man får då 5 kort var. Varje spelares uppgift är att  få alla kort av en sort på hand genom att byta med de andra spelarna. Man får byta hur många kort man vill åt gången MEN alla kort man byter måste vara av samma sort, tex tre stycken Havre, ej av olika sorter.
Detta sker under något kaotiska omständigheter;
"Någon som vill byta två kort?"
"ETT KORT, JAG VILL HA ETT KORT!"
*byter ett kort* "FEL FEL FEL! är det någon som vill byta ett kort?"
"KOM IGEN NUDÅ, TVÅ KORT NÅGON?!"
"MEN JAG VILL INTE HA TVÅ KORT, JAG VILL HA ETT KORT!"
*rycker ett kort ur någon annans näve* "FAN, NEJ, FEL!"
"ÄR DET INGEN JÄVEL SOM HAR HAVRE?!"
"PIT! JAG HAR PIIIIIT!" *vinnaren ställer sig på bordet och dansar, alla andra suckar och undrar vem fan som satt på deras kort samt börjar spöa upp varandra medan vinnaren springer ut på balkongen och skriker PIIIIIT, JAG HAR PIIIIT!"


vi har bara sista minuten


Egentligen är man ju idiot om man köper jeansshorts i augusti.
Särskilt i en augusti som denna. Men där var dom och jag tog dom, synd bara att de har så knasig storlek att de är stora i midjan med tajta annars.


IGÅR HADE VI KRÄFTSKIVA OCH JAG KNÄPPTE INGA KORT ALLS FAKTISKT NEJ
Hedwig sprutade kräftis i sitt hår och vi matade katten med bajs. Eller allafall med någonting som vi ansåg var bajs. Emma blåste upp tusen ballonger och skrev vettiga och mindre vettiga budskap på dem så nu har jag inga ballonger kvar.
Och i egenskap av värd så fick jag även motta en liten gåva (tro mig, det var INTE anledningen till att jag tog på mig uppdraget som värd!) - en heliumballong i form av en hund. Hunden hette kräftan och kunde stå för han hade ben. Han var fin och nu slipper jag vara ensam när jag flyttar ner till the t-town igen.


Denna torsdag är en torsdag of packing. 
Leta under sängen, leta i garderober, leta i källaren, leta bland krokar, leta i väskor, leta i andras hus, leta på hyllor, leta i skrymslen och vrår, leta i fågelbon och klackskor och vattenkannor efter everything that's mine - everything jag har kastat omrking mig i två månaders tid. Leta leta leta upp och sedan packa ner i en resväska som kommer att vara alldeles för liten.
Som jag redan nämnt för Gillving ska jag uppfinna en resväska som packar sig själv.

And what is more?
sista minuten-köpa nya springdojor
sista minuten-köpa underwear för sådant pröjsar mamma
sista minuten-umgås
sista minuten-träna
sista minuten-fixa på datorn medan jag fortfarande har internet som inte går i noll komma noll noll noll noll  noll mb i sekunden
hålla tummarna för att ny telefon ska hinna dyka upp inom de närmst 20 timmarna (väntar brev ifrån försäkrings-segis-skit-Skandia-bolaget)

Hagaström direkt

Såg i GD att Idrotts-Stisse Åberg har ett "otroligt spännande projekt" - en blogg vid namn Peking Direkt där alla Gävlebor kan få direkta insiderdetaljer på webben ifrån det stora där borta where the action is.
Oh, vilken glödlampa!

Här, i händelsernas epicentrum, i mitten av metropolen, dagas det för ännu en tisdag i sin allra mest vardagliga form. Dock är det i tecknet av en vardag många inte känner vid, men som för en del av världen faktiskt är helt alldaglig och normal. Vi kan känna the excitement ifrån invånarna och åskådarna likt en känsla tjock som den tunga smogen (från vattenkokaren). Vad för rekord skall slås idag? Vilka nya namn får vi rista in på stjärnhimlen och i våran hjärtan, vilka får vi hylla och vilka får vi lida med? I det tidiga morgondiset (/duggrenget kombinerat med storm utanför fönstret) har världen inte riktigt satts i rörelse ännu. Knappt gnuggat sömnen ur ögonen. Ibland är den här platsen för mig ett underligt luftrum jag inte riktigt bestämt mig för om jag ska sky eller älska. Barnarbetet (det är lillebors tur att plocka av torrvarorna från frukostbordet), skändandet av djur (Mupatkatten har typ tusen fästingar), folk i förtryck (de döpte, till allas förtret, om Konsum till Coop Nära!), storheten i den tekniska utvecklingen (tekniska nisse/far i familjen har byggt en brutalbänk=ett träningsredskap). Kommer vi någonsin att kunna avgöra vilken ställning vi har till allt detta som äcklar oss med ändå fascinerar oss? På vilken nivå ligger våra moraler när vi hissar idrottsfanorna (jag har en Brynäs-banderoll på  väggen!) jämsides med denna röda diktaturs regim? Det vill säga; kommer lillebror någonsin att byta ut sina lakan med den klassiskt likt-godiset-färgade ferraribilen?
Mer tankar från the inside - Hagaström Direkt - efter nästa stora tanketsunami.


Jag har en liten underjordisk finne i pannan som förtjänar samma uppmärksamhet som Läkeroltabletterna i och med att jag noterat att de delar samma egenskaper - it makes people talk! "AJE!"


any sensation for the nation?

Jag avundas my favourite J som jobbar på BLÅ - hon är skitsnygg och får gå på modemässa i Köpenhamn i jobbet. Det är ju precis som i sex and the city! 

Och på tal om sex and the city berättade em idag om att de där hittat det perfekta sättet att undvika en sötsak man verkligen inte vill äta men verkligen har begär av att äta - man häller diskmedel på det!

Och på tal om diskmedel har mamma storhandlat diverse -medel åt mig på dollar store så att jag aldrig mer behöver känna att varken jag eller mina tillhörigheter är smutsiga igen.

Och på tal om Dollar Store blir mitt stora projekt i höst att lyckas göra egen B&J Cookie Dough-glass. Slänga ner lite smördeg i vaniljglass - hur svårt kan det vara?

Och på tal om glass, som oftast är färgglatt, vill jag köpa nya färgglada skor. Hitta i Gävle? Finns inte en chans på miljonen! Jag får cybersöka när jag har ork.

Och på tal om ork är jag en idiot som sitter uppe och dör hela nätterna framför datorn när det enda jag hittar där är andra idioter som sitter uppe och dör hela nätterna framför datorn.

Och  på tal om idioter så tror jag att jag ska bränna upp alkisbryggan i stadsparken så att alla äldre alkoholiserade herrar hittat någon annan trähög att hänga på, man blir ju fan skärrad bara man går i närheten.

Och på tal om alkoholiserade herrar så var emma tvungen att skicka sms om att hon såg en kanin när hon cyklade hem.



PLANERING SLUTSPURTEN

onsdag;
rusa på stan (jeansshorts + fjantsalongen), ordna och hava en kräftskiva
torsdag; packa alla mina behörigheter, ha tecknad afton med Albson
fredag; knöla in allt i en dieseldriven volvo och pysa ner till byhålan igen
(jag behöver inte nämna att jag dessutom ska knöla in 2 träningspass per dag va?)

ritsch ratsch fillibombombom









Idag har vi bevisat att vi hör hemma på 1000 apor.
Mest emson uppe till höger, då.

Med henne är allting ljudeffkter. Till exempel:
"Ska vi schööh?"  = ""Ska vi gå över gatan?"
"Tzziiiit FLÄH!"  = Ljudet när en fluga dör för att man använder el-flugfångare
"KLOOUWH!" = "Det finns chokladbollar!"
"DONK!" = Ord som läggs till efter meningar, ex "och ja ba' ramla... DONK!"

Uttryck som swoosh, ritsch, atikitiki, akkapuh! och wiiiiiit! hör man inte heller alltför sällan. Signaturordet for the moment är dock alcapulco - av någon jädra anledning.

sugen på lite sand i brallorna?

Fia skrattar åt allt och Vic är en fegis och de två delade på en fruktsmoothie som fick dem att skrynkla ihop hela ansiktet. Tackar vetjag latte - särskilt efter kl 8 på kvällen, as it was - men det är egentligen idiotiskt att man pröjsar 32 jädra spänn för den. Tur för Waynes att de har sköna soffor!

Raggnigsrepliken; Jag vill ha din rumpa på mackan.

Jag har kommit fram till att jag alldeles för ofta under mitt msn-agerande börjar mina meningar med antingen ett jamen, amen, jomen eller ett nämen - samt att det ser totalt screwat ut.




Pajen tipsade mig om serien Generation Kill som han av en slump kommit över under sittpiratebayande. Krigsserie om Irak-konflikten från skaparna av Band of Brohers, som alla har rosat men som jag faktiskt aldrig tagit mig till att ta mig en titt på trots att krigsfilmer faktiskt för det mesta faller mig i smaken. Iallafall har jag tagit mig igenom första avsnittet av denna rekommendation - över en timme långt, not bad huh? - och konstaterat att detta kommer jag att klamra mig fast vid!

En bög, en Alexander Skarsgård, mustasch-tävlingar, en "gudfader", en Rolling Stone med knäckta nötter samt en marinsoldat med mörkerbrillor som anser att all global instabilitet beror på bristen av fitta (hans uttryck, not mine!). Och så lite bomber på det! Detta kommer jag att följa lika troget som jag följde Greveholm ett avsnitt om dagen i vintras.
Till alla er lata/ med bristande språkkunskaper: lugn, ba lugn! Svensk text finns!
Och så säger alla i kör; Tack Pajen!

Och nu; skål och botten upp i en påse halstabletter! I'm Miss. jag-osar-mint.


ärtpåse i adidaströja



KLEERUP VAR BRA


Och han hade faktiskt självaste Titiyo i släptåg. Vi hoppade i regn.
Efteråt blev inte lördagkvällen riktigt den lördagkvällen vi tänkt oss men så kan det gå när inte haspen är på. Träffa folk är väl aldrig fel. Men pga omständigheterna kom jag inte åt min jacka som jag gömt inne hos emma och fick istället cykla hem i kylan med tröjkragen uppdragen till öronen och en hand i fickan i taget - drömmandes om dunjacka och vantar.

Nu är jag sick. Åtminstonde o-frisk.
Det fullkomligt rinner snor ur mig, och jag brukar aldrig bli sjuk. Har i princip aldrig tillbringat dagar i sängen under en tuff förkylning eller dragit på mig någon udda bacill, antalet dagar jag under min livstid tagit ledigt från skolan pga sjukdom kan räknas på EN hand (fast å andra sidan fryser jag nästan konstant så jag har kommit fram till att det måste finnas någon slags livskarma som har gjort att jag har immunförsvar som stålmannen MEN har blått blod och blir åksjuk bara av att göra en 360. Såhär med erfarenhet skulle jag lätt kunna byta några extra dagars förkylning och vitaminpiller-käk mot att slippa illamåendet, men vad jag vet så brukar killen up there inte vara så pigg på förhandlingar).
Jävla höstvädrets fel! Hade det inte blivit kallt så tidigt som i augusti hade jag inte envist i mitt sommarbegär behövt leva i förnekande och därmed gått ut med för tunna kläder!

Näsan, halsen och dagens träning med vic har bidragit till att jag nu känner mig som en hösäck.
Som att hela skallen är fylld med bomull.
Så nu ska jag;
acceptera att det inte är sommar längre
fälla en liten tår
rota fram raggsockorna
slå in mig själv i duntäcket
vräka på en massa honung i téet
se på Kung Fu Panda som Joel tipsat mig om

världen är en biltvätt

"Raspberries and blackberries? We know them well, like brothers. Their annoying habits, their drumming on the table in meetings - we've got it all under control. They're family. Buy boysenberries? What's a boysenberry, anyway? Who said they could join the gang? They'd better have some smart moves or they're not going to cut it around here. Are you listening, boysenberry? Remember what happened to Fredo. Shape it up or ship-shippity out. Capisce?"
/ Innocent fruktsmoothie med smak av hallon, björnbär och boysenbär

Fredag-folkis-kväll. Rap.
Det just då bästa med att emma bor i stan är att man kunde sticka ut näsan genom dörren och ha en hel rad med vagnar som säljer snabb, flottig, hälsofarligt och äckligt god mat bara ett stenkast bort. PERF!
Och jag tittade på fopoll innan det också, REAL HAGA vs. några suriga gubbar i vita tröjor. De ljusblå var bra, albert var svettig och jag var road samt blöt i rumpan.

Lördag-shopping-mania. Uppsala, mamma, Myrorna, Weekday, thank you. Och vi hade faktisk SOL, kan ni fatta det? Jag satt på en uteservering med glajjorna PÅ!
Det hade jag aldrig trott nu. Ungefär i samma sekund som den lilla röda bilen gick över gränsen med skylten Gävleborgs län på så sjönk modet igen och vi fick ligga och krypa i 80 på en E4 som förvandlats till en 1 dm djup pöl. Som grädde på moset gav jag mig fan på att jag skulle ut och springa när vi kom hem. Idiotiskt. I takt med att pölarna i spåret växte sig större och större blev mina skor, min jacka, mina tights, mina sockor och min mig allt blötare.
Det känns som att kylan har krypit in i öronen på mig och att en fågel har byggt bo i min hals.

Och ändå ska man föreställa pepp på Kleerup on the big stage i afton. Gävleborgarnas stora snackis i veckan har varit vilken "hemlig artist" (citat: spelschemat) han kommer att ha med sig, alla gissar på Titiyo men hoppas på Robyn. Jag gissar att det är Lykke Li eller Lisa Milberg bara för att det är lite billigare och för att jag är så äckligt realistisk.



Koftan inför regn-mysetpyset a lá Vila från Myrorna, 65 riksdaler.



Adidaströja som ny från Myrorna, 175 spänn - KAPET.



Weekday; kjol från second-hand'en 300 :-, tisha i mysko färg för 200:-



Myrorna igen: vit tröja 45 pengar, tröja från något "RR" för 85 - FAVORITEN.

MVH den hatade digitalkameran


nattliga filosofier

> Du som bor i lya där tidningen kommer i brevinkastet; sitt vaken någon kväll och bjud in brevbäraren/bärarinnan på fika när denne dyker upp med blaskan! Skulle helt klart uppskattas. Alternativt skulle man kunna sitta och lura innanför dörren och ta tag i tidningen innan den ramlar ner genom inkastet - det skulle dock endast vara för att provocera, ger dig nog inte samma möjligheter till ny vänskap som variant ett.

> Att skriva med knäppta händer är ett smått roande men något svårt sätt att göra ditt msn-agerande roligare. Utropstecken är dock svåra att åstadkomma då armbågen sitter något för långt ut på armen för att kunna hjälpa till.

> När Johanna Lindberg efter kl 02:00 fortfarande inte gnällt över att hon måste gå och lägga sig vet man att DÅ är det en gymfri dag som väntar morgonen därpå.

> Resten av mitt liv ska jag cykla ner för trottoarkanten utanför Alvägen på exakt samma fläck och se om jag åstadkommer någonting. För någonting ska jag bannemej göra för att leave my print i Hagaström!

> Äter man brunch när det är mörkt ute är det ingen vanlig brunch utan en nattlig brunch, alltså en nrunch. Alternativt en mix mellan middag och frukost - alltså en mrukost. Oxrulle är exempel på en exemplarisk sådan.

Medverkande:
Anders "Pajen" Ekstrand
Albert Gibbs
Jesper Dyrebrandt
Johanna Lindberg

DAGENS TIPS: Ove Jansson erbjuder plast-orkidéer som ger dig en riktigt nötknäckare - är de äkta eller är de inte det? Lurar till och med erfaren och rutinerad mamma! Perfekt för den som är alldeles för duktig på att glömma att vattna blommorna! Från 49 kronor.


citypartyt so far

Det är ju faktiskt samma visa varje år.
Först tänker man på det med en gnutta framåtanda, att finally - det händer någonting i Gävle!
Sedan inser man att hela skiten är sjukt överskattat och har plötsligt endast för avsikt att besöka evenemanget för att köpa sig en godisrem eller liknande. Man önskar nästan att regnet ska hålla i sig för att man ska ha en ursäkt att skita i det.
Till sist slutar det hela ändå med att man pallrar sig ner på staden alla fyra kvällar i rad eftersom att alla andra ändå endar up där nere - även om man var helt döless på rubbet redan efter första varvet runt rådhustorget.

Skapligt bra har det iallafall varit. Lite glesare än vanligt kanske, men Batman, brända mandlar (i DRIVOR!) och två läsk för 10 spänn skall upplevas varje år. Sockervadd är också viktigt, även om det gnisslar i tänderna. En sak man dock inser ganska snabbt these days är att uteställena plötsligt anammat fenomenet legkoll rejält - vilket gör att man som stackars boozelös nittioetta sätter sig på cykelen och trampar hem redan innan ett.
 
Torsdagkväll och HOFFMAESTRO & CHRAA på scen - längesedan den här staden var så på tå! Riktigt sköna killar med riktigt många halsband och riktigt satans röj, jag får tacka min lyckliga stjärna för att de kom hit då jag missade dem på PIP. I och med detta uppträdande skapades uttycket hoffa - vilket albert missade att göra och ångrar det (även om han vägrar erkänna det).

 
   
  
 

*Funäsdalen-Mika är på besök! Unna er ett besök på hennes arbete i Funäs-tältet på söder!
**Emma äger ett par Dr. Martens
***Ma&Pa's röda lilla digitalkamera är smidig och söt men k-a-s-s


alla svärdord jag kan

FAN vad det är regn-blås-kallt-höstpissväder ute
FAN för min kamera än inlämnad till fixarfrasse
FAN vad jag är trött tjugofyrasju
FAN för min telefon har gått förlorad och i och med det
FAN för jag måste lägga mina köpa-mysig-höstkofta-pengar på en ny
FAN vad jag är tjockis
FAN vad allting är FITTA
FAN vad jag aldrig använder det ordet.

Idag har jag insett hur mycket jag älskar vatten. Blått poolvatten, helt utan klorsmak.
När jag blir stor ska jag bli fisk. Kan man läsa den kursen på högskolan?

DAGENS TIPS:
Ingvar Kamprad ger dig en lattevisp för endast 9 riksdaler!

Jag har tänkt på det där med kräftor, nu när det så lagom börjar dyka upp i frysdiskarna på snabbköpen. Finns det något speciellt kräftätardatum? Eller får man äta det när man vill och hur många gånger man vill? Och om så är fallet, är det någon som kan tänka sig att boka in lite kräftkalas med mig i schemat - en sisådär 3-4 gånger i veckan?  Hör av er till [email protected]. Jag drar mig varken för hattar eller haklappar!

(och på tal om att höra av sig: den som anser sig ha rätten att finnas i min telefonbok kan också ropa hej, since hela kontaktlistan OCH alla bilder på oskar när han sover OCH alla mina hemliga mobilporrfilmer som jag alltid låser in mig och ser på skoltoan under rasterna nu finns i händerna hos någon girig snattare utan moraler.  Hö Hö Hö på det finstilta.
i och med mobilincidenten har jag även insett att jag inte kan oskars nummer utantill. Är det en skam?)

in the rain ösing down

R-E-G-N.
Hur gör djur?
Från början tänkte jag att fint, mys! nu kan man ju faktiskt ta sig en maskdag i pyjamas utan att skämmas, men det var bara innan jag kom på att jag måste träna. Och träna, det måste man göra utomhus.
Efter cykelturen till gymmet imorse (då jag förövrigt var så fylld av ilska att jag hade klappat till vilken kotte som helst - även om människan i fråga kommit fram till mig med en bukett rosor eller något. Hela min outfit var en kulör mörkare än vanligt när jag kom fram) kände jag att det fick vara nog med balls för idag och gick i ide.

I mitt ide gjorde jag någonting jag inte gjort sedan typ i julas - tog mig ett bad. Gjorde mig ett hemma-spa. Bubblor, hårinpackning, fixa naglarna och hela köret - även om våran badkarskran var så mesig att jag fick stå och vispa med händerna i vattnet i säkert en kvart för att få till lite skum.
Dessutom dukade jag upp en liten buffé att knapra i mig under min relax bestående av en rad choklad, två kakor och en hög med kalaspuffar. Skåda - drottningen av lyx.
Sedan låg jag där och halvsov tills vattnet blev kallt och hela jag var skrynklig som ett russin.



Nu hade ju eftermiddagen varit fulländad om jag rullat in mig i mitt duntäcke med en burk Ben & Jerry's och slagit på en kärleksfilm, men jag har varken glassen eller den rätta filmen. Jag vill inte slita ut stolthet och fördom.
Jag får samla ihop husets förnödenheter och slå på 300 istället. I want blooood!
Sedan får jag väl rota fram gummibåten ur garaget. Fortsätter det kräkregna på detta viset kommer gävleborg duka under för bottenhavet snart. Alternativt blir vi sveriges största sjö.
.

vänskap i versaler

sammanfattning av karaktären på den tidigare konversationen: jag vill sova, albert vill inte att jag ska sova. Han säger dock att han låter mig sova om jag skriver ett blogginlägg först.

uuuuu säger:

SLUTA MUCKA MED MIG DIN SOPPSKÅL

gibbs säger:

DU SKA HA FÖR SOPPSKÅL DIN SLEMSTOL!

uuuuu säger:

DU SKA HA FÖR SLEMSTOL DIN SPOTTFISK

gibbs säger:

MEN DITT PENNLUDER KOM HIT SÅ SKA DU FÅ SE PÅ ETT GRISPAPPER SOM DU ALDRIG SETT FÖRR

uuuuu säger:

DU DIN SNÖRSTUMP SKA MINSANN FÅ MED FLENSOST ATT GÖRA!

uuuuu säger:

FLYG ÅT MÖGELMOSSEN DIN ÄRTPÅSE!

uuuuu säger:

SVÄLJ EN SKATA!

uuuuu säger:

DRA KNIVEN MOT PORSLINSTALLRIKEN!

uuuuu säger:

SMÄLL EN BALLONG I ÖRAT!

uuuuu säger:

KNYT FAST NÄSAN BAKOM BILEN!

gibbs säger:

BYT OM TILL KROPPSSTRUMPA DITT ÅLBETE!

uuuuu säger:

DRA NÅT BLÄCKIGT ÖVER DIG!

gibbs säger:

ÄT NÅGOT BLÅTT!

uuuuu säger:

BAJSA I EN SOPTUNNA OCH SÄTT DEN PÅ HUVUDET!

gibbs säger:

JAMEN SKIT I DET BLÅSKÅPET GÖR DET!

gibbs säger:

SKIT I DET BLÅ SKÅPET!!!!!!!!!!

uuuuu säger:

DRA RUMPAN I GRUSET OCH STOPPA OBOYPULVER I KALLINGARNA!

uuuuu säger:

...OCH SMARTIES I NÄSAN!

gibbs säger:

X4!

gibbs säger:

MEN EN TVAPPARAT I PONTUS PÅREJ OCH HÖRS SEN!

uuuuu säger:

OCH TEJPA IN HELA JORDEN I HOCKEYBRALLORNA DÅ DITT SNIGELSPRÖT!

uuuuu säger:

RATATATATATATATATATATAAAA!

uuuuu säger:

(ser du? nu har vi ett blogginlägg!)

gibbs säger:

(din mamma är ett blogginlägg)


we were in the park

Se en massa bra band, se en massa dåliga band, se en massa spanjorer i latex. Smutsa ner tygskorna, handla en burkläsk för 20 jävla spänn, missa att köpa en håkan-tisha. Hitta vänner, se max och joel leka sumobrottare, inte förstå varför kameror inte är tillåtna, bli svettig, bli glad, bli regnad på. Bli döv av hårdrock och Teddybjörnarnas introsound, se publiken dela sig i två halvor och springa in i varandra. Planka in på campingen samt lyckas klara mig utan att besöka äckel-bajamajorna. Se för mycket människor med trasiga strumpbyxor och köpa äckligt god godisrem. Stå allra längst fram på Florence Valentin.
Äta oskar-farmor-mat och åka oskar-bil, sova oskar-säng och rufsa om i oskar-hår. Samt spöa skiten ur människan för att han var för tråkig för att följa med på Putten.

ingen shoppingresa till stockholm nu - men VÄRT!
dummelidumt att man inte fick ha med sig kamera in. And therefore, L's and G's, I give you a couple of kässa festivalbilder a lá telefonkamera utan zoom (som ni får i miniatyr för att kvaliten är så dålig och som jag endast lägger upp för att få lite färg på inlägget samt inte vill sno ifrån rockfoto.nu). Happy easter!

   
   

(fina bandet, emmis och johan, Petter, joelmax som fetton, Florence, Timo, Teddybears, emmamax inte så pepp på Turbonegrarna)

Söndag, åka hem. Tåget från Örebro ska förstås strula och bli inställt. Satt på stationen med Joel i en timme och åt två mentosrullar innan jag fick springa och hoppa på ett annat tåg som tog en extra häääärlig runda genom halva Dalarna före slutstation Gävle vilket bidrog till att jag kom hem två timmar senare än planerat.
Och så tyckte SJ-tanterna att jag skulle ta ner fötterna från sätet. Den dagen ni sköter era förbannade tågtider tänker jag överväga att visa hänsyn!

håkan bråkan vår kung



Tänk er känslan.
Varm kväll, solbrillorna har precis ålt av. I egenskap av sena as hell banar vi oss fram i en folkmassa som samlats framför scenen likt ett gäng packade dillsillar. Hamnar så långt fram att vi når vattenglasen som sträcks ut över staketet.
En entré. Ett vrål.
En upplyst guru på scen.
Redan efter Tro och tvivel värker halsen. Publiken lyser rosa och alla händer är i luften och när den spralliga, spinkiga människan studsar runt på scen som en spattig unge och sjunger om vad Maria säger och om att ramla ner. Även om man nu inte skulle hoppat på stället själv hade man garanaterat studsat upp och ner av gunget i asfalten.
Folk grabbar vattenglasen och kastar dem över huvudet. Och vi sjunger med tills rösten inte längre håller, då kraxar man så gottman kan eller skriker rakt ut istället. Emma fällde en liten tår på "det är så jag säger det".
Och vi nuddar sensommarhimmelen med fingerspetsarna. Nu är det lika långt till stjärnorna som stjärnorna till dig.
Det är högtidlighet. Det är lök.
Det är förbannat jävla lyckat!

nu ska jag hoppa fötterna av mig

JOHANNA SKA RÖJA



PÅ PUTTE I PARKEN


jag fick nog. ingen sommar utan Håkan!
tack pappa för skjutsen till örebro, tack Robba och Tobbe för att ni iallafall försökte hjälpa mig att överraska Oskar. tack mig själv för att jag lyckades slänga ihop en decent packning på två röda när jag vände om och bestämde mig för att åka på festival. tack oskar för att din plattång fungerar.


RSS 2.0