sliten rubriklösing

dag: vi ligga i sanden, vi äta melonglass, vi möta vänner, vi tappa bort ett tennisracket och vi bliva röda på näsan.

kväll: jag vara trött, jag vara less, jag upptäcka att alla naglarna på högerhanden är så pass långa att de har vita kanter medan naglarna på vänsterhanden är totalt nergnagda, jag motstrida alla mina moraler och fixa mitt facebook-konto igen, jag förbanna alla puckar som sig ner på staden pallra för att se idol-ola-fanskapet.

jag undra
jag sakna
jag längta
jag vilja

Eftersom tristessen var nära att ta mig levande har kvällen också gått åt till att försöka söka svar på den eviga frågan: Hur man förklarar ordet "sofistikerad" (since folk aldrig nöjer sig med jämförelsen att en kostymsnubbe med portfölj i en bmw är mer sofistikerad än en skäggig pundare klädd i sopsäck).
Fokusböckerna gav mig svaret spetsfundig, hyperkultiverad, konstlad.
Och den förklaringen är alltså menad att göra folk klokare...(?)

jag komma
jag såga
jag segra


Min kudde luktar sand. Bäst för er att ni börjar facebooka nu!

"oh no you didn't?"

"Du har 28 minuter på dig att ta dig ner till stan NU!"
Och så fick håret torka i vinden och Gibbeligibbs och jag såg Hancock på bio.
Loads of rostade mackor på den!
Och på att kunna ha fötterna på sitsen framför. Och på att köpa lösgodis billigt.
Absolut INTE på att de inte tänder gatlyktorna mellan sjukan och tolvforsrakan när man ska cykla hem, vad jag vet så ser inte människor i mörker.

Det mest tragiska jag vet är vuxna människor på mopeder. Jag har aldrig begripit det där. Moppe är någonting man skaffar när man är 15 för att man känner ett starkt behov efter motordrivna fordon, ett starkt behov av att visa att vuxendom hägrar eftersom att alla har ett underligt starkt behov av att bli vuxna samt ett underligt starkt behov av att pissa på alla andra - i det här fallet de som är yngre och måste sätta sig på sina rostiga cyklar. Jag accepterar att man som vuxen väljer att inte ta körkort, kanske väljer man att ta körkort men väljer att inte skaffa bil, men då tar man antingen alternativ 1) cykeln eller alternativ 2) någon slags kollektiv tjofräs. INTE FAN KÖPER MAN EN MOPED (särskilt inte någon vinröd liten puff som man blir omkörd av barn på kickbike med).

"umbelivebole" - dagens stavarätt.

typ som maffian

(idag har jag kommit underfund med att inredningsprylar när det kommer till kritan inte gör sig särskilt bra på bild - jag menar; be en köksklocka eller en tandborstmugg att strike a pose liksom! - så jag lade energin på annat. Men flytleksaken fick vara med iallafall, i egenskap av ny favoritpryl)






jag och min häl krockade med en jävla järnklump på gymmet
prova inte det ><


Idag har för övrigt hemliga klubben haft ett underground-möte med top secret-sekretess.
Not much to say about it.
Solen skinade och vi trevlade.
Den nya ananas-calippon bjussade jag mig själv på. OBS för er som har planer på den; borsta INTE tänderna innan!

confessions of an offer

sms av lillkillen:
"Jag sitter i mitt hus, det spöregnar, det blåser orkan, det är blixt och åska överallt och strömmen gick för en minut sedan. Allt bra med dig?"

Jag tror jag är skapligt skonad från alla rädslor och fobier som finns. Faktiskt. Ormar, kryp, höjder, sniglar, spindlar, hajar, trånga lådor, those things are fine. Men jag avskyr avskyr avskyr hatar hatar hatar mörker. Jag är fortfarande på det stadiet att jag inte sätter min fot i ett skogsområde efter klockan 10 på kvällen (klockan 3 under de mer snöiga årstiderna) eller att jag slår på husets alla teveapparater om jag är ensam hemma. Jag sover med lampan tänd.
Så, nu har jag hängt ut mig offentligt.
Ville uppleva känslan av att ha hängt ut mig offentligt. Så jääla kändispoppishett.
(Och nej, jag känner ingenting"... ><)


Idag har jag startat ett projekt: inredningsboom. Since prylaffären nere på nian ska lägga ner knatade mor och jag dit idag och körde gärnet på 30%-rean, och oj så roligt det var! Framför allt badrumsgrejer köpte vi, det var lite trist, ganska utsålt också, men HEY man ska väl simma som en kung också eller hur?
And this is only the beginning, när jag återvänder till väst kommer jag att ha kexigaste lägenheten på flera mils radie! Är det för övrigt någon som har en driftig och pålitlig betongborr att låna ut?

Idag har jag startat ett TILL projekt: höstboom. Har köpt årets första gråa plagg. Jag vet att jag är alldeles för tidigt ute och det är alldeles för mycket torris- och vuxenpoäng, men den var faktiskt SNYGG, tishan på MQ, då har man rätten!

Idag har jag startat YTTERLIGARE ett projekt: offerboom. Jag har köpt fejk-wayfarers ><

(den som lever får se på pics imorgon! jag har lovat mig själv att jag denna afton ska lägga mig innan halv tolv - okej då, TOLV! - och det ska bannemej gå vägen. Har kutat för mycket för att ha hunnit ligga i med kameran. Och med nya VR i näven behöver man marginaler när man lägger sig till bädds, begrips?!)


albert, nu fåru fanimej ta och uppdatera!

Johanna is the big ramlösa-hinkare nr. 1. Jag kommer att kissa i ett halvår.

Jag har sett Stockholm Boogie och Kingdom of Heaven. Orlando makes me dregla!

Bäddat nya, prassliga lakan i sängen och där ska jag krypa ner och pussa på O genom tellellilullifonen. Kanske kalla honom för lite fula ord också ><

Jag har fått titeln Flensmurkla (!)

Hur vet man när en pappa vill skaffa segelbåt?
"Johanna, mamma tycker att vi ska skaffa oss en segelbåt!"

Ska man kanske börja göra lite stiliga Bert-avslut på inläggen? För att vrida upp stilstatusen till max liksom.
Klart slut vargtjut och vacker tass pinnglass on all of you!

låt mig vomera

Johanna sammanfattar sin helg!

Partykväll
Place: tattig IP-lokal
Tillsammans med: någon gammal goding samt folk jag aldrig i mitt liv sett förut
Partyoutfit: loose
Förfest: A's place medan killarna kladdar för mycket skit i håret
Skrattar åt: A för att han har hår på magen
Smsar: Linnea och säger att jag blir nog lite sen till jobbet imorgon (rättning: J smsar åt mig pga skäl jag helst inte vill nämna)
Önskar att:
jag blandat äcklet med något annat än fanta
Saknar: O O O O O O O O O O!
Transportmedel hem: pakethållare
Somnar: med en katt i sängen och en stinkande hinkjävel på golvet

Bakismorgon
Vaknar:
med en anders på golvet, en Ulrica i rummet brevid, en Jacob på soffan och ångest
Huvudvärksstatus: inte av denna värld
Aktivitet: må dåligt samt stå i den där förbannade kassan och försöka vara vänlig och tillmötesgående
Minnen från kvällen: Ulrica hade rosa leggings, jag dansade ringdans
Hemma-igen-outfit: badrock
Cravings: isbitar och Treo
Lovar mig själv: att aldrig mer dricka någonting starkare än hallonsaft
Planerar: veckans träning
Under kvällen: går jag i ide och ber till Gud att sluta snurra på världen hela tiden


glassbilen är nostalgi

Idag sov jag oavbrutet till strax efter tolv. Det har i princip aldrig hänt mig förut. Har hela tiden trott jag att vuxit ifrån den ungdomliga fetischen att sova länge (och därmed bevisat för dörrvakterna på krogen att jag är mer mogen och värdig insläpp än resten av alla piecesofshit som sover hela dagarna trots att jag fyller år i december!) men troligtvis har jag bara precis klivit ur barn=kliva-upp-snortidigt-stadiet och tagit ett kliv in i mina youths. Jag hoppas att jag bara har en svacka men i vilket fall som helst är det tragik för fulla muggar ><



Träna träna träna tretusen. Nej, tiotusen! Väl hemma från mina plikter var klockan redan nästan sex och kväll - det var den lördagen det. Har spelat P3 på högsta volym och gått runt i badrock i en timme efter duschen, lagade även till pasta-receptet som stod på förpackningen med Icas krossade tomater.
Anders bjöd med min till någon Haga-härj. Egentligen är jag totalt sliten och schlutt men är det lördag så är det!


För övrigt har jag nu FF i kojan!
Så i värsta fall kan jag ju iallafall parta med mig själv ><


surfingpingviner



(plus tecknad film)

DET DÄR BEHÖVDE JAG

tennisbollen dennis

Jag har lärt mig någonting nytt. Kalla det mantra, inbillning, visdomsord eller motto, men ilska föder sömn. Efter att damp-johanna och pms-johanna härjat ruset av sig (mig) igår somnade jag i samma sekund som jag skallade kudden. Och det har inte hänt mig på veckor.
Att jag sedan sov mindre bra i den klibbiga blandningen av varma lakan, popcornkärnor och kex-smulor är en annan femma. But hey - sådant får man väl ta om man bjuder hem två svullon på film när man inte bäddat sängen!

Msn-funderingar av två inskränkta solskygga skidmänskor:
Jordgubbar är gott. Jordgubbar är faktiskt kung.
Men inte jordgubbssmak på saker. Jordgubbssmak är blä.
Och plast och fejk och botox.
På yoghurt-, glass- och saftfronten är det hallonen som regerar! 

Och på tal om hallon så finns inte ordet "hallon" i ordlistan på telefonen.
Men det gör orden "dubbelfitta" och "negerhora".
Sick shit.

(För övrigt sitter det nu en "joint" fast i mitt cykelstyre. Den symboliserar att jag är ny gang member.
Tack, I presume, f.d.-hsk-fotboll-P90-killar-som-jag-umgicks-med-idag)



enerverade ungjävel med sömnsvårigheter lös vid laptop

NU TÄNKER JAG SKRIKA UT!
(1) Jag har nu, för andra gången, sett SATC-filmen och med det väckt någon slags inre passion för skrivande, girl-power och framför allt glamour. Tänk ändå vad man skulle kunna åstadkomma bara man hade pengar. Tänk ändå vad man skulle kunna åstadkomma med lite flyt. Lite fantasi och lite pigghet på debatter. Men jag är totalt bakom flötet just nu. Har suddat igenom alla inlägg det blivit under veckornas gång och konstaterat att nowadays är jag patetisk i jämförelse med vad jag var i maj. Var är stilen?2) Jag blir galen på alla förbannade modebloggare som tjänar både stash och status genom att kopiera texterna från det gigantiska urval modetidningar man hittar på pressbyrån i prisklassen 39,50 och uppåt. Är vi robotar nu också? Kalla mig bitter. Eller typ desperat. 3) Min kära (?) anders benämner mig numera mammastjärt sedan jag visade upp mig i mina chinos. Jag vet inte om han relaterade det till en historia han tidigare berättat om en människa han kände som faktiskt hade mammastjärt i sina chinos eller för att han faktiskt tyckte att jag såg riktigt förjävlig ut i dem. I lojalitet till mig borde han i vilket fall som helst hållit käften. Jag hälsade honom godnatt med orden "jag hoppas att du dör i sömnen". 4) Jag har dödsångest. Jag ska klara dubbla min vikt i benböj liksom. 5) Ingen festival. Inga pengar och ingen logik. 6) Att jag har så dåligt mentalt immunförsvar att jag vrider mig i ilska över att A kommenterar min rumpa eller att pappa frågar mig vad jag tar i benböj gör mig bara ännu mer ledsen, sne och le. Jag har tappat en mutter eller nåt)

är ni med nudå?
GGGGRHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAWWWWRR!

splittis

Trången har introducerat mig för Hemlingbysjön och där har vi lekt sommar och sett en hund som såg ut som en sjökossa. Eller en hängig, hårig gris.

Tonight is the slalomtjej-night! En Reeb och två Röd.




Robinson-Robban målade sig blå. Lindsay Lohan började knarka. Michael Jackson opererade sig till ett monster som jag kan tänka mig att många barn tror bor i deras garderober.

Jag ska lära mig någonting udda. Sedan ska jag ställa upp i Talang.
Och så blir jag kändis.
Och så får jag skriva min autograf på folks rumpor.
Och så ska jag kissa på alla fotografer.
Och så ska jag leva på hasch-brownies.
Ha ett gäng hallon som bästa kompisar.
Bo i en hög med strössel. Och så ska jag sitta i min hög med strössel hela dagarna och skjuta kottar med slangbella på förbipasserande.
Som final ska jag operera fast foten på huvudet.
That, my friends, is the year 2008 way to success!

knäck i lurarna

Människorna i min omgivning med störst vokabulära handikapp:
Linnea Troeng och allas vår B-stedt. Man kan inte ha en enda konversation över varken msn eller sms med någon av dem utan att man måste rota i skallens bakre krypteringskunskaper för att klura ut vad katten de menar med sina vridna budskap.
Att stava "göra" med j, till exempel.
Och hur fan lyckas man stava fel i ett sms när man använder T9?!


Och på tal om ord har jag kommit underfund med att ord som börjar på/innehåller många k känns checkare än andra ord. Knäck, kaka, kalas, skurk, kanonkula, hammock, kravallstaket, kvacksalvare, knak, kickbike, kanon, kuckeliku, krabba, kungakrona, klapp, skaka, äckelpäckel, tracka, macka, hacka, puck, juck, suck. Och så förstås kuk.
Fuffens,
strössel och loppa är också jättebra ord.

 

Idag har jag fikat och gjort stan med en albert och en albertkompis som heter patrik och det var smashing. Jag har bland annat fått mig ett helt lager av practical jokes jag skulle kunna använda om jag någon gång lämnas med fria tyglar i ett hockeylags omklädningsrum.
Jag har fallit offer för chinos-trenden samt har inte kunnat hitta några snygga solglasögon på mils avstånd.

pelican coffecup

Jag har aldrig riktigt fattat den där konsten att raka benen. Vissa tycker att man är vrickad om man rakar/vaxar/vadmannuängör en endaste centimeter ovanför knät, "det behövs ju bara på smalbenen ju!". Men är det meningen att man ska gå med lena smalben och jättelurviga lår då eller? Hur sexigt är det på en skala 1-10?

Pratar med ema som ligger ute på vischan och schteker.
Oskar ringer, han ligger och schteker.
Vad gör jag en tisdag som denna, tror ni?
Jag ligger och schteeeeker.
Samt äter vinbär. Samt konstaterar att krysstidningen man fick med VR är totalt värdelös.
Och lagom till att håret torkat efter gympasset måste man ut och kuta.
Efter att ha stoppat mig full med mat och lassat sand till pappas bygge av ny trall får jag finally lite peace framför lapptåppen.


Dofter jag skulle vilja spara på burk:

Pojkvänsdoft: oslagbar och skulle verkligen behöva finnas till hand anytime under dygnet man råkar ha en liten tom stund. O med en touch av en parfym som jag inte har en aning om vad den heter.
Någonting onyttigt och nygräddat: behövs ens en förklaring?
Nyklippt gräsmatta: för att det är SOMMAR.
Piggelindoft: päron, godis = barndom = lycka
Någonting gammalt från mammas garderob: tonvis av mammadoft kombinerat med en dos mys och aningens aningens inslag av gammalt. Jag gillar att dra på mig någon av mammas fula gamla koftor eftersom att de legat stilla och oanvända på sin hylla så länge att hon inte tvättat dem (nytvättat är inte fy skam det heller men det får helt klart pisk av mys-essenserna garderobs-lagrandet ger!)

  



OCH TETRISCASTRO ÄR BÄST!
(och jag hade visst glömt att jag lovat att baka en tårta med två våningar åt honom ><)

bildej flån schödejn





detta var vecka trettio

veckans trök: resa dfs-gävle med batterilös ipod

veckans fan: komma hem från utlandet och konstatera att man inte är ett endaste dugg brunare än någon annan

veckans beroende: Mario Kart

veckans fulaste: sätena på TIB-tågen med alla tjejnamn och prinsesskronor på

veckans braj: shoppingen i Fjällbacka (särskilt butiken som var stuffed med RVLT och Red Rabbit!)

veckans dreggel: pannkaka till frukost at Oskar's

veckans geléhallon: victoria för att hon är söt och för att deras westcoast-hak är supernice

veckans kladd: saltvatten på armarna och bottenkrafset i oboy-glaset

veckans honnör: åt mig själv för att jag hållit i en krabba
veckans fråga: varför gör inte småkryp illa sig även om man släpper dem i marken från 100 gånger deras egen höjd?

veckans kunskap: jag suger på både golf och minigolf + att golfbollar studsar jättebra på asfalt

veckans pekfinger: O's kompis Tobbe som borde köpa en ny dörr till sitt rum


veckans långfinger: bussen dfs-örebro som var så slow att jag inte hann gå till Myrorna innan tåget

veckans ägg: mänskan som uppfann skumgodis med kanelbulle-smak

veckans pöl: mina skor efter att mannen fått för sig att vi skulle marschera i blött höggräs in the middle of the night för att fota något spännande + gråtpöl inside när han vinkade åt mig utanför bussfönstret
veckans skutt: max gav mig en putte-tisha!

veckans pimp: man får skriva sin autograf på oskars motorhuv

veckans puss: gissa tre gånger? ^.






och nu är det min namnsdag så jag ska få äta tårta >< back in the gävle buisness, fellas, and here I'll be stuck for the next four weeks träning my ass off!


lågvarv är pest

Come on, come on, gabba gabba HEEEEEEEY.
Thinking is headache, that's why we avoid it.

Kalleballe päronskalle är i toronto och glor på gasmasker och sjömanshattar. Emma är i London och leker glamourös. Jag är avis.

GAH
Jag käkar kaffebönor med choklad på och det är precis lika äckligt och knarrigt som det låter.
BAH
Varför packa upp väskan? Imorgon bär det av till the west coast och vickelitorias stuga (YES, då uppfyller jag Ebba von Sydows coolhetskrav iallafall då, shiiiiet).
SAH
Idag köpte jag en beige grej på MQ samt en blommig scarf.
DAH
Det kryper myror ända ut i fingerspetsarna på mig och det känns som att jag skulle kunna explodera av överskottsenergi samtidigt som jag skulle kunna gå och lägga mig när som helst. Vad är det för mysko dubbelmoral min skalle bedriver egentligen? Hela jag är som en tickande bomb. Eller som en surrande litet elskåp som kommer att kortsluta mycket mycket snart. Liten jojje och för mycket el.
KAH
Jag lovade mig själv att eftersom Linnea vägrade fika med mig skulle jag gå och lägga mig innan halv elva men tji fick jag där ><
HAH
Jag tycker det kan få bli värmlandssäsong nu igen TACK!


Ända sedan oskar lirade lite gura för lillebror har lillebror fått en idol och övar febrilt på de toner som oskar lirade för honom. Dessutom har han helt plötsligt fått för sig att maxvolym är ett måste så jag kunde inte ens prata i telefon med runeanna utan att det gnisslade i öronen.
Pappa tror att han är lantbrukare.

HEY, life goes on, cykeln rullar vidare och tuppen säger kuckeliku klockan sju och bussarna går och i ån får man ingen fisk och mina framtänder är fortfarande skitstora och Scandic-rundan tar fortfarande 24 minuter att springa och våra fönstermarkiser är fortfarande lika fula och jag rakar benen på jämna datum och armhålorna på udda.


äckelsoffan

Idag kom jag att tänka på en händelse från i våras. Någon liten ledig helg grillade vi under kvällen på alstigen och när det sedan blev för myggigt och för kallt (vi försökte kämpa fram sommaren och gick i shorts som endast våra bleka ben överlevde i så länge det var sol ute) för att sitta där vid picknickborden drog kim och moberg mig och oskar med sig upp till våra kvarter för att dom (vi) skulle se på skräckfilm (en fransk film, Inside,som var fullkomligt värdelös men jag var ändå livrädd för att skräckfilm är absolut inte min sport men den som vill se ett kejsarsnitt med kökssax live ska med glädje hyra den rullen).

Vi hade riggat datorn, godiset, kuddarna och myspyskläderna - vilket för killarna endast var kallingar, "kläder är så hiiiiimla oskönt!", och vilket för mig var sov-tishan - i soffan hemma hos mig, och jag smet in på toa en snabbis sådär som mammor alltid lärt en att göra före en bilresa, en middag eller en film.


När jag kom ut ifrån toaletten satt alla tre killarna där bland kuddarna i soffan och såg ut som att de skulle explodera. Alla hade samma min som när man som liten satt tejp på kranen eller friserat mormors fönsterpelargoner och en vuxen står där med händerna och säger "vad har ni gjort?", lite småfnissigt och knipigt sådär, och jag stod still i säkert tio sek och såg mig omkring i rummet, tittade ner på mig själv (hade jag toapapper i trosorna? Var jag naken? Hade de hört när jag släppt en bomb i toan som jag aldrig släppt?) och på killarna och mumlade samtidigt "Moooooberg, vad har ni nu gjort?" (hade mormor-incidenterna och därmed mormor-tonen i bakhuvudet).


Sedan såg jag det.

Och den fnissande ligan i soffan började asgarva i samma sekund som jag såg det.

Sånär som på sina händer framför de mest värdefulla delarna

så satt både kim och moberg där, med kallingarna framför sig på golvet, spritt språngande nakna.


seriöst anammande

Alltså, fenomenet gratis sms är ju helt klar underskattat! Tracka folk är ju, näst efter att kasta ägg eller "korv med bröd"a någon, det roligaste som finns i kategorin Irritera Andra. Jag råkade väcka oskar typ 5 inatt, precis när vi anlänt till arlanda, bara för att jag var tvungen att sätta igång mitt utnyttjande av detta Telias 99-kronor-och fritt-men-max-500-sms-påfund.

till paj:
Alla barnen åkte rutschkana förutom Bert för han hade ingen stjärt.

till ofelia:
jag har 278 femetioöringar, det har inte duuu!

till albert:
himlen är blå och jag är prickig och måsarna bajsar och flygplansmat smakar socka och brian boitano åker väl skridskor eller räddar kanadensarna som vanligt.

till rättvik:
Let's go you crazy frog! Dam dam damdidam dam dam, dum dum dumdidum dum dum da da dara da da da da!

till oskar:
Hejdethärblirjuskitjobbigtattläsaellerhurochminklockasägerticktickochidagskajagtittapåpiratesofthecarribbean
ochmorslillaollegickiskogenochhujedamej!


Imorse kom vi hem klockan 6. Jag sov till ett och har sedan bara tränat.
Jag lovar att jag har testat alla möjliga vis att sova i en flygplansstol på men inte ett enda fungerade. Jag funderar allvarligt talat på att skriva ett meddelande till SAS om att de måste ta sig en gundlig funderare gällande sina stolar, man måste tex. vara mäta 190 cm ö.h. för att nackkudden ska sitta i nacken och inte ovanför huvudet.


degerforsaren glömde sin musikprylstidning här.
jag har provat att sniffa på den, just in case att den skulle lukta oskar.
det gjorde den inte.


ready set gå hejdå

den FINNS roligare sätt att spendera en lördag på.
idag har vi bara legat och och legat och legat och pressat och väntat på att timmarna ska gå.
since vi var tvugna att checka ut klockan 12 är vi nu tvugna att hänga i repan tsm med en hög resväskor tills bussen dyker upp och tar oss till flygplatsen - typ halv nio ikväll.
så vad gör man?
dricker islatte i tre timmar?
får nog bli så.

    

och johannas festivalsommar verkar inte bli någon festivalsommar. arvika sket sig och nu har jag sparat stålar till PIP-biljett men oskar lyssnar inte på Håkan Hellström och ingen lokalare  är pepp så VAFAN SKA JAG GÖRA?!
jag ska köpa mig en kompis på stan.
Dessutom var duschen iskall och jag klarar inte tredje LBC-bossen på hard. fan och tvi och mormors tofflor!


Nu vill jag sitta på Waynes och prata av mig. Hur mycket man än borde avguda sin familj, sina bringare-till-världen, sina sponsorer, sina födelsekor (as ofelia always said, åtminstonde om sin mor) or whatever, så är jag less nu och jag vill ha ett rum där jag kan få ha mig själv ifred eller en stad där jag kan knalla runt på cementplattor utan ständigt tjat.
Sen vore ju inte lite shopping inte helt fel, om jag nu får 800 spänn över om det inte blir någon karlskoga-resa.
Hoppas den där förbannade sommar-rean är över när vi kommer hem.

Och jag vill träna.
Eller nej det vill jag inte.
Träna suger faktiskt.
Men jag har ångest.
Och jag ska sitta still still still på en plan i fyra timmar.
Och äta tryckförpackad mat med armbågarna i min egen mage
utan möjlighet att dra upp fötterna på sätet.
Tror ni man får sova på golvet?

ryschipyschi

För att alla med modeblogg-abstinens ska jag påpeka att jag tjakkat grejer på billiga marknader här i värmen. En klocka (since jag pajade min andra vid longboard-incidenten) och en väska - since i love it spånar jag vidare på min favorit liten-med-smala-band-hänga-på-ryggen-handväska. Jag hade avgudat den om det inte hade stått Gucci på den, men nu gör det det och jag får nöja mig med att bara gilla den väldigt väldigt mycket. Man kanske kan klistra över någonting eller ta en nagelsax och rista om lite så att det ser ut som att det står någonting annat. Guddi?

   

Balkong-idyll; smått skvalpande pool nedanför, några tappra satar med en varsin öl kvar i balen medan restaurangägarna plockar med stolar och bort efter grillkvällen som nyss gått av stapeln och nu mynnat ut till endast en massa avbrutna tandpetare.
Bilar som brummar ute på vägen, avlägsen turk-disco, en del har balkonglamporna tända och står och röker i gemenskap vid räcket. Det är garanterat över tjugo grader ute och en teve är på i bostadhuset på andra sidan häcken med rosa blommor som doftar rosa blommor och man hör det nattliga tropik-surret ur typ tomma intet och en envis ful fluga vägrar kliva av min dator.



imorgon (läs; lördag) åker vi hem

idag (läs; fredag) skulle varit den dagen då jag skickar ett mms till alla jag känner med en bild på min bikinilinje och texten "I DITT NYLLE!" men det går inte för jag är inte ens brun

och imorgon bitti måste jag och mamma åka in till centrum för att hämta en jädra läderkeps som mamma vann på grillkvällen.

jag har för övrigt dansat en dålig ursäkt för magdans inför hela vårat hotell.

chillyhillbilly

from your dear sepe

Jag tror faktiskt att jag skulle kunna bo såhär.

Små vita sockerbitshus, klängväxter över hela väggarna och fönstren, barnen åker gamla trampmopeder utan hjälm från att de är 11 år gamla och man kan slå sig ner under en palm med en kopp te i en pytteliten glasmugg. Legenderna har egna bänkar där de samlas om kvällarna och spelar dam eller schack med en skruttig gammal radio som någon givmilt tagit med och spelar en kanal synonym med sveriges CityRadio. En kille i likadan hatt som Abo i Aladdin säljer glass och snurrar runt struten och vaniljkulorna i händerna så att en liten blond flicka i blå klänning skrattar glatt och inte kan få tag på den. Marknaden är en enda hysteri och allting stavas F-E-J-K men vad gör det när man blir bjuden på gratis äppelte.

Taxikön är hysterisk och alla chaufförerna är så skickliga att de på stubben skulle fått en plats i vårat landslagteam i racing. Han hänger sig på tutan och trasslar oss sedan, efter resten av karavanen av gula bilar med krångliga telefonnummer klistrade på sidorna, ut genom folkmassorna som i princip gnuggar rumpa med de där telefonnummren på bildörrarna och inte bryr sig ett skit i det. Det är liksom normalt. När vi sedan så småningom rullar ut på en riktig väg, ut ur centrum, och människorna istället myllrar fram längs de smala jordbelagda trottoarerna längs sidorna, när chauffören slår på någon spansk "Santa Maria"-salsig dänga på max på bilradion och fönsterrutan är nedfälld och mitt hår blåser alldeles lagom kring ansiktet - då känner jag mig, likt Angelina Jolie och Penelope Cruz innan de gjorde Big Bang Hollywood, som huvudrollsinnehavaren i någon latinamerikansk B-film.

Och jag trivs med det. Rätt nöjder faktiskt. Så jag kopplar på en kisande, >>långt-bortom-horisonten<<-blick och låtsas som att en kamera filmar mig från andra sidan rutan när vi tutar i 100 knyck genom en stad som har alldeles för mycket asfaltsgropar för att köra i 100 knyck i. Höga trottoarkanter och blinkande skyltar och maffiabossarna med temuggarna och småkillarna med lockigt, mörkt hår som åker moppe utan hjälm. Och så lite Santa Maria.

  
  

Hela världen har gått och blivit sepe, I tell you. Man går och undrar och gnyr och gräver och tittar på andra och jämför och hatar och byter och velar och ditten och datten. Och man tänker att oj vad hon är smal och oj vad hon är snygg och oj vad hon passar i grönt och att OJDÅ om inte hon är nöjd med sig själv, hur fan kan jag då vara det? jag måste sluta vara nöjd med mig själv, jag måste ha tappat verklighetsuppfattningen eller något. Och i den spegeln ser man lite mer långsmal ut och i den kjolen ser man inte mina lovehandles.

Det är jävligt svårt att fejsa att man egentligen är född till det mesta (okej, om du väger tvåhundra kilo BÖR du ägna ett tanke åt att kanske förändra dina vanor) and that's it. Tänk vad lätt det skulle bli att slippa fundera. Linnea äter tre gånger så mycket som min pappa och kan krama sig själv två varv iallafall medan jag tränar som ett as och äter lika förnuftigt som en triathlon-löpare och ändå får jag varken muskler eller mindre midjemått - jag är helt enkelt gjord för att dallra.

När är man nöjd egentligen?
Och för vems skull gör man det?
Idag såg jag ett kort på mig själv och jag höll ärligt talat på att spy. Jag begriper liksom inte hur jag kan ha pojkvän.
Men hey, hur bra ser Paris H ut utanför röda mattan?

Så om världen nu är upp och ner och in och ut så kan den väl få vara upp och ner och in ut.
Hej, här är jag och jag är jävulskt duktig på att dallra!
Förhoppningsvis accepterar väl någon en.
Jag lägger mig tillrätta med tanken att det räcker med att bara vara sepe.

(speaking of sepe måste ni kolla in ofeliaemmas inlägg "I en annan del av Brunnsvik", a-ess-ge garanterad!)


finns där någon jack?

Tänk om det kunde vara så enkelt:


"Den som nuddar masken först är bäst!"

"Nä-ä, den som är längst bort ifrån masken är bäst!

("NÄHE, den som heter johanna och har skrynkliga tår och fräkniga axlar och prestationsångest och söndergnagda naglar och en ljusblå soffa och har ätit alldeles för mycket pommes idag tycker JAG ska vara bäst!")


Skönast var ändå: "Den som elar masken först är bäst!" och så tar de båda barnen som leker i poolen plastpinnarna de har i händerna, sätter dem i flytleksaken i skumgummi och säger *bzzzzzzt*


................................................................................................................................................

Idag såg jag en kille som vandrade längs stranden med ett par svarta stringtrosor (mindre än de där snörstumparna vi så fnissigt köpte på lindex, 99 spänn för tre par, i femman och använde i princip noll gånger eftersom att vi inte vågade slänga dem i tvätten eftersom att då skulle ju mamma se dom) och lite då och då sträckte på armarna eftersom att solen då skulle ta lika mycket överallt på hela kroppen. Ha såg ut att ha levt på selleri och vatten i typ ett år, och var för övrigt superbrun och lokalare.

Jag önskar att jag hade en kompis som var bög. Tänk vad roligt att för en gång skull ha en kille till hands som vet vad man går igenom när man står och väljer mellan två olika toppar inne på H&M , har beslutsångest gällande mascara eller behöver ett ärligt utlåtande om ens rumpa seriöst ser lite för stor ut i pennkjol. Tänk vad roligt att få diskutera bodylotions med en kille i samma stil som Jack i "Will och Grace", ni vet det där *vift vift* med handen eller att stödja hakan i handen när man sitter mittemot varandra vid ett bord.
Fast förvisso är detta en stereotyp. Det finns ju homosexuella män, gays, som är biffiga brandmän eller vanliga akademiker eller sophämtare eller serviöter eller förskollärare som inte alls gillar att klä sig i blommig kjol. Så egentligen kanske det inte bara en bög jag letar, man ska ju inte dra alla över en kam eller prata om bögar som att de vore djur på zoo, utan kanske helt enkelt jag måste skriva detta som en kontaktannons i en lokaltidning:

"Hej, jag söker en manlig vänskap att dela latte-eftermiddagar och ensamma tjejfilmkvällar med. Du ska vara glad, spontan, gilla att göra tjejgrejer, använda uttryck som "retro", "oh ma gaaaaad!" och "chic" i ditt vardagliga språk och aldrig någonsin kunna tänka tanken på att tillbringa en natt i en epa-traktor. Du ska gilla att ställa upp på kort och ha läst Marian Keyes."

Alla killar med dessa egenskaper, hör av er till mig! Jag är inte så vidrig som man kan tro!


Synonymer till ordet "bög" enligt wikipedia: fikus, fjolla, gay, homo, homofil (?!), pederast, sodomit, stjärtgosse




..........................................................................................................................................................

Idag har jag åkt jet ski.

Och vet ni vad?

Jag ska börja månadsspara till en jet ski.


freedom fries flies pies

vi har lämnat en signatur genom en trevlig hälsning på en kruka som kyparen ställde på en mur precis utanför restaurangen. Halil is our Idol.
P Hultén förtjänar potatismos i brevlådan.
Mitt hår kan flyga och fara (eller egentligen inte, då skulle jag ju vara flintis ><)
Jag är blå.
Men jag har kirrat neet nu så jag kan interneta tjugofyrasju.
David kan stoppa huvudet i en säck kåldolmar för han har strumpor i foppatofflorna.
Dom som paxar solstolar med handdukar likaså.
Medelhavsmänniskornas mjölk är jättegod. s-u-p-e-r-m-a-r-k-e-t.
Idag lärde jag mig att lilltjejen i Madicken heter Lisabet, inte Elisabet, som min dumma skalle inbillat mig de senaste 16½ åren.

Snipp snapp snut så var johannas flow slut. och jag måste sluta bita på naglarna.


hej and how, outlandish

Hello my friends and welcome to Turkeyland! Your stay will be the best ever and we'll let you take part of the exotic, exciting tropical and extraordınary culture here that you have neeeeeever seen before.
Just one more thing; every jädra centimeter is svenskanpassat.
Eller åtminstone nordiskanpassat. Lite för engelsmän och tyska också, bara lite. "Turkiska Ullared". Restaurang Norden som har blågul skyltning och sänder svensk, norsk och dansk teve. Skyltar i butiker på svenska. Varupriser i svenska kronor och varje kypare eller försäljare kan säga "Takk", "ni err fran sverrrje?" eller  "micket guuud mat härr!".
But hey, we're cool in the pool!

 

Jag solar, jag åker luftmadrass på blågrönt hav,  jag äter sallad, jag äter taxfree-godis, jag äter Twister med vaniljglass (you heard me!), för 7 kr/st, päronen äter brinnande kebab. Jag åker billig taxi, jag har sand mellan tårna, jag svettas konstant, jag är supersugen på en lila och dyr bikini, jag får lakanen vikta till svanar varje dag, jag spöar pappa och lillebror på det där tiokronors spelet gör-mål-på-motståndaren-med-en-plastpuck. Jag prisar Lena Sundström och after sun lotion som stått i kylskapet,  jag motionssimmar i en 13 meter lång pool, jag har rosa näsa, jag snorklar med mina solbrıllor, jag blir uppraggad av servitörer, jag överlever nätterna mha en en dassig elektrisk fläkt som låter som en flygplanspropeller, jag spelar LBC på telefonen och kommer inte förbi sista bossen på normal. Jag paddlar forsränning och får med det kall rumpa, bondbränna och ett kort på mig och lillebror i asfula blå hjälmar. Jag har köpt en klocka på marknad och jag har sett en katt bli påkörd, det var inte kul.
And that's pretty much it.
Pappa läste i Aftonbladet att det var typ fem grader varmt hemma imorse, så jag ska se vad jag kan göra för att Fed Exa lite av varan 40+iga värme några latituder norrut.

Det kostar typ 9,50 per minut att ringa hem. Jävla Turkcell.
Jag saknar Oskar och fria vikter.
I want to be the brunbjörn! ><

nu flygeliflyger vi bortelibort

Jag drömde att flygplanet kraschade. Helt seriöst.
Nu tänker jag ta med mig något slags knark i väskan som jag tar innan jag studsar ombord på planet så att jag sover som en stock hela vägen. Då slipper jag titta ut genom fönstret och så slipper jag märka att vi kraschar om vi kraschar (herregud, jag har aldrig varit flygrädd, wtf is this?!).
Fast å andra sidan drömde jag även att Fia hade blommiga träskor och att vican dansade fågeldansen i fontänen på stortorget. Och hur stor chans är det att något av det någonsin skulle hända?

solbrillor                                                     *check*
Snabba Cash                                           *check*
flip-flop                                                       *check*
pysselböcker jag snodde på statoil     *check*
svartpåenkvart                                          *check*
pengar till badboll                                    *check*
extra kamerabatteri                                  *check*
davids gameboy?                                     nästan *check*

och trots att jag ska få åka utomlands och äta ihjäl mig och sola gärnet och få känna på vit sand och shoppa billig taxfree så känner jag mig jätteirriterad, rastlös, trött, vresig. Jag tror jag vaknade på fel sida imorse. Dessutom är jag redan less på att sova ensam >< 
SÅ NU SKA JAG DRA DIT TURKARNA VÄXER, CYOUU EVERYBODY IN A VECKA!


mitt lypsyl har legat vid datorfläkten så nu mår han inte så bra.

min mamma har en Seat Ibiza så jag har haft den där gamla vengaboys-låt på skallen i två dagar nu. "WOW, we're going to Ibiza! WOW, we're gonna have a party!"






 

sistaminutenpackning-musik

kollarå

T H Ejäla S H I E T

Ebba von babbel has spoken

Ebba von Sydow för gårdagens Expressen, urplock ur; "Inne eller ute på Västkusten"
(man måste förstås, som synes, ta sitt pick och pack och illa kvickt resa till Västkusten för att kunna vara någonting över huvutaget den här sommaren)

"INNE
gammaldags kolgrill
trendig ryggsäck (gärna eko-chic!)
väggfast telefon
fräknar
rensa ogräs
stråhatt
vara grym på korsord
baddräkt
kall öl
svarta eller bruna Wayfarers
gilla läget

UTE
högklackat
åka taxi
Ben & Jerry's
surfa med mobilen
diskutera lagerbäck
fun light
lyfta i gymmet
vara grym på nätpoker
partynatt på Stureplan
att vara en gnällig badkruka
pikétröja med jättepony från Ralph Lauren"

Jamen JAHAAAA, så det är inne att gilla läget nu! Det visste jag inte, tidigare har man ju varit lite smått inne på att gå runt och gnälla och vara deppig och klaga på allt  eftersom att det är sådant man både får killar, vänner OCH ett allmänt roligare liv med. Vilken tur att Ebba skrev en lista om det så att jag inte gör bort mig och verkar alldeles för last seeeeeason med deppet där liksom!

eko-chic?

fokus nurå, f-o-k-u-s



HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ
Idag köpte jag en bikini och Oskar köpte jätteschtekiga solglasögon. Träffade Bea och träffade Hedwig. Jag har blivit totalt frälst i småblommiga kjolar, heddan såg helt splendid ut i sin, men mina stålar sinar och så även min mammas tålamod. En liten tanke slog mig; varför inte sy själv? men våran symaskin är en total mess. Knappt värd att kallas "vrak" >< Så jag får knipa. Vi åt tacos och vi sa hejdå. Jag och mamma stack till köpis och jag fick två böcker som plåster på såren (nu när press-säsongen är här är det ju faktiskt dags för ikappläsning med henne igen) samt en brand new plattång (som DESSUTOM var insvept i bubbelplast - pluspoäng så det smäller om det!). Jag har sprungit och jag har hoppat i uppförsbacke och faaaan för det säger jag bara. Nu ska jag och duntäcket uggla framför southpark-filmen på 3an som Albert så vänligt tipsade mig om.

*läser igenom skiten*
fan vilket trist inlägg det här blev.

and that's all I need

 
så nu är han och volvon hemma igen
och jag är ensam här
och jag älskar oskar
oskar
oskar
oskar
sluta bo degerfors ungjävel!
(inte hann jag få något pusskort heller ><)



ens inte sepe

vi cyklade och så köpte jag chokladpopcorn och så träffade vi mariavicanelise och så var vic jättesöt i kort hår och så lekte vi i lekpark och så åkte vi linbana och så hittade vi en parlino-gubbe och nu ska vi se på film så hejdå!

  
  


brämmen blev till brygga

Vakna upp imorse - ÖSREGN utanför fönstret. Ingen playa, ingen press, FAN, tänkte jag. Stack ut och kutade i regnet, kom tillbaka och slet up grabben ur sängen lagom till lunch-frukost. Vi brottades och petade på min näsa tills det plötsligt sa PLING och solen dök upp.
Beachen blev till brygga. Pressen fick jag, och dessutom en jordgubbe och en flaska pissvarm och alldeles för stark jordgubbssaft. Dessutom tog vi oss en liten båtutlfykt till udden och svingade mig i en lian.

 


Jag ritade oskars framtida jag på en ballong. Jag tror han blev ganska nöjd faktiskt.

(Pröva att säga "schaaowp" samtidigt som du stoppar någonting ätbart i munnen, det blir godare då!
Eller att säga "pöh" i någons ansikte, respons i from av ful och förskräckt min garanterad varje gång.)

bromsa med huvudet

  
Jag har ramlat på longboard. Slagit i näsan, slagit i hakan och blodat ner min nya t-shirt. Grabben trodde att jag skulle dö. Jag stöp precis utanför sjukhuset dessutom. Ironi?
Vi hittade en låda med lego inne i lillebrors rum och det hade vi skitkul med. Killen som uppfann legot är min gud.
Vi hade finally parfikan med em och jeppep, det var mys och efterlängtat.
Nu ska vi gibba hela natten, mobilspel skare va! Dock slår oskar highscore efter highscore medan jag är stuck med linneas 134000 på Quadrapop. Och eftersom att jag SUGER på spel över huvudtaget; så hur fan ska jag komma upp dit? >< laaaaaan.
imorgon äre upp och hoppa early in the morning för då ska vi till playan i volvon!
Nu får ni ursäkta mig, brottarnäsan har ingen känsel i sin fot längre.

vattna mina blommor next week?

 Mr. Lyx bor i ett hus med pool, bar och en helikopterplatta på taket. Upp dit går det en liten hiss där man får sätta sig i en skopa och sedan dra sig upp. Han har en privat limo som är femtio meter lång och en egen dörrvakt. Från hans dörr går en liten promenadstig till en vulkan vilken det bor infödingar vid, de grillar marschmallows och dyrkar bävrar. Det finns en beach också, där alla som surfar blir uppätna av hajar och där det alltid ligger en D-topless solare. Ovanpå molnen studsar en kanin som bor i ett eget hus där uppe (fast jag kom på efteråt att det hade varit roligare om han bott i en morot, men bläck kan man ju inte sudda).
Fiskmåsar är förbjudna i Oskarwood.


(en liten wannabee på den som jag och emma målade på hennes ben för en herrans massa tid sedan när vi var på fjärran. Tyvärr kunde jag inte hitta en bild på den original-kreationen i mina arkiv)


Jag är nog ensam i gefle om att ha ett sugmärke i pannan. fan tarej, oke!
Idag har vi pumpat och ätit på subway, fick cykla hem i ösregn. Nu duschar grabben och sen ska vi se vidare på Southpark. Och vet ni vad? Igår bokade ma&pa en resa i sista minuten utomlands. På LÖRDAG. Tjoho, jag ska till kalkonlandet och bli neger!

Pratar bebisar typ samma språk? Eller förstår som bara allmänt varandra? För vi förstår ju dom inte iallafall ><

RSS 2.0