back in bollan again

   
  

Samma tid, samma kanal, samma favoritspot i bollan (längst ute på udden där man antingen har en jättestor gräsplan eller en stenkant vid vattnet att sitta på), alldeles för mycket svull samt gamla glada schlalomligan - även om fiamaria bara var på snabbvisit.
Linnea var rädd för nyckelpigan och Vic var rädd för fiskmåsarna.
Jag tror jag var mest rädd för att det gamla paret som satt några meter ifrån oss skulle komma fram och dunka en bokpärm i skallen på Linnea-som-alltid-måste-låta-mest.
Lördagens "dagens" får bli Marias: "Nämen vican, varför har du ett ärr på benet?" (varpå vic tog ett djupt andetag och började förklara någon rövarhistoria om hur hon fått ett ärr [som hon hade på andra knät, ett R som i scar] när hon ramlat med cykeln eller något).

Nu peppar jag 50-årsfest. Så jääääääävla taggad!
Eller. Inte. Alls.
Ska bara försöka slänga i mig käket, få de vuxna lite dragna och sedan pysa fort som fan hem till Vic där jag kan känna mig trygg. Pappa har fått för sig att jag är superutbildad värdinna och ska vara försökskanin på karaoken.
 In my f*ckin' ass, gubbstrutt!
Now time to put on the finkläder and ladda kamerabatteriet.

the shoppingfredag

Obeskrivligt skön känsla: man vaknar lite lätt halv åtta på morgonen och hör skrammel i kök och tre par fötter som kutar runt i huset för att sno ihop det sista innan avfärd till skola/jobb. Skola? tänker man. Skola denna fredag?
Sedan kommer man på det; NEJ, INGEN SKOLA DENNA FREDAG! och somnar om igen.

Jag började min fredag med att leka schtekarn, jag måste helt enkelt bli brun. Dock blev jag inte brun. Det enda jag fick ut av mina två gassande timmar i solen var ca 100 sidors läsning i en riktigt torr bok om första världskriget som historialäraren prackat på oss. Alltid någonting. Kan jag räkna det som plugg? (Isf, YES, jag har ägnat mig åt ambitiöst plugg idag!)

  

Efter solbad stack jag ner på staden, FiaVicElise var trevliga att träffa på.
CBG's cheescake är jättegod och nu är mitt studiebidrag slut (dock bidrog mamma lite extra till skor, jag begriper inte vad det är med människan! "Det är inte så att du behöver extra stålar till någonting? Typ... skor? Du behöver väl skor? Jag slutar tidigt så ring mig om det behövs!" Jag lovar att den reaktionen brukar jag inte direkt få ifrån någon av mina päron, så mycket som jag kostar dem just nu. Det var udda men positivt för min del, tack mamma tack!)

För första gången i mitt liv kom jag ut från Fico med en påse i näven. Vanligtvis går man bara in där, dreglar och tar på alla plagg, blir lite rädd för den framfusiga (dock välklädda) personalen och går sedan med moloket huvud ut därifrån. This time hittade jag dock ett par shorts från Filippa K som var klockrena och som jag dessutom kunde köpa utan att ljuga för mamma om priset. Dessutom får man en fruktansvärt snygg påse och själva plagget inslaget i rysh-pysh papper. Ka-ching!
Införskaffade mig även mitt livs snyggaste tisha samt någon blå grej från H&M och ett par sandaler (jaja, det är mainstream och det är alldeles för trendigt men det skiter jag i för i år vägrar jag använda flip-flops).

  
 

Missade Real Haga pga att päronen ville ha familjemiddag. Så istället för en spännande fotbollsmatch fick jag lax, Ocean´s Twelve och något som kändes som tre kilo godisnappar.
Mer spännande än så blev inte denna fredag.


torsdagkväll a la 08

 

Okej, såhär var det:
Jag skulle (efter att ha flygit hem) åkt in till centralen, mött lillebror med vän lotsat dem ut till Grönan för att där se på In Flames. Istället blev det nu så att pappa kunde skjutsa ner de två, hämta upp mig på Arlanda för att sedan ta oss in till Grönan där barnen såg på In Flames medan jag och pappa åt lyxmiddag på söder.
Dessutom köpte vi två mukglassar för 70 jädra spänn. "Ni är på Djurgår'n nu, vetni!"
Sure, även om konsert hade varit kul är jag ändå ingen hårdrockare. Den enda låt av dessa långhåriga Falun-killar jag kan är "Only for the Weak" (och där kan jag bara raden där de bokstavligen sjunger only for the weak).
Lillebror vad lyrisk efteråt iallafall.

Och den som ville råna en bank i Stockholm missade denna torsdag helt klart världens chans, hela landets kompani av polisgrisar kretsade runt i utkanten av staden i och med att det var någon form av Irak-Usa förhandling i krokarna. Trafiken på ena sidan av E4an stog i princip helt still, jävla diplomater som ska ha soprent innan de vågar sig ut på gatan.
Jag skulle ha sprungit efter en bil och frågat efter Condoleezza Ryce's autograf.

För övrigt avgudar jag stockholm i solsken, sommarvärme, med vajande vimplar, tät båttrafik och uteserveringarna fyllda till bristningsgränsen glajj-beklädda sofistikerade schtekare.
Gävle, utmanar du?


 





VI SÅG EN BIL PÅ ARLANDAS PARKERING SOM VAR TÄCKT AV GRÄS!
GRÄS LIKSOM?!
  

hets, dear hets

Träninghelaförmiddagentröttsomfän. Stressiglunchätapackaframkallakorttautpengarhämtacykelpluggatillprov.
Efterlunchprovochnunaturkunskapochsenmatte. Efterskolansomslutarklockanfyratillflygplatsenochflygahemistress.

Varsågod, fin nöt och tidsfördriv såhär torsdag afternoon. Jag orkar inte använda hjärnan något mer nu, hela de nästkommande två lektionerna kommer jag att sitta och dutta runt på värdelösa hemsidor (även om jag truly madly deeply borde göra klart den där förbannade statistikuppgiften. Får säkert tid över i helgen).
Som vanligt väger min väska dubbelt så mycket som Malvars, fattar inte att jag kan packa så mycket! (eller hur hon kan packa så förbaskat lite..).

Efter att jag suttit i en timme och skrivit prov går jag igenom mina svar och upptäcker att jag vänt alla mina "m" upp och ner så att de blivit "w"'. Liksom... va?

JAG HOPPAS ATT EMMA ÄR HEMMA I HELGEN!

och oskars gamla, rostiga, hostande och skruttiga volvo är SKITFUL!

(mitt favvolypsyl hade blivit kidnapped by dammråttorna!)

Okej, på allmän begäran ska här uppdateras oftare (när jag ända har slut på fritidssysselsättningar kan jag ju lika gärna sitta här och speak my mind liksom).

Idag hörde jag en jätterolig konversation i matkön mellan två killar vars identiteter jag inte har en aning om men de såg nördiga ut. Iallfall småkäftade de med varandra genom att jämföra varandras betydlighet och jag höll på att spricka av fniss där jag stod och öste på mina fiskpinnar. Jag kan inte dra mig hela samtalet till minnes, men har iallafall två rader som sitter som en smäck någonstans i bakhuvudet:
"Du är känslan då toapappret tagit slut!"
"Du är den där lilla plastgrejen längst ut på skosnöret som inte förtjänat något namn!"

Killarna har samlats för att lira GTA i lägenheten brevid. Jag vill inte spela tevespel, jag vill gå ut och schteka.
Och bara för att jag vill schteka så går solen i moln.
Jag lyssnar på Cut Copy och dom är bra och dom ska till Arvika.
Oskar har lämnat all mat han handlade igårkväll i mitt kylskåp, vi har redan öppnat hans paket med Bokstavskex och dem tänker jag fanimej käka upp. Han förtjänar det säkert, ge mig en minut eller två så kommer jag på en anledning.




Imorgon åker jag hem till Gävlet igen, jävelskapet igen. Pappa fyller år och ska ha party och jag måste vara med och le falskt åt alla mostrars farbröders tremänningars brillingar som jag inte för mitt liv känner igen sedan jag var liten hur mycket de än berättar gamla rövarhistorier och hur mycket jag än intygar det. And what more? Spendera pengar jag inte har?
Jag tror jag är en av de få just nu som inte vill ha sommarlov. Det är säkert. Såklart att jag vill slippa gå till dårhuset varje dag, det ska sannerligen bli en lättnad att slippa, men jag har inte särskilt mycket mer än så att se fram emot i sommar.
Jag har i princip ingenting planerat. Jag har inget jobb. "Det ger dig ju jäättemyckeeeet  tid att träna på ju" säger pappa, "TJEUHEEEU!". Jag hatar Gävle för där finns det aldrig någonting roligt att göra om alla andra människor har jobb och utlandssemestrar och allmänna tidsfördriv att se fram emot.
Jag trivs här, jag vill fortsätta träna och hänga och slänga och stoja och chilla med ligan. I like it here. Jag hade lätt stannat i torsby om det bara hade funnits någon annan som gjorde likadant.
Men det är det inte.
And that's a shame.

Jag får bara VG i historia och geografi och det suuuuuuger.

jag hittar havrefras överallt

Det känns liksom fel att sätta sig framför datorn klockan halv 9 och redan ha varit vaken i två timmar varav en timme träning. Det känns liksom ännu mer mer att logga in på msn och ha tankar på lunch när alla andra precis sticker till skolan. Och vad som om inte annat är MEST fel är att man när man loggar in på msn klockan halv 9 på morgonen får sig ungefär den här konversationen med oskar (som också har varit vaken sedan halv 7):
"Hej"
"Heeeeeeeeeeej"
"Ska dra lite morgongibb nu, herrå"
"Jaha, hejdå"
(samt att jag kommenterar hur alla hans vuxenpoäng han fick i och med körkortet försvinner med ett *schwoop* med det där uttalandet)

Så vad gör man om man inte behöver gå på lektion förrän 10:30? Denna onsdag har jag som mål att dammsuga (som vanligt är det d-a-m-m-i-g-t in here), göra klart mitt träningsprogram för sommaren så att coacharna inte halshugger mig samt sola benen. Det är nästan tragiskt vad lite jag egentligen har att göra, för bara en vecka sedan trodde jag att jag skulle få krupp av mitt då överstressade schema. Nu är jag nästan rastlös över att jag är så ledig (och trots det är jag pinsamt nog för lat för att ta tag i de där få sakerna jag just nu behöver göra).

Det är bullpapper överallt (och flingor, fan att människorna ständigt ska käka upp just MINA flingor!). Jag bakade igår och vi såg Deep Blue Sea, och trots att jag sett den två-tre gånger kommer jag (likt efter varje tidigare gång) inte att sätta min fot i något annat än en garanterat haj-fri, klarblå och klorerad simbassäng på minst tre veckor. Moberg har för övrigt fått för sig att det är skitkul att leka pervers mongolid.

ägg och dammråttor

Det är verkligen inte klokt hur jädra dammig en lägenhet kan bli. Nästan orimligt faktiskt. Min etta måste ligga i ett speciellt förhållande till solen eller månen eller någon annan planet, alternativt precis i skottvinkeln för någon slags luftburen smutspartikel-ström - det blir så in i norden smutsigt överallt. Jag har en hel farm av dammråttor bara efter några dagar! Jag måste dammsuga 2-3 gånger i vecka för att folk inte ska påpeka att Jävlar vad skitigt du har det! jag har dessutom mestadels svarta möbler så varenda litet korn syns direkt. Såklart att teven, datorn och andra apparater drar åt sig en massa damm (man kan nästan skriva ett helt lagförslag i dammet ovanpå min fjuttiga teve bara någon dag efter att jag torkat av den!, men min soffa tar helt klart priset. Skaffa ALDRIG en ljusblå soffa, det är synonymt med rena dama döden. Själva sitsarna är okej för dem har jag nästan helt och hållet täckt med färgglada filtar, men tex armstöden eller på kanten av ryggstödet mår man ju dåligt av att titta på. En soffa ska inte bli dammig! Och en soffa vill man ju dessutom ska vara någorlunda fresh, den ska man ju ändå vistas skapligt mycket i vilket innebär att jag måste städa den där jädra soffa flera gånger i veckan den med. Hade soff-dammsugning varit en officiell sport hade jag nog bott i Monaco nu.

Resten av skiten rullar.
Jag har megafetingüberhåltimme nu.
Jag har bestämt mig för att lära mig äta ägg så jag åt ägg till lunch och nu spyr jag nog snart.
Pontus och Mattias har fortfarande inte märkt att jag lägger all min reklam i deras brevlåda.
MIN POJKVÄN HAR KÖRKORT! (och han har ringt mig två hela gånger nu faktiskt)


 

(my type of humour. lätt att jag ska ha den på arvika!)

massmord

Intervaller intervaller intelvallej ingteljvajjel maaassor av INTERVALLER.
Och jag är död. Jag är död jag är död jag är död jag är död jag är död.
Så när jag stapplat hem från skolan, nästan somnat i badkaret och sedan slängt i mig en halv vattenmelon tänkte jag att ÄNTLIGEN får jag slänga mig på sängen och bara leka ärtpåse kommer jag på det.
Jag måste plugga till nk-prov imorgon. Jag måste handla. Jag måste posta brev. Jag måste fixa pappas födelsedagspresent. Jag måste sätta mig på min förbannade cykel och trampa ner till det förbannade centrumet - och upp igen.
TROR NI INTE MAN BLIR LESS ELLER?!

Och snälla rara människor på klotet, sluta ringa från dolt nummer. Blir man inte galet frustrerad av att ha ett missat samtal från "Dolt nummer"? Funderar man inte ihjäl sig på vad detta är för människa och vad denna kan ha velat meddela? Har man inte tusen stencoola snäsiga kommentater att lägga av om denna Dolt nummer eventuellt skulle visa sig vara en busringare? Jo, just det!

SLITEN JOHANNA

  


(kramar till alla mammor out there också)

När det för en gångs skull visas en decent söndagsfilm på teve (kärlekstema: Stolthet och Fördom and I love it!) är jag så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna. Därför har jag klunkat två glas oboy som förhoppningsvis kommer att kunna hålla mig vaken åtminstonde tills nästa reklampaus. För övrigt skulle jag jättegärna vilja leva på den tiden man fick gå på bal och ha pastellfärgade kläder och avancerade håruppsättningar och alla killar var välklädda GENTLEMÄN. Sist jag hörde av Oskar var igår morse, han stack hem till sig efter Karlstad-grejen för att köra bil som fan inför uppkörning måndag. Jag känner mig som en mycket tjatig och fjantig stereotyp flickvän när jag skriver detta, men jag blir galen av att han inte hör av sig. Att han sedan vårt senaste möte inte ens kostat på sig ett litet ynka sms till mig gör mig vred. Alla frågar mig vilken tid imorgon han ska köra upp och jag känner mig totalt bortkommen när jag måste svara att jag inte har koll för fem öre.
Inte har han telefonen på när jag själv ringer heller, den dumsnuten.
Och inte fasen har han intresserat sig för mitt bloggande en endaste gång under dess existens heller, så jag kan hacka på honom hur mycket jag vill utan att han någonsin kommer att läsa ett ord av det.
När han kommer tillbaka imorgon kväll ska jag välkomna honom med ett "Hej, angenämt att träffas! *skakar hand* Jag är faktiskt din flickvän, remember me?"

Hela söndag har flytit förbi som i ett töcken, jag har bara roat mig med alla jobbiga små skitsaker som här inte ens är nämnvärda. Emil och Kim kom hit och somnade på min soffa och jag laddar hem Street Kings i 8kb/sek.
OMFG.


klockan 03:55

HHHHEEEEEEEEEEEJJJJ

komnysshemfrånkolsnäsochdetvarkulsomfanochvidansadeskitenurhelabuntenochminatårärplattaochmina
fötterharontochminaskorärintevitalängreochnuärjagaströttsånuskajagsovagodnatt!

(vi hade eftersnack hemma hos Björk fram till halv fyra. När jag somnade på soffan insåg vi att det kanske var dags att göra kväller, så vi tackade för oss och jag promenerade hickandes hem till aspen i typ dagsljus)

#Tips: Tro inte att förvaring av nycklar eller andra tillhörigheter i strumporna är en hit, det orsakar obehag samt nötning på både strumpa och fot

My neighbours are monkeymen

Ungefär klockan 2 inatt (jag och puck gick och lade oss tidigt för att a) alla tvåor skulle upp tidigt imorse och åka iväg för att köra slut på en massa slalomkids från Karlstad, b) ingenting hände för alla tvåor hade gått och lagt sig astidigt för att de skulle upp tidigt imorse för att köra slut på en massa slalomkids från Karlstad, c) vi var übertrötta [och han var överlag less för att han skulle upp tidigt och köra slut på en massa slalomkids från Karlstad]) vaknade vi av ett ljud ute på min balkong. Dunk-a-dunk, decibel på 210, mycket aggressivt läte.
Är det åska?
Är det en vilsen hackspett?
Är det WW3?
Nej, det är Pontus som står på min balkong och dunkar på fönsterrutan som en galning. Oskar flyger upp ur sängen, vimsar fram till dörren och släpper in en asgarvande Pontus. Jag kommer inte bokstavligen ihåg vad han sade, men han hade nog definitivt haft förhoppningar om att hans nattliga klättring skulle givit honom en direktbiljett till the Johanna and Oskar Intimate Show. Tyvärr (eller tack och lov) bjussade vi inte på sådant denna fredagsnatt.
Iallafall hörs plötsligt ännu mer stånkande och dunkande utifrån. Vad nu då, har Pontus med sig en gravid flodhäst på sina upptåg också?!
Nix, det är bara Emil. Som springer in och rufsar om i en trött, sur och grinig Oskars hår innan båda klättrarna fnittrande flyr fältet ut genom min ytterdörr - säkert helnöjda över att inte bara ha väckt oss två utan troligtvis resten av de boende i vårat trapphus också.
Imorse när jag vaknade märkte jag dessutom att hela min fönsterruta och balkong är full med sand. Så nu är balkongen inte snudd på obruklig bara för att det ligger en massa kartonger sedan vi packade upp min soffa i februari där (likt förut), utan nu har den alltså blivit totalt omöjlig att vistas på pga att den förvandlats till sandlåda.
Fasen vad tråkigt de ska ha haft igår alltså.

Efter att killen dragit iväg strax efter 7 imorse kunde jag inte somna om, så jag tittade på 10 000 BC. Den var bra.
Nu har jag lovat Isak och Kalle att jag ska skriva klart två uppsatser. Och jag ångrar det bittert. Egentligen skiter de ju totalt i om jag får underkänt i svenska eller inte, men jag vet att för min egen skull måste jag verkligen få mitt skrivbord (och mina axlar och min överbelastade hjärna) fria från allt jäääääääädra plugg nu.
Slutspurt, kom igen nu johanna. Hey Ho Let's Go.
Jää vilken kanonlördag jag kommer få!
*suck*

att roa sig när man slutar tidigt en fredag eftermiddag

"Dam dam dam daaaam! Bom shakalaka! A drum drum! HAIJA!"
"Ba dom DISH! Aiiiaaiiiaaa! TralalaLA, dum da di dum, halleluja och price the lord!"
"Nej, choklad och bulle!"
"BABOM! Krasch, brak, RA TA TA TA TA TA TA! *splatt* (du är död)"
"Aaaaai aaaaai aaai aaa! Shwooozh! Swing swong swosh! (Tarzan i svärd-fight)"
"Moouuaaa taaa paaai shaa ka daaa Ha-i-JA! KAMEHAMEHA!"
"Här kommer en klassiker: PANG!"
"Halabadola och POKEMON-ATTACK!"


(sms-koversation signerad mig och Rättvik då vi åkte buss till Funäs i vintras. Fasen vad jag stendiggar mig själv för att jag skrev ner detta afterwards)


Har jag tråkigt? Näää...







Efter träning och snabbdusch ska jag på lektion. Stressar som fan och möter Rättvik i korridoren:
"Jävlars vad du ser trött ut då!"
Och han var inte ens ironisk.
Killar, NÄR ska ni lära er att kommentarer om en tjejs utseende när hon är osminkad är samma sak som självmord? Samma sak som att plötsligt ta en yxa och hugga av någon en hand? Att ta död på vänskap eller tvätta vita strumpor i färgtvätt?
Rättvik förtjänar oboypulver i kallingarna.

"Om du gillar stora rattar, kör lastbil!"


(Även pappa skickar kedjebrev, jädrars vilken nörd jag börjar bli nu...)
Du vet att du lever år 2008 när..

du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen 
du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år 
du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer 
du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig 
din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar 
du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i garaget 
all reklam på TV har en internetadress under
 




24 timmar av bakslag

Nackdelen med att orientera är att de vita tubsockorna aldrig kommer att bli sig själva igen.
Nackdelen med att låta en granne sitta vid ens msn är att mobboffret denna granne utser kan runka i camen.
Nackdelen med att cykla ner till konsum är att man måste cykla hela vägen upp igen - UPPFÖR igen.
Nackdelen med att bo på valbergsv 15A är att man får höra dansbandsmusik från lägenheten till höger hela dagarna.
Nackdelen med att göra SOK-testerna i måndags var att man idag hamnade i coach PH's våld och fick köra intervaller en hel eftermiddag så att man nu inte kan stå.
Nackdelen med att försova sig till ett kursprov i spanska är att man missar en del av kursprovet i spanska.
Nackdelen med att bjuda över fyra killar på chokladbollar och mjölk är att det blir en jädrans massa disk samt pärlsocker i hela lägenheten.

Eftersom att min telefon säger "######" har pappa postat mig en ny i stand-by syfte, för att kunna ringa är ju praktiskt faktiskt.
Den är såå hi-tec.
Eller så är den inte det.


Unga danska morsor

Tittar på "Unga mödrar" på kanal 5 och undrar vad i hela friden kanalen vill förmedla med denna serie.
VI får följa ett par tjejer, alla blivit mammor som yngre än 18 år, i deras liv. Hur allt förändras när man får barn som ung. Och oj oj oj så jobbigt de har det då. Stackars unga mamma måste orka med evetuellt plugg (om de inte redan givit upp och hoppat av det) på dagtid. Stackars unga mamma måste laga mat. Stackars unga mamma måste hålla sig i form och gå på gym. Stackars unga mamma måste kanske jobba för att tjäna pengar för att försörja sina barn.
Som ca..... 99% av ALLA mammor gör?!
Dessutom har de det förstår väldigt stressigt. Oh ja. De går och fixar naglarna, fixar tatueringar, färgar håret tusen gånger om, lämnar alltid bebis till mormor som är ca 45 år och absoluuut inte har något jobb att sköta, mat att handla eller några bilringar att hålla i schack. Och stackars unga mammas liv är så stressigt, så tidspressat, så mycket att göra och så lite tid. Och pojkvännerna till dessa är förstås bovarna i dramat, de är ju aldrig hemma för de måste ju jobba hela dagarna för att försörja en flickvän och en unge eftersom att unga mamma måste ju vara hemma och bara känna sig stressad. Ja, FY på de där pojkvännerna som aldrig lagar mat eller masserar fötterna på de unga mammorna om kvällarna!
Som sagt vet jag inte vad kanalen vill få ut av att visa oss detta. Jag hoppas att det är för att avskräcka oss unga från att skippa kådisen och hoppa av 8an för att uppfostra en unge (dessutom slipper staten betala så mycket a-kassa till stackars unga mamma som inte kan jobba om man skaffar bebis som ung), men sanningen är att när den blödiga, inlevelsefulla och känslosamma kvinnorösten i bakgrunden säger : "**** och ****'s förhållande är skakigt, men nu ska de gå på babysim för att komma känna sig som en familj" låter det som att vi är på samma nivå som dokumentärer om svältande barn i afrika eller en elitidrottare som just blivit helkroppsförlamad.
Eh, jaha, så vi ska alltså tycka synd om dom här?
Lida med dom?
Be en liten extra bön för stackars unga mamma som måste lägga ut en hel förmögenhet för att färga hela håret knallrött hos frisör?
Nja.
Är man med i leken får man leken tåla. Skaffar man en extra person att bära runt på när man är 17 år är man försvisso väldigt ung, men man har å andra sidan också blivit itutad sedan sjätte klass att man blir gravid om man har sex utan skydd. Om man är 17 år kan man, iallafall om man tillhör normen, laga spaghetti med köttfärssås eller räkna med potenser. Och vet man var femupphöjttillfyra blir borde man fanimej fatta att en unge är ett liv, ingen fritidssysselsättning. Skaffar man unge blir man mamma, då får man göra allt som ens egen mamma gjort under ens eget 17-åriga liv. All inclusive dirr.
Jag ska fanimej fylla 40 innan jag skaffar unge. Sedan ska jag bli den coolaste gamling-mamman in the history.

FÖR ÖVRIGT SKA VI ORIENTERA IDAG OCH SNÄLLA DÖDA MIG NÅGON

Igår runt halv 12 prasslade det till i brevinkastet. Present från Pönt och Mobreg: kådis på snöre samt typ femton glas vatten hinkade rakt ner på min dörrmatta.
(Jag kastade havregryn på dem genom springan när vi hörde att de stog och fnissade där utanför, därav smulet)



Idag har jag fått min hämnd:



Jag ska försöka fly lägenheten innan de kommer hem från skolan så att jag inte blir uppäten.
(kommentera ej stavningen, it is what it is. Säger man det på det där viset låter man som en brat)

det är vi som bestämmer

Lite regn, typ. Lite sol, typ.   
Lite prov, typ. Lite trött Bujs, typ.
Lite benböj, lite häckhopp, lite sprattel, lite spring-tills-du-spyr.
Lite död Bujs.
Jag hatar SOK-tester. Alla gånger.
Genomförandet av dessa gör att jag, my mind, mina muskler (?) bryter ihop till ett litet kras som jag kommer att kunna ta mig ur lagom tills i höst - nästa gång skiten ska göras om igen. Typ.

Nu äre typ lite Kalle och grönt té.
Sen blir det VICAN!
Type, tajp, tipp, tyep.

Max har hittat ett jävla A som är upp och ner, så nu har BUJS nästan blivit BAJS.
Bajs kan han vara själv, han Mäki päki.


Vädjan: agibbs, BLOGGA MER. Eftersom att du är en Bazil så är det en order!


bloody sunday?

Lade mig kl 5, sov i 4 timmar och kirrade sedan hela dagordningen: plugg, spring, städ.
I ren tristess drog jag på Family Guy-filmen, hade glömt bort hur bra den verkligen är. Så sitter nu och apar efter Jesus när han trollar med fingrarna, "da da da da na na na na na!" (samt när lilla Stewie lär framtids-Stewie att ha sex: "and here we go and watch my hand and one two three put it in, take it out, put it in, take it out. Good, you've got the rythm! Now try it with the swiss cheese")
Dessutom försöker jag hålla mig från att gå över till Malvar. Hon och Fia har bakat bullar. Måste-stå-emot!
Beach beach beach beach beach beach beach beach beach beach beach beach.


De släpper nu en ny artist varje dag till Arvika, har Kalle konstaterat. Festivaaaaaal, yea. Satt tidigare och spanade in the fresh news och tänkte fixa hem det som verkar spännande för att inte sedan stå där som ett fån i publiken och inte kunna varken sjunga eller gunga med. Lacrosse, Markus Krunegård, nya från Death Cab, Moto Boy och Kleerup. Dock är det inte fruktansvärt effektivt med ett trådlöst modem, BitComet går inte på högvarv direkt. Vänta vänta rastlös rastlös.


Jag har btw aldrig tänt ljus i min lägenhet. Inte ett enda, trots att jag har ljuslyktor överallt. Var är tändstickorna?!


samt Looptroop Rockers



Min telefon har damp. Det är som att #-knappen är intryckt hela tiden, lämnar man den utan knapplås har man 2398427346 stycken "#" på skärmen efter 10 minuter. Det går inte att skriva sms och inte att ringa.

Nej, jag är ingen nattuggla. Jag ska bli trött vid 11 och sedan vakna flera timmar tidigare än alla andra, så är det.
Dock är denna lördag uppochnerochhitochditvänd. Jag sitter här och är alldeles för energisk, det är nästan ohälsosamt. Jag åt tre chokladmuffins vid 1, men jag tvivlar att den kicken fortfarande håller i sig.
"När alla vääääännerna gått heeeeeem, dumdidumdum!"
Rätt mysig kväll med ligan denna lördag, bl.a. såg vi The Bank Job. Björk glömde sin tröja at my place, jag är så himla hyper att jag till och med har funderingar sabotera den. Att klippa nipple-hål eller kleta chokladsås på insidan av ärmarna på den. Som lite revenge för att jag fick skit för äggen igår.
Då skulle han bli allt bra snopen, han Björk.
Jag har nästan lust att plugga (repeating lust! Det här är mig en sannerligen speppig lördagkväll..).
Albert och jag känns nästan som de enda tappra (/tragiska?) själarna som fortfarande krigar framför msn. Albert spelar hockey och albert har extra intellektuella celler på magen och Albert har kommit upp med ett jättebra motto: "Who wants it more?"
Ja, heja albert och heja johanna klockan halv 4 på morgonen.
"#" säger telefonen.

hemmahelg # 2

Igår:
Middag med Malin. Emilie och Björk kommer på besök och vi sitter i säkert två timmar och bara berättar en massa rövarhistorier vi har på lager (roligast var hur Malin och Björk iscensatte händelsen då Oskar blev väckt med gastuta en morgon förra året då de bodde på elevhemmet, "han hade SÅHÄR stora ögon och trodde i chocktillstånd att det var krig och att han var tvungen att gömma sig under sängen eller nåt!"). bakar chokladbollar, halvglor på hockeyn och bestämmer oss sedan för att gå ner och storma lan-killarna hemma hos maxjoel.
Vi klottrar en ballong full med CS-ord, blåset upp den och släpper den innanför dörren (så att den pruttar runt som en raket, ni vet) samt kastar ett ägg på vardagsrumsfönstret där Max sitter och lirar Gh.
I deras motattack fick jag tre ägg i skallen. Jag har aldrig blivit äggad förut.

Idag:
Låg hemma hos Oskar och degade ända tills klockan blev halv 2 och jag var i panik tvungen att kuta upp till lägenheten för att uträtta någonting. Satte mig framför datorn och försöker lära mig nya PS-stuff, men min dator strejkar och vill inte sammarbeta och snart åker den nog ut genom fönstret.
Dammsuga? Nää.
Plugga? Nää.
Träna? Nää.
Tvätta? Nää.
Handla mat? Nää.
Dessutom SNÖADE det tidigare idag. Jävlar i min låda och himmel och pannkaka. Dock har detta nu övergått till endast ösregn ("endast"..?). Malin och jag ställde in vår träningsrunda, vi ska baka bullar sen istället.
Gosh, vilka sanna idrottssjälar!
(NOT!)

saeglopur

Jag hade faktiskt en riktigt bra dag på G.
Fixade NK-provet, har koll på historiaprov och spanska.
Hade otroligt nog ett par vita och låga strumpor kvar i byrålådan imorse.
Hade en ganska dålig hårdag, men det var ok ändå.
Jag lyckades få upp oskar ur sängen i tid till geografin.
Han var söt i morgonfrisyr.

Att komma hem, ramla ihop i soffan, lyssna på Sigur Ros och titta på min rosa ballong som fladdrar runt i sitt snöre på balkongen. Grå himmel, grå hus, fördragna gardiner i alla fönster, blöt kartong på balkongen, det forsar ur stuprännorna, regnstänk.
Jag är nere.
Typ depp.
Typ slo-mo.
"Det ska regna när man lyssnar på Sigur Ros"
det läste jag i en novell för länge länge sedan.

Jag har åldersnoja. Jag är gammal, men egentligen mindre än andra. Det blir man när man är decemberbarn.
Men jag vill inte vara 17 mer. 17 är skit. Särskilt när man inte ens fyllt 17 utan måste kalla sig 16, det är som att det är två fucking år kvar till 18.
Ändå vill jag vara liten igen. Jag vill ha blå plastbilar och haklapp.
Så att jag har hela jävla livet framför mig och inte behöver fundera ett piss på vad jag vill uträtta.
Bara ha mina brummiga leksaksbilar.
Inte behöva veta vad fasen det ska bli av mig.
Inte behöva undra när man måste börja bli seriös.
Inte behöva tänka på den där luddiga framtiden som kommer, passerar, försvinner bit för bit utan att jag ens höjer på ögonbrynen.
Inte känna mig som en tom, dammig plåtburk utan mönster.
Jag är rädd. Till och med den där Nordea-reklamen får mig nästan att bli gråtfärdig.
Sekunderminutertimmarveckorår kommer och försvinner lika-jävla-dant.
16 snart 17.
Jag vill inte.
Hur fan kom jag hit?
Och vad fan ska jag ta mig till?!

Och jag vill skala av mig alla fräknar.
Och jag vill zippa en dragkedja och kliva ut.
Släppa ut.
Någonting.
Inuti.

Och jag vill vakna upp.
Och kliva ur min säng.
Och allt är en dröm.
Och det regnar inte och Sigur Ros har inget isländskt gråta floder-sound.

lite listing

De 3 för tillfället bästa tevereklamerna:

1) "Falcon Lite" med fransmännen och baguetterna. Särskilt den som sitter fast i ett snöre bak på cykeln.
2) Bredbandsbolagets där färgglada bilar åker runt på en motorväg med skönaste gung-soundet i bakgrunden, "I'm broader than Broadway. Schubidibapp, schibidibapp oaaaöööoo!":
3) Kavli Mjukost. De matar en bebis med osten varpå denne reser sig upp i barnstolenoch börjar dansa till "That's the way, I like it!". Ser otroligt overkligt ut men jag avgudar bebisens min.





Stort minus till tanten som står i sjukhusrock och predikar  "Lågt PH i underlivet..". Some distance, please.
Pappa byter för övrigt alltid kanal när den kommer.

stop, just lick it




Jävla snor. Jag är en kran, en grönt slajm-kran.
Och det regnar och smattrar på rutan. Jag tror att de två föregående varma veckorna vi haft kommer vara snudd på det enda vi i år kommer att kunna benämna som Sommar, Torsby är egentligen ett jädra träsk - blöta strumpor och fuktig luft som ger damp-hår. Jag och anna ska börja pressa solarium istället, båda gjorde vårat livs första gång igår när vi spontant kom på att Nu solar vi. 10 minuter var, fnittrade som om vi vore dagisbarn, blev icke bruna. Anna ringde till pojkvänandreas och sade "Nu solar vi solarium och gör oss fina!"
"Och dör i förtid" svarade Andreas då.

Idag har vi spänstat i cykeldäck, gått på lina och pumpat benböj. Jag har frysit som fän, haft matteprov och tillsammans har vi konstaterat att mina knän är fryksdalsbygdens blåaste. Anton har snott min cykel och jag repeterar hela tiden en växtcells beståndsdelar i huvudet. Det enda jag har i kylskåpet är mjölk, morötter och en halv melon.
På tisdag kommer iallfall Vicpickstick ner hit och ska campa hos mig, det blir YEAH!
Korv med bröd på er allihopa!


-

Kedjebrev:
Hur man upprätthåller galenskapen i livet:

1) Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på. Peka på förbipasserande bilar med en hårtork, se om de saktar in.
2) Sök dig själv via växeln. Försök INTE föreställa din röst.
3) När någon ber dig om hjälp, säg  "jag delegerar!"
4) Varje gång någon ber dig göra något, fråga om de vill ha pommes frites till det.
5) Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten "Inkorg"
6) Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När alla kommit över sitt kofffeinberoende, byt till espresso.
7) I minnesfältet för alla dina inbetalda räkningar, skriv "För sexuella tjänster"
8) Avsluta alla dina meningar med orden "I enlighet med profetian"
9) Använd inte punkt.
10) Så ofta som möjligt: hoppas istället för att gå
11) Fråga folk vilket kön de till hör. Skratta hysteriskt när de svarat.
12) Specificera att din drive in order är att "ta med"
13) Sjung med på operan
14) Gå på poesiafton och fråga varför dikter saknar rytm
15) Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud hela dagarna
16) Be dina kamrater att tilltala dig med Gladiatornamn, Rock Hard eller varför inte Snöret?
17) När pengarna kommer ut ur automaten, skrik "Jag vann, jag vann! Tredje gången den här veckan!"


  


spontanbak

   
 

Klockan 22:15 sade Pontus att "Nu bakar vi chokladbollar!" så det gjorde vi.
När jag blir stor ska jag bo i en hög med strössel.
Idag klippte jag sönder mina gamla jeans till shorts, det blev inte alls som jag hade tänkt. Jag har också snott Oskars longboard då han åkte hem denna afton för att kirra körtkort, longboard är kung och jag ska bli skejtare.
Och så har jag för övrigt stekt ägg för första gången i mitt liv.

snabbnudlar a lá reak och Shout out Louds

Om inte Emelie dör när hon tejpar fast sig på en helikopter och kraschar in i en bergvägg kommer hon antingen bli mos av kassaskåpet och stenen som ramlar ned på henne efteråt, bli till tusen bitar när för-säkerthets-skull-dynamiten sprängs eller när hon som avslutning ramlar ner i krokodilgropen. Hennes testamente kommer hon dessförinnan ha ristat in i en betongvägg under både tapeter och träpanel i en städskrubb högst upp i ett höghus, alltså kommer endast en väldigt väldigt liten kille som är sol- och folkskygg och hatar tapeter och träpanel kunna hitta det. Han kommer att slå sig till ro på en ö som han köpt och leva väldigt länge, så länge att till slut kommer det dit en flock med landsflyende religösa indianer som knarkar sönder och dansar runt lägereldar så att Emelie uppstår igen.

Igår klämde jag och tarm en förpackning vindruvor snabbast ever. Worldrecord, SCHWUPP sa det.
Nu har jag förbannad håltimme, hej pluggeliplugg. Mina knän är blå.
Fan vad jag vill ändra looken på den här bloggen nu. Efter nästa vecka (den största fuckin' provveckan i denna byhålas historia!) ska jag ta tag i saken. Wrooooooooooooooooooooooooooooom...!......


#!¤%&/"?[%¤/(

Skriver bokrecension att lämna in till min kära svenskalärare, och när jag ändå är inne på den linjen kan jag lika gärna passa på att boktipsa här:
Två nötcreme och en Moviebox - Filip Hammar och Fredrik Wikingsson
DEN ABSOLUT OCH I SÄRKLASS ROLIGASTE BOK JAG NÅGONSIN LÄST!
obeskrivligt hysteriskt kul och kaotisk. Vi får ta del av 70-talisternas uppväxt, speciellt inriktat på yngre och äldre tonåren. Ungdomar dyrkade Lacoste-krokodilen, såg på Twin Peaks, visste inte vad Pesto var, hade bockstyren och åkte monoski. Permanentade håret och partade loss till Cindy Lauper.

"Luddet i pennvässarna var vår motsvarighet till Lunarstorm. Det roligaste vi på rasterna kunde tänka oss var att tömma pennvässaren på det kryddigt doftande luddet (en blandning av bly, trä och gul färg från söndertuggade Esselte-pennor) och sedan hitta på skojiga saker med det. Man kunde: 1) Tömma det i håret på the less fortunate (enbart förkunnat klassens tuffare klientel) 2) Baka låtsas-snus-pajar, 3) Använda det som nys-pulver, 4) Göra (dåligt fungerande) suddgummin av det, 5) Bara skita i det."

"Somliga försökte stoltsera med kunskaper i en ännu gåtfulla konstformen "dataprogrammering". Såhär kunde det se ut:
10 Print "Kuk"
20 goto 10
Varpå resultatet såg ut såhär:
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk Kuk
Och så vidare. I all evighet. Spirituellt!"

För övrigt är jag nu less as hell på allt. Idag cyklade vi intervaller på yttepytte-stigar upp och ner för Valberget. Jag voltade över styret två gånger, har ett svidsår i handen och mitt högra knä är dubbelt så stort som det vänstra. Samt skrapigt och neger. Jag tänker ta mig ett glas oboy och sedan gå ut och leka med någon, Pontus satt här förut och winade över allt plugg som satt på hans axlar och slog honom med en träplanka i huvudet (m-e-t-a-f-o-r-!) så han borde vara villig att umgås.
Jag vill bygga med lego. Någon som har lego?


promenix

  
        


go on, take the pic, make the noise

 
 

inställd lektion = eget arbete?
nja.
jag lovar, gud, att jag anstränger mig näästa gång.
Har fått en bild av mormor som är urgammal, mammapappamorfar på Engeltofta. Jag blir alldeles rörd, kärleksparet var verkligen hur söta som helst. Jag måste kolla med pappa om han har kvar tröjan han bär på bilden. Hur som helst ska denna iallafall up on the wall, jag avgudar den!

the weekend of chill

   
   
   

Ja, egentligen har vi inte gjort någonting. Städa tvätta plugga sola träna baravara.
Huvudsysselsättningen var iallafall GRILLA, det var den enda målsättningen vi hade med helgen och det har vi genomfört med råge. Har endast pics från lördagsaftonen, men fredagen var ändå höjdaren. Gitarrer och korv och marschmallows och fotboll och (tyvärr) en massa mygg. M-Y-S hare varit iallafall! Moberg skapade en låt som i princip gick ut på att skrika "FULL GÅNG!", och feat Kalle blev det en musikupplevelse som helt klart kommer att bli en klassiker.
Vi har sett en värdelös skräckfilm (någon fransk vid namn "Inside", den som har lust att se ett kejsarsnitt med rostig sax IRL så vet ni nu vart ni hittar det) och besökt en soptipp.
Jag har fått ett uns av bikinilinje och jag är nööööjd.
Det enda som är sorgligt är att hela helgen som verkade så lång och utdragen i fredags har svischat förbi i 210. Och imorgon är det fucking måndag igen. GAH!







UPDT SÖNDAG




Jag har så fucking mycket att göra. Hela jag är översvämmad med plögg.
Men jag har bara INGEN ORK. ynk.
Så nu när jag lyckats snylta på grannens internet har jag bara suttit och downloadat The Bank Job och Veronica Maggios nya - som för er info är asenskalasens bra.
Jag ska pallra mig ner till pojkvännen, han har fått för sig att han ska göra en egen longboard och står och sågar järnet i en plywoodskiva just i detta nu. Det kan jag bara inte missa. Dessutom har jag bestämt mig för att nu jävlar ska det fotas, min stackars lilla kamera har fått ta så mycket destruktiv kritik i helgen att nu JÄVLAR ska han och jag visa världen vart skåpet ska stå. Nedlåtande jävlar, se upp för here we COME to kick your azzzzzzz!

Låt mig strypa Skyways

Gick upp strax efter fem.
Satte oss i bilen 6.
Var på Arlanda strax efter 7.
Satt på planet 8.
"Sorry det har blivit felbedömt och en rullstolstant får inte plats. En av er stand-by:are (jag, malin, anna, joel, någonannan) får kliva av".
Jag hade köpt biljett sist av oss fem så jag fick hoppa av.
Ringa upp pappa igen, som fick vända i Uppsala
komma tillbaka och skjutsa hem mig igen.
Nu sitter jag och tuggar vindruvor och tänker onda tankar.
Ska tåga tillbaka kl 4 för att ta flyget 18:40 ist.
Tills dess får jag väl fortsätta med mitt förbannade jääääääävla plugg.

(eller titta på bilder från 06 från när jag och muskot gjorde powerpoint som jag glömt att jag tagit över huvudtaget:)

Muskot och jag gör powerpoint    

Ja just det Anders Paj Ankan Elvisp Ekstrand, hoppas du insåg hur många gånger vi två hedrade ditt minne! På hemkunskapen gjorde bakade vi dessutom A´n både med sconesdeg, pepparkaksdeg OCH lussebullsdeg. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: SVIKARE!

strax efter svenskaplugg

Jag har så jävla roligt! I samband med plugget hittade jag anteckningsblock som jag för ca 1½ år sedan använde som dagbok (hatar ordet "dagbok", låt oss att kalla det icke publikt bloggande).
För ett och ett halv år sedan var allting så jävla stört. Allting var så jädra nian och allt var så himla sinnes.
Jag var helt enkelt tvungen att lägga ner studerandet och läsa mina gamla rövarhistorier istället. Jag blir alldeles sentimental på köpet.

Smakprov (min i princip första FIS som gick av stapeln i Arvidsjaur):
"28 dec. Förutom far min så har jag Hector och Dahlberg till stugkamrater. Stora är dom, skidgymnasiemänskor. Och dom har asknasiga matvanor - det kanske man får om man går på Malung? Hector äter iallafall som en häst. Eller nej, FEM hästar. Igår kväll satte han i sig säkert 30 köttbullar och potatismos för 3 pers. En halvtimme efter middagen kläcker han sedan ut sig att "FAN vad hungrig jag är!". Dahlbergaren är väldigt burk av sig. Igår var det köttbullar på burk, idag var det köttfärssås på burk. Men det såg inte ut som kötfärssås, mer som barnmat eller spyor. Och det blev ju knappast mer aptitligt av att han åt pulvermos till. Idag fick jag för övrigt 95.5 i punkter och jag vet inte vad jag snackar om"

Annat smakprov ifrån ett läger i Tänndalen:
"16 dec. Vic spatserar runt och tror att hon är ordningsvakt samtidigt som hon frågar ut hela gänget om "pök". Hon påminner om en typ påtänd Bart Simpson. Jag kastade en toapappersrulle på henne och Fia kastade ett päron, så nu är hon sur och står i duschen. Jag har köpt en avokado som ser ut som en Barbapappa, Maria antastade honom nästan innan jag i sista sekund räddade honom. För övrigt har vi sparkat fotboll med mitt salladshuvud."

Jag tänker fanimej inte låta detta masterpiece ligga och skräpa i mitt gamla rum, detta skall tas med till värmland och ramas in!
Bara för sakens skull är jag ju tvungen att lägga upp två extremt gamla bilder från den tiden då man kutade runt med 2 megapixels kamera på telefonen och tyckte att man var cool.
Ema, kommer du ihåg vad vi firade när vi kalasade med detta?:

- - 


Imorgon ska jag för övrigt upp klockan 5,
flyget går 08:10 sharp.
YEEEEEEEEEIIIHOOO
(eller inte)

strax före svenskaplugg

Ema tipsade mig om att gå och kolla in den snygga killen på JC. Jag gick till JC men hittade bara fula Crockerjeans på rea. Snodde ist åt mig en Nöjesmix, slog mig ner vid fnasket i plasket och lusläste varenda repotage/reklaminlägg/notis i hela blaskan. Satt och var lycklig över att mitt våghalsiga beslut om att gå på bikinijakt slutade lyckligt (någon vit-grönt trasa från intersport som inte gav mig alltför mycket kompelx). Räknade Tebs och strövade planlöst omkring tills jag i princip var ensam i hela gallerian och H&M började dra igen sina stora glasdörrar. Strax efter fyra dök finally EmaOfeliaLinköpingAndersson upp och vi kunde ta oss den där förbaskade latten jag gått och väntat på så länge, mysetpyset var det :D



Det absolut ondaste man kan göra är att ta betalt för ett toalettbesök. Det är så förbannat jävla lågt. Man har kutat runt bland butikerna ett bra tag och kommer stapplandes fram till WC-skyltarna med knipande knän och så står det en stor man i någon uniform identisk med en polisman och säger "äej sorry vettu men dehär kostar ju fem spänn serru". Letar i väskan efter småmynt utan resultat.
"Menschysstaråjagmåsteverkligenpåtoapleasepleasepleasebjussapådetta!" (tänk er Joey i det där Vänner-asvnittet där han ska provspela för en roll och är så förbannat kissnödig att han står och vrider och vänder ryckigt på sig och klämmer fram orden jättejättesnabbt).
"Äejfan sorry vetu, ru får gå bårt till Konsumkjåsken och växla serru".
Visst förstår man att de inte vill att det ska vara fritt fram för fjortisar och knarkande uteliggare att blocka toaletterna do their ting i flera timmar, men det duger fanimej inte som argument. När man är millimeter ifrån att springa läck kan det där stenkastet bort till tjorren, kön på fem minuter, kanske en ev. påfrestande kassörska och sedan marschen tillbaka med den glänsande femkronan - riddaren på den ädle springaren, räddaren i nöden - räcka för att ett missöde ska ske. Placerar man sig i stället ute i någon buske blir man ju haffad av snutarna. Skulle de lite här och var sätta ut insamlingsbössor som "främjar driften av gallerians toaletter" skulle nog folk gärna offra en krona eller två om de har någonting över, det skulle ju faktiskt räcka för att hålla de där 5-6 toaletterna i drift. När man nu kommer till WC-skyltarna fylld till bristningsgränsen är det absolut värsta man överhuvudtaget kan höra att "stopp och belägg! inga stålar - inget psssssss!". Och inte fan kan de väl uppskatta att folk ska pissa ner hela ställets golv heller.
You get my point. Det är helt enkelt så himla elakt. 
Särskilt när man är född med en mindre täthållande natur.
Bärbar toalett ftw. Kanske man skulle skaffa en kateter i ren protest?

the bananaman har fått upprättelse

När jag var liten snackade alla om en man som bodde i ett litet rött hus på en äng utanför min kompis hus. Han kallades "Banane", han åt bara bananer och han stal barn. En del av mina kompisar sade att de hadd kikat igenom fönstret till det huset en gång och sett en massa knivar och avhuggna dockhuvuden där inne.
De flesta barnen i Lexe kände sig lite obekväma vid tanken på Banane. Jag var livrädd för Banane. Jag föreställe mig att han var blek, hade stripit svart hår och långa naglar (tänk er någon av de mer creepy karaktärerna i Harry Potter) och att han skulle hoppa in genom mitt fönster när jag sov och röva bort mig till sitt lilla dass där jag skulle få sitta och käka bananer hela dagarna med hans dockhuvuden.
Imorse när jag läste GD fick jag nästan en chock - en intervju med "Bananmannen". Bananmannen? Som i BANANE? Min ungdoms största skräck näst efter Fritt Fall och monstret under sängen? Den djävul som höll mig vaken så många nätter och rädd så många ensamma och mörka vintereftermiddagar, den pest som besökte mina drömmar och gjorde att jag vaknade kallsvettig?!
Yes, den Banane. Han är nu 68 år, dricker örtté, springer i bar överkropp, mediterar, "skrattar hjärtligt" och har varit gift. Han beskriver sig själv som en vildhjärna och en humorist. Som en liten Buddha.
Den enda som stämde överens med min gamla bild av honom var att han faktiskt levde ett x antal år på bara bananer och mjölk.
Jag måste faktiskt säga att jag blev ganska lycklig av artikeln. Inte för att det just nu spelar mig någon roll, jag hade över huvudtaget inte tänkt några Banane-tankar på en herrans massa år, utan mest för att den lilla mannen på bilderna ser så sympatisk och sprallig ut att jag inte kan låta bli att bli lite smålycklig. Nästan så att jag har lust att gå ut och hälsa på honom i hans lilla barack på han lilla soliga äng.
När man är liten är man idiot.
För övrigt ska ni som hittade på det där med dockhuvudena ha spö!

http://www.gd.se/Article.jsp?article=133204

doing the småtimmar blues

Max ringde. Han och Oskar hade kul.
För Max fyllde 18 idag (teoretiskt/grammatiskt korrekt; igår).
Av någon anledning gjorde det mig fruktansvärt deprimerad.
Det enda jag har gjort den här aftonen är att försöka begripa mig på kodmallarna samt tittat på en störd film med päronen. Ätit vindruvor och druckit cola. Blivit fet och deppat över att det är söndag imorgon.
Deppat över att jag inte haft ett skit för mig en lördagkväll. Deppat över att jag måste ut och springa imorgon bitti. Deppat över att jag går på idrottsgymnasium fastän jag är klen som fan och avskyr att träna. Deppat över att jag inte har batteriladdare till kameran och över att jag tappat bort min bikini. Över att jag fortfarande har tonvis med plugg, över att jag biter på naglarna, över att jag fyller år i december, över att jag har betongväggar i lägenheten, över att jag faktiskt aldrig vågat göra en framåtvolt på studsmatta och över att jag är för sentimental för att bränna upp alla jävla rosor jag fick av förra pojkvännen - de hänger fortfarande och smular ovanför min dörrpost. Deppat över att jag inte har ett jobb och inte ett jävla piss planerat till sommaren. Deppat över att jag blivit för fet för mina JL-stuprör och för att lokalbussarna här bara går en enda jävla gång i timmen. Över att jag ramlade första gången jag ställde mig på en longboard och över att jag glömde rensa kylskåpet innan jag stack ifrån Torsby.
Helvetes sabla jävla korv.

Och inte fan kan man få tag på någon Ben&Jerrys i den här förbannade stan heller!
Nu ska jag sova som en jävla stock och intala mig själv att allt jidder beror på att jag bara har lågt blodsocker eller nåt.

VÅGAVÄGRAFACEBOOK!

För säkert två månader sedan sade Facebook till mig att jag blivit "disabled" när jag försökte logga in.
"Jaha, vadå blockat mig? Det måste vara något fel på mina uppgifter eller så då"
Så jag skickade ett mejl till angiven adress och bad att få mitt konto tillbaka. Jag bedyrade att jag skulle rannsaka "mig själv", se vad som var felaktigt och rätta till det på stubben.
Detta var alltså två månader sedan, och inte fan har jag fått någon respons. Så medan alla andra säger "jag hittar dig på Facebook sen så kan vi växla mejladresser!" eller "du MÅSTE kolla vad han skrivit på Facebook!" and so on måste jag hela tiden påpeka att Nix det kan jag inte för jag är blockad. B-L-O-C-K-A-D. Inte ens efter ytterligare ett mejl märker jag någon skillnad. Vad i helvete?!? Är det vad man ska kalla bra administrering? Är man ansvarig för den mest expanderande communityn i hela vida världen ska man fanimej ha koll på grejerna också. Dumma ungdomar som startar projektarbeten som bara glider dem ur händerna, fattar dom inte att en stackars svensk flicka nu måste sitta och fördriva tiden med att skriva meningslösa blogginlägg för att hon inte har något annat sätt att hävda sig i cyberspace på. USCH vad sådant här inte är bra för mina nerver.
Förutom detta börjar jag nu höra från höger och vänster att Facebook ändå börjar spåra och att det blir mindre intressant för varje notification som går. Dags för motrevolution då kanske?
Ny "grooooooup":
VÅGA VÄGRA FACEBOOK!

solklart värd helg i la capital fantástico

Jag älskar citronglass från Montis. Jag älskar Urban Outfitters. Jag älskar second hand och jag älskar Weekday. Jag älskar alla färgglada gratistidskrifter. Jag älskar Hötorgshallen*. Jag älskar alla välklädda butiksbiträden som man kan stirra ögonen ur sig på. Jag älskar att sätta mig på pendeln och känna att tamejfan vilken lyckad dag!
*Rekommenderad lunch: turkiska hamburgare 35 spänn, enastående!

- - -
- - -
- - - 

(klänning MTWTFSS, klänning Monki, skärp Gina Tricot, klänning Urban Outfitters, Jacka Beyond Retro, kjol Beyond retro, tygskor Tiamo. [svarta örhängen också])

Aftonen spenderades med el gäng de Lovisa (kallekompis jag träffat en gång förut) hemma hos en Björn med spelkväll, det var mysigt och trevligt och värt och allt vad det nu heter. Trevliga sång-peeps var de hela bunten. För övrigt ska alla som inte provat kortspelet PIT få det gjort snarast möjligt, det absolut sjukaste jag stött på i spelväg under hela min tid (tänk er bara att man rätt och slätt ska få alla kort av samma sort genom att byta med varandra under minst sagt kaotiska förhållanden; "två! TVÅ! NÅGON SOM VILL BYTA TVÅ?!?!?!?!". Det var kort och händer överallt över hela bordet och man blev lite smått hes efter ett tag. När man samlat på sig alla kort man behövde skulle man skrika "PIT(T)!", till slut blev det så exalterat att vissa sprang ut på balkongen och skrek "JAG FICK PIT!").
Näst efter att äta tacos med hårda skal är det den perfekta isbrytaren.

Tågade hem runt lunch idag med en massa påsar och mycket bra magkänsla. Hela resan hem lyssnade jag på Eskalator, lade till användbara ord i T9 på mobilen och smuttade på mangoessenserna jag hade kvar i munnen sedan frukosten.
En eloge till Kalle som har varit en enastående värd dessa 24 timmar, I owe you one och DAKAPO!

the greatest gift you'll ever learn..

Kväll med trången. Först satte hon på sig cowboy-hatt och vi plaskade med fötterna i vattnet ifrån bryggan, sedan tittade vi på Moulin Rouge - ungen var ju för tusan helt bakom flötet och hade inte sett den förut. Nu har hon det och i och med det har hon typ gjort den feminina motsvarigheten till att inträda mandomen. Typ.
Tyvärr har jag själv nu sett den så många gånger att jag inte ens gråter i slutet. Dock önskar jag mer än någonsin förr att jag också hade en massa vida cancan-kjolar, små tossiga fransmän med John Lennon-glasögon eller en stor elefant att sjunga ett romatiskt medley med min älskade på.
Undrar just vad Oskar skulle tycka om det?

... is just to love and be loved in return.

(IMORN SKA JAG TILL HUVUDSTAN OCH SHOPPA GÄRNET MED KALLEBALLE OCH HEJ VAD KUL DET SKA BLI!)


hatkärleken till horoskopet

"Du vill göra tusen saker samtidigt och ditt största problem är att du inte kan välja. Ser du inte upp så innebär detta att du startar det ena projektet efter det andra utan att någonting blir ordentligt gjort, eller att du planerar resor och nöjen som bara rinner ut i sanden.
kärlek/sex: 2 av 5
kul/nöjen: 4 av 5
tur/pengar: 3 av 5"

Kom igen, påstå inte att jag är ensam om att känna igen mig. När man köper en dagstidning/skvallerblaska/tidskrift bläddrar man ofta exalterat fram till den sista sidan, letar upp sin fisk, jungfru, stenbock eller allt vad det heter, läser med en rynka mellan ögonbrynen i 30 sek och brister seda förtvivlat ut i ett "Va? Bara EN stjärna i kärlek/sex?! ÅNEJ, jag som ska dejta den där drömkillen ifrån gymmet imorgon kväll, borde jag kanske ringa och boka om?!".
Kanske aningen extremt, nog är folk mer eller mindre fanatiska/paranoida. But you get my point. Någonting undermedvetet brukar, vare sig vi vill erkänna det eller inte, reagera starkt åt antingen det positiva eller negativa håller när vi läser våra horoskop. Man bryr sig om vad det står, man blir påverkad. Ett par meningar i en femkronorsblaska kan avgöra hur vi kommer att ställa oss till olika situationer den kommande tidsperioden (dagen/veckan/månaden/tillsnästaveckorevyn), någonting litet inuti oss kommer när vi står där med ett svindyrt plagg i handen att säga "sakta i backarna! vad sa stjärnorna om ekonomin och förhastade slutsatser egentligen, är du riiiktigt sääääker...?" and so on.
Jag hatar det verkligen. Jag blir rent utsagt deprimerad om det står att jag lätt kommer att hamna i konfliker, att jag kommer ha världens oflyt inom kärlek/sex eller att det kommer vara så torrt på nöjesfronten att jag lika gärna kan dra täcket över huvudet och ligga där de kommande två veckorna. Och då överdriver jag inte ens.
Jag är inte vidskeplig. Jag måste helt enkelt vara lättpåverkad. Även om den förnuftiga nissen sätter näsan i vädret och påpekar att det säkerligen bara är någon pajas med för dålig timlön som extraknäcker som horoskop-skrivare, det enda anställningskravet är bra fantasi. Jag vill verkligen lägga ner tidningen med ett leende på läpparna och bara känna "Here I come and I love my destiny!".
Och även fast jag vet att typ noll procent av dessa förutsägelser slår in bland annat just denna gång, önskar jag att jag kunde byta stjärntecken. Vad fasen har Stenbocken gjort för att förtjäna "möjligheter att göra stora framsteg" och fem av fem möjliga både kärlek OCH pengar?!

har vintern rasat ut nu?

image84Efter mycket om och men blev det till sist hemresa igår eftermiddag. Stockholmsligan och jag tog yttepytteplanet där runt fem (fast det kanske man inte vågar säga nu för tiden? På Kalla Fakta eller något liknande gjorde de förra veckan ett repotage om hur mycket sveriges flygplatser egentligen kostar, och för Torsby räknade de ut att skattepengarna från kommunen fick betala typ 4700 spänn per flygpassagerare, vilket förstås har fått hela befolkningen att gå i taket då vi endast pröjsar 350 spänn för stand by-biljett. tihi!), anlände till hemstaden runt halv åtta.
Stack iväg till någon liten sammankomst ute i Fridhem som Vic bjöd in mig till. På köpet fick jag tre glada Fia-Maria-Elise och ett gäng stojiga grabbar, helt klart supervärd kväll! Roligast var när Ludde jagade kaninen. För övrigt fick jag också ett överraskande samtal från sundsvallslegenderna (har inte pratat ordentligt med "RedBull-slukaren" sedan typ sportlovet!) vilket gjorde min kväll fulländad. Tack, små lirare!
(för övrigt är  det från och med nu ett sista april-måste att stå på ett tak. Dock hittade inte vi något passande sådant, så vi får ta två stycken nästa år eller nåt)



image86

image85

IDAG.                                                                                                   
Jag ska lägga mig i solen med en pinnglass eller en Piña Colada och en bra tidning och snaka skvaller eller hårfärger med Perez Hilton tills jag blivit brun som Amanda som har varit i Thailand och fått så blekt hår att utväxten försvunnit och ta ett dopp i Gavleån som är pool-blå och tempar 24 grader och....
NEJ, det ska jag ju inte. För där ljög jag. Där ljög jag för att idag ska det utlovas regn, vattnet är lika svart och äckligt som vanligt, jag har en massa intervaller att springa och jag måste skriva FYRA fuckin' uppsatser som har deadline nästa vecka och som jag bara skjutit framför mig så pass mycket att de lagt sig på en stor, ond, hög mur framför mig och fått mig att må lika bra som en förkrympt flugsvamp. Dessutom kommer jag aldrig få dem färdiga om jag inte låser in mig på mitt rum, ljudisolerar väggarna, låser dörren och sväljer nyckeln.
Kommer jag ifrån denna Torsdag from hell levande tänker jag kräva pengar till nya skor.


RSS 2.0