anton och grustaget
Igår bestämde sig Anton för att totalhypa över den plötsliga hälsosamheten (ett ord?) som svept som en skugga över raggarhålans idrottselever efter kostföreläsningen i veckan. Han rensade skåp och hyllor i sitt kök och snodde ihop en redig rätt han inte var sen att skryta med för alla han under kvällen kom i kontakt med.
Överpepp a lá längdfjant:
quinoa
majs
pumpafrön
kikärtor
solrosfrön
linfrön
pinjenötter
en knäckemacka med olivolja på
Tyvärr har jag ingen bild på spektaklet, jag var i alldeles för stor extas över att han över huvutaget åt röran för att förmå fiska upp kameran. Den som vill föreställa sig tallriken kan grunda sin visualisering på det utlåtande han gjorde om smaken på det hela, vilket löd ungefärligen:
"jag sitter ffs här och tuggar på ett jävla grustag!"
ja, nog hade nog iallafall Gunde varit stolt.
Vadå, har han slutat med att ha smör på mackan också? :O
nja, jag tror det här var en extremvariant av det hälsosamma han garanterat inte kommer att göra någon uppföljare på. längdåkare <3 smör!
han kunde ju iallafall erkänna att smaken kunde diskuteras efter hans stolta utlåtande om matlagandent.
less is more som man säger.
Så här i efterhand..Jag vann tävlingen idag! Det blir grustagsmat ett tag framöver nu!
namn: anton
hobby: skidåkning
favoritmat: grus/fågelmat/sandlåda