skrota kock-genen
Dagens lunch: havregrynsgröt, 2 morötter, 3 hårdmackor med leverpastej och gurka
Nej, jag är inte inne någon bantings-freakmania eller dylikt. Jag har heller inte glömt att handla mat.
Jag orkar bara inte laga mat.
Allting ligger och gömmer sig i frysen, tillagningstiden på pulverrätterna upplevs som alldeles för lång. "Pasta som ska koka i 8 minuter? Då hinner jag ju dö på kuppen!" 2 dl vatten, 1 dl havregryn och SWOOSH in i mikron i 1,5 minut så har jag min lunch. Samt en massa tid över till sista minuten-plugg. Samt en hungrig mage inom två timmar. Jag är ledsen, sjunkande näringsvärden, men min passion (okej då, mer eventuella passion) för matlagning är borta med vinden. Och jag är ledsen, Albert, men jag orkar inte ens koka upp en soppa att recensera.
Leverpastejen är förresten ett hett ämne. Den hör ju till den där kategorin inom genren "mat" som har egenskapen hat-älskad. För antingen så älskar man det eller så hatar man det, eller hur? Den kategorin inkluderar även blodpudding, messmör, musslor, stuvade makaroner och sushi. Antingen anser man det vedervärdigt eller en delikatess.
Alternativt har man lärt sig att äta det och kommit över tröskeln, insett det smaskiga i det hela. Som tex. kaffe. Upp med en hand, den som gillade kaffe första gången där då ni smakade ur pappas frukost-kopp!
Ingen?
Nej, just det.
(Jag äter för övrigt både leverpastej, blodpudding, messmör, stuvade makaroner och sushi. Kaffe är dessutom en fantastisk brygd som jag personligen anser ska drickas ur någon helig graal)
Nej, jag är inte inne någon bantings-freakmania eller dylikt. Jag har heller inte glömt att handla mat.
Jag orkar bara inte laga mat.
Allting ligger och gömmer sig i frysen, tillagningstiden på pulverrätterna upplevs som alldeles för lång. "Pasta som ska koka i 8 minuter? Då hinner jag ju dö på kuppen!" 2 dl vatten, 1 dl havregryn och SWOOSH in i mikron i 1,5 minut så har jag min lunch. Samt en massa tid över till sista minuten-plugg. Samt en hungrig mage inom två timmar. Jag är ledsen, sjunkande näringsvärden, men min passion (okej då, mer eventuella passion) för matlagning är borta med vinden. Och jag är ledsen, Albert, men jag orkar inte ens koka upp en soppa att recensera.
Leverpastejen är förresten ett hett ämne. Den hör ju till den där kategorin inom genren "mat" som har egenskapen hat-älskad. För antingen så älskar man det eller så hatar man det, eller hur? Den kategorin inkluderar även blodpudding, messmör, musslor, stuvade makaroner och sushi. Antingen anser man det vedervärdigt eller en delikatess.
Alternativt har man lärt sig att äta det och kommit över tröskeln, insett det smaskiga i det hela. Som tex. kaffe. Upp med en hand, den som gillade kaffe första gången där då ni smakade ur pappas frukost-kopp!
Ingen?
Nej, just det.
(Jag äter för övrigt både leverpastej, blodpudding, messmör, stuvade makaroner och sushi. Kaffe är dessutom en fantastisk brygd som jag personligen anser ska drickas ur någon helig graal)
Kommentarer
Postat av: Em
Du glömde makrill. (:
Postat av: alex
asså... aaa! men superäckligt med messmör!
Trackback