tigg en socka!
Gulaschsoppa, Felix
Gulaschsoppa för mig har alltid representerat alla skidresor vi gjort till Österrike genom åren. På lunchrestaurangen är maten relativt dyr, så för att få råd att köpa den där stora, lyxa wienerschnitzeln i slutet av veckan lever man på skålar med gulaschsoppa för 3,30 euro styck alla dagar dessförinnan. Och gulaschsoppan på Hintertuxtoppen smakar inte bra - peppar och peppar och peppar och hård potatis.
Så nu: på burk. Bara att värma på spisen. Till att börja med kunde man ju bara inse att när man gör burk på mat så blir det helt enkelt inte särskilt mycket mat (ta till exempel den där vidriga köttfärsåsen på burk som består av 2% köttfärs och 98% sås) - och så var även fallet denna gång. Men även om köttbitarna, potatisen och grönsakerna var mycket få till antalet flöt de ändå runt där som små vilsna barkbåtar i tomatsåsen - och oj vad man fick jackpot varje gång man fick tag i en!
Dessutom kanonkonstistens, innehållet hade faktiskt tuggmotstånd som inte för fem öre avslöjade att det legat i en burk i några månader. Och smaken sedan! Alla tysktalande kockar kan slänga sig i väggen, this is the good-fuckin'-shit-soppan-nr1! En underbar avsaknad av pepparbomb fyllde min trut tillsammans med en lugnande och mjuk - men ändå inte klen - essens.
500g soppa och jag slukade rubbet!
Självklart bör detta serveras tillsammans med creme fraiche (och om det nu skulle vara så att du är för lat för att gå ner och handla och endast har en skvätt turkisk yoghurt i ditt kylskåp så kan jag meddela att det också funkar).
Tillagningstid: 5 min
Näringsvärde: 70 kcal (per deciliter)
Looks: 4/5
Konsistens: 5/5
Smak: 5/5
Uttyck med ordet soppa:
"Att koka soppa på en spik" - d.v.s att göra mycket utav litet, kommer ifrån en folksaga som du kan läsa här
Kommentarer
Trackback